Τα 6 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να φύγετε από τη δουλειά σας

δουλειά

Το να φύγετε από μια δουλειά πολλές φορές είναι δύσκολη απόφαση. Πρέπει να αλλάξετε ένα μεγάλο μέρος της ζωής σας και να ξεκινήσετε από την αρχή παίρνοντας ρίσκα.

Ωστόσο, μετά από ένα σημείο, η απόφαση πρέπει να ληφθεί και είναι καιρός να προχωρήσετε. Ειδικά, εάν επηρεάζεται η ψυχική σας υγεία και η ζωή σας εκτός του χώρου εργασίας πρέπει να το σκεφτείτε σοβαρά.

Ο Rob Phelps, ιδρυτής της AI Jobs , αποκάλυψε τα κρίσιμα σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να πάρετε την απόφαση.

6 σημάδια ότι πρέπει να αφήσετε τη δουλειά σας

  1. Η σπίθα έχει σβήσει
  2. Η ψυχική σας υγεία έχει χαλάσει
  3. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο να μάθετε σε αυτή τη θέση
  4. Αισθάνεστε μεγάλο άγχος στη σκέψη της δουλειάς
  5. Το κλίμα είναι τοξικό
  6. Δεν έχετε ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής

1. Η σπίθα έχει σβήσει

Υπάρχουν μειονεκτήματα σε κάθε δουλειά, ωστόσο εάν διαπιστώνετε ότι όλες οι εργάσιμες ημέρες σας είναι δύσκολες και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζετε φαίνονται μεγάλες ήρθε η ώρα να φύγετε.

Ο Φελπς λέει χαρακτηριστικά: «Αυτή η έλλειψη κινήτρων είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι ο ρόλος σας δεν τροφοδοτεί τα επαγγελματικά σας ενδιαφέροντα και ίσως είναι καιρός να αναζητήσετε ξανά κάτι που σας ενθουσιάζει».

2. Η ψυχική σας υγεία έχει χαλάσει

Φυσικά, η εργασία μπορεί να είναι αγχωτική, αλλά αν διαπιστώσετε ότι είναι αιτία των προβλημάτων ψυχικής σας υγείας, αυτή είναι μια τεράστια κόκκινη σημαία.

«Εάν αντιμετωπίζετε χρόνια αισθήματα εξάντλησης και άγχους που δυσκολεύουν την η χαλάρωση και την απόλαυση της προσωπικής σας ζωής, αυτό επηρεάζει την ψυχική σας υγεία. Ακούστε το σώμα και το μυαλό σας και αναλογιστείτε τον αντίκτυπο που έχει η δουλειά σας στον ύπνο, την όρεξη και την ψυχική σας ηρεμία» λέει ο ειδικός.

3. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο να μάθετε σε αυτή τη θέση

Αυτό μπορεί να είναι ένα δύσκολο κριτήριο. Μπορεί να απολαμβάνετε τον ρόλο σας και να αισθάνεστε κατασταλαγμένοι σε αυτόν, αλλά ξέρετε βαθιά μέσα σας ότι έχετε ξεπεράσει αυτή τη δουλειά. Έχετε μάθει ό,τι μπορείτε και δεν υπάρχει χώρος για ανάπτυξη ή πρόοδο. Σε αυτό το σημείο, ήρθε η ώρα να πείτε ένα γλυκόπικρο αντίο.

Ο Φελπς λέει ότι «η παραμονή σε έναν στάσιμο ρόλο μπορεί να καταστρέψει την εξέλιξη της καριέρα σας και εάν δεν μπορείτε να βγείτε από το αδιέξοδο ίσως είναι η ώρα να αναζητήσετε μια εναλλακτική διαδρομή».

4. Αισθάνεστε μεγάλο άγχος στη σκέψη της δουλειάς

Αν νιώθετε μια αίσθηση συνεχιζόμενου άγχους όταν πάτε στη δουλειά, αυτό είναι μια ισχυρή ένδειξη ότι ήρθε η ώρα να προχωρήσετε. «Η χαμηλή ικανοποίηση από την εργασία ή το να αγχώνεσαι με τις επερχόμενες συναντήσεις και να περνάς τη μέρα σου παρακολουθώντας το ρολόι μέχρι να τελειώσει η μέρα σου είναι σημάδι ότι η δουλειά σου επηρεάζει αρνητικά την ευημερία σου και θα πρέπει να σκεφτείς να προχωρήσεις», λέει ο Φέλπς.

5. Το κλίμα είναι τοξικό

Δυστυχώς υπάρχουν χώροι εργασίας που είναι γεμάτοι με συνεχή αρνητικότητα, κουτσομπολιά και έλλειψη σεβασμού.

Αυτό το είδος περιβάλλοντος μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην ψυχική και συναισθηματική ευεξία σας, να επηρεάζει την αυτοπεποίθησή σας και να σας κάνει να νιώσετε ότι δεν θα ξεφύγετε ποτέ.

Είτε πρόκειται για εκφοβισμό στο χώρο εργασίας, είτε για έλλειψη υποστήριξης και μη ρεαλιστικές προσδοκίες αυτό το περιβάλλον μπορεί να προκαλέσει έναν συνεχή κόμπο άγχους και στρες που μπορεί να σας επηρεάσει τόσο ψυχικά όσο και σωματικά.

6. Δεν έχετε ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής

Ακόμα κι αν αγαπάτε αυτό που κάνετε για τα προς το ζην, η ζωή είναι κάτι περισσότερο από τη δουλειά που κάνουμε.

Χρειαζόμαστε προσωπικό χρόνο για να επαναφορτιστούμε και να χαλαρώσουμε, αλλά αν η δουλειά μας εμποδίζει συνεχώς, θα μπορούσε να είναι μια συνταγή για ψυχική εξάντληση .

Αν ο φόρτος εργασίας σας ξεπερνά σταθερά αυτό που μπορεί να γίνει στις ώρες που έχετε συμφωνήσει να εργάζεστε είναι σημάδι ότι η θέση είναι υποστελεχωμένη και δεν γίνεται σωστή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δυσαρέσκεια και να νιώθεις ότι σε εκμεταλλεύονται, ειδικά αν οι πρόσθετες προσπάθειές σου δεν αναγνωρίζονται ή δεν αποζημιώνονται.

 Όποια απόφαση και αν πάρετε να θυμάστε η σωματική και ψυχική σας ευεξία έρχεται πρώτη!

Όλο Υγεία

Scroll to Top