8 σημάδια ότι ο σύντροφός σας κάνει απιστία

σύντροφός απιστία

Υποψιάζεστε ότι ο σύντροφός σας είναι άπιστος; Οι ειδικοί στις σχέσεις αποκαλύπτουν ποια είναι τα πιο κοινά σημάδια απιστίας στη συμπεριφορά κάποιου.

Όταν είστε σε μια αφοσιωμένη σχέση, θέλετε να πιστεύετε ότι ο σύντροφός σας είναι πιστός. Αλλά οι άνθρωποι απατούν ακόμα και όταν αγαπούν το σύντροφό τους .Κάποιες φορές μπορεί να είμαστε υπερβολικά καχύποπτοι όταν υποψιαζόμαστε ότι ο σύντροφός μας απατάει κάποιες άλλες όμως φορές μπορεί τελικά να έχουμε δίκιο!

Loading Poll…

Ας δούμε 8 χαρακτηριστικά σημάδια της απιστίας, σύμφωνα με την Καναδέζα ψυχοθεραπεύτρια Gloria Zhang, MA:

  1. Κατηγορούν εσάς για απιστία
  2. Εξαφανίζονται κατά περιόδους
  3. Η σεξουαλική τους ορμή αλλάζει.
  4. Οι τηλεφωνικές τους συνήθειες αλλάζουν.
  5. Προστατεύουν τα ρούχα τους.
  6. Έχουν αυξημένο ενδιαφέρον για την εμφάνισή τους.
  7. Ξαφνικά σε μισούν ή σε αγαπούν.
  8. Δεν μπορούν να ξεκαθαρίσουν την ιστορία τους.

1. Ξαφνικά σας κατηγορούν για απιστία

Ο σύντροφός σας αμφισβητεί την πίστη σας όταν δεν ήταν ποτέ πρόβλημα στο παρελθόν και όταν δεν του δώσατε κανένα λόγο να το κάνει; Αυτό μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά οι άπιστοι θα σας μεταφέρουν τις ευθύνες τους, για να σταματήσουν να αισθάνονται ένοχοι.

«Το gaslighting είναι μια μέθοδος ψυχολογικής χειραγώγησης, όπως ο εραστής σου σε κατηγορεί ότι τον απατάς», λέει στο Readers Digest, η Nadine Macaluso, PhD, θεραπεύτρια γάμου και οικογένειας . «Ένας άπιστος εραστής μπορεί να προβάλει τη συμπεριφορά του πάνω σου για να σε κάνει να αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου και να νιώσεις ανασφάλεια».

2. Απομακρύνονται για κάποιες χρονικές περιόδους

Στις υγιείς σχέσεις υπάρχει αμφίδρομη επικοινωνία. Όταν πρόκειται για απιστία, η επικοινωνία ενός συντρόφου μπορεί ξαφνικά να γίνει ασυνεπής. Ο σύζυγός σας μπορεί να είναι συχνά απρόσιτος ή να προκύπτουν ραντεβού, μεμονωμένα και απροσδόκητα.Φυσικά, οι άπιστοι θα δικαιολογούν τις απουσίες με δικαιολογίες.

3. Η σεξουαλική τους ορμή πέφτει ή ανεβάζει στροφές

Οι αλλαγές στη σεξουαλική σας ζωή θα πρέπει οπωσδήποτε να ανησυχήσουν, είτε η σεξουαλική ορμή του συντρόφου σας έχει υψηλή ταχύτητα είτε έχει πέσει ξαφνικά. Και τα δύο είναι σημάδια απιστίας.

Εάν ο σύντροφός σας έχει σχέση με κάποιον άλλον, μπορεί να σας εκπλήξει με νέα κόλπα στην κρεβατοκάμαρα και μια αναζωογονημένη λίμπιντο. ‘Η να σταματήσει το σεξ όταν ικανοποιεί αυτές τις ανάγκες αλλού.

Loading Poll…

4. Οι τηλεφωνικές τους συνήθειες αλλάζουν

Όταν πρόκειται για παράνομες υποθέσεις, οι άπιστοι θα προσπαθήσουν να σβήσουν τα  ίχνη τους με δημιουργικούς τρόπους. Μπορεί να μη θέλει να έχετε πρόσβαση στο τηλέφωνο ή τον υπολογιστή του.

Ξαφνικά παίρνει το τηλέφωνό του στην τουαλέτα, δέχεται μυστηριώδεις κλήσεις, κλείνει τις οθόνες των υπολογιστών ή διαγράφει όλα τα μηνύματα.Σε υγιείς σχέσεις, είναι φυσικό να είστε ανοιχτοί σε ποιον στέλνετε μηνύματα ενώ βρίσκεστε ο ένας με τον άλλον.

Όταν ο σύντροφός σας δεν αποκαλύπτει σε ποιον στέλνει μηνύματα παρουσία σας ή το απορρίπτει βιαστικά ως «κανένας», αυτό είναι σημάδι ότι μπορεί να απατήσει ή τουλάχιστον να το σκέφτεται.Είτε απόκρυψη κειμένων είτε μυστική χρήση υπολογιστή, η έλλειψη διαφάνειας είναι κόκκινη σημαία.

5. Δεν θέλουν να αγγίζετε την μπουγάδα τους

Μήπως ο σύζυγός σας ασχολείται ξαφνικά με τα ρούχα του; Ένας άπιστος σύντροφος δεν θέλει να βρείτε ενοχοποιητικά στοιχεία στα ρούχα του και δεν σας αφήνει να πλησιάσετε την μπουγάδα του. Τι είδους πράγματα μπορεί να κρύβουν; Οτιδήποτε, από αποδείξεις εστιατορίου έως δώρα ή σωματικά υγρά.Οι άπιστοι σύζυγοι δεν θα ήθελαν να παρατηρήσετε λεκέδες από κραγιόν ή να μυρίσετε αρώματα.

6. Αρχίζουν να νοιάζονται για την εμφάνισή τους

Εάν ο σύντροφός σας έχει έναν κρυφό εραστή να προσελκύσει, μην εκπλαγείτε αν ανησυχεί ξαφνικά για την προσωπική του εικόνα. Μπορεί ξαφνικά να αγοράζει ρούχα ή να γράφτηκε γυμναστήριο.

Να θυμάστε βέβαια ότι το ενδιαφέρον για αυτοβελτίωση δεν σημαίνει αυτόματα ότι κάποιος απατάει, καθώς όλοι περνούν τέτοιες περιόδους. Θα πρέπει να ανησυχήσετε μόνο εάν ο σύντροφός σας γίνεται αμυντικός ή δύστροπος όταν τον ρωτάτε για τις αλλαγές ή εάν παρατηρείτε άλλα σημάδια απιστίας.

7. Είναι ιδιαίτερα περιποιητικοί ή υπερκριτικοί

Ένας άπιστος σύντροφος μπορεί να συμπεριφέρεται ασύμβατα με τον χαρακτήρα του .Μπορεί ακόμη και να σας καλοπιάσει με δώρα για να αντισταθμίσει τη δική του ενοχή.

Για να είμαστε δίκαιοι, η αύξηση της στοργής μπορεί να είναι υπέροχο σημάδι σε μια σχέση. Αλλά αν έχετε την αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά, μην το αγνοήσετε. Ένας σημαντικός μύθος είναι ότι η απιστία βρίσκεται αποκλειστικά στη σφαίρα των δυστυχισμένων σχέσεων. Στην πραγματικότητα, η έρευνα δείχνει ότι οι ευτυχισμένες σχέσεις είναι εξίσου επιρρεπείς στην απιστία με τις προβληματικές.

Από την άλλη πλευρά, οι άπιστοι μπορεί να επικεντρωθούν στα ελαττώματα του συντρόφου τους για να προσπαθήσουν να δικαιολογήσουν τη συμπεριφορά τους. Η αδυναμία τους να επικοινωνήσουν καθαρά, η αποκομμένη ενέργεια ή οι ασταθείς εναλλαγές της διάθεσης αντικατοπτρίζουν μια εσωτερική μάχη και ενοχή, που μπορεί να γίνει αισθητή

8. Δεν μπορούν να ξεκαθαρίσουν την ιστορία τους

Χρειάζεται μόνο ένα ολίσθημα για να ξετυλιχτεί ο ιστός ψεμάτων ενός άπιστου, γι’ αυτό δώστε προσοχή σε τυχόν ασυνέπειες στις ιστορίες του συντρόφου σας.

Τι να κάνετε αν πιστεύετε ότι ο σύζυγός σας απατά

Οι συζητήσεις σχετικά με την εξαπάτηση και την εμπιστοσύνη είναι μεγάλη υπόθεση, επομένως είναι σημαντικό να ανοίξετε τη συζήτηση προετοιμασμένοι. Τεκμηριώστε τυχόν αποδεικτικά στοιχεία απάτης προτού κάνετε ανοιχτό διάλογο με τον σύντροφό σας σχετικά με τις ανησυχίες σας.

Η συνεργασία με έναν σύμβουλο γάμου μπορεί να προσφέρει ένα ουδέτερο τρίτο μέρος που θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τις συνομιλίες ειλικρινείς. Θα πρέπει να προσδιορίσετε εάν αυτό είναι κάτι που μπορείτε να το αντιμετωπίσετε ή εάν η απάτη είναι μια διακοπή της σχέσης για εσάς.

Το να δείτε αυτά τα σημάδια δεν σημαίνει αυτόματα ότι ο σύντροφός σας απατά. Πολλά πράγματα μπορεί να κρύβονται πίσω από αυτές τις αλλαγές συμπεριφοράς, όπως το εργασιακό άγχος.

Είναι υγιές να επικοινωνείτε τα συναισθήματα και τις ανησυχίες σας μέσα σε μια σχέση. Εάν αποδειχθεί ότι είναι ψευδής συναγερμός, αυτές οι συνομιλίες μπορούν να γίνουν μια ευκαιρία για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης.

Όλο Υγεία

Scroll to Top