Απιστία: 4 σημάδια ότι ο σύντροφος σας απατά – Πώς θα σώσετε τη σχέση σας

Απιστία: 4 σημάδια ότι ο σύντροφος σας απατά – Πώς θα σώσετε τη σχέση σας

Υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά σημάδια ενοχής που δείχνουν ότι ο σύντροφός σας έχει κάνει απιστία. Πώς μπορείτε να σώσετε τη σχέση σας;

Η απιστία έχει αρκετά μεγάλη συχνότητα ειδικά στα παντρεμένα ζευγάρια. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι περίπου 1 στους 4 παντρεμένους θα έχει εξωσυζυγική σχέση κάποια στιγμή στη ζωή του. Έχει μάλιστα διαπιστωθεί ότι μεταξύ των ανδρών, το 68% αισθάνεται ένοχος μετά από μια παράλληλη σχέση.

Ακόμα κι αν δεν έχουν ομολογήσει την απιστία τους, οι περισσότεροι σύζυγοι αισθάνονται ένοχοι και εκφράζουν αυτή την ενοχή στη συμπεριφορά τους.

Μπορεί να παρατηρήσετε ανεπαίσθητες αλλαγές στη συμπεριφορά τους που σας κάνουν να αναρωτιέστε εάν ο σύζυγός σας εμφανίζει την ενοχή του συζύγου που απατά.

Οι άνδρες είναι πιο πιθανό να αισθάνονται ενοχές για σεξουαλικές υποθέσεις παρά για συναισθηματικές υποθέσεις. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι οι ίδιοι οι άνδρες θεωρούν τη σεξουαλική πίστη ως πιο σημαντική από τη συναισθηματική πίστη!

Τα 4 σημάδια ενοχής που προδίδουν τον σύζυγο που απατά

  1. Χρησιμοποιεί με μυστικότητα το τηλέφωνο ή τον υπολογιστή
  2. Αλλαγές στη σεξουαλική του συμπεριφορά
  3. Αμυντική συμπεριφορά
  4. Υπερβολική αιτιολόγηση των πράξεων του

Υπάρχουν πολλά σημάδια ότι ο σύζυγός σας μπορεί να αισθάνεται ένοχος μετά από εξωσυζυγική σχέση. Αυτά τα σημάδια είναι τα ακόλουθα:

 1. Χρησιμοποιεί με μυστικότητα το τηλέφωνο ή τον υπολογιστή

Καθώς οι εφαρμογές γνωριμιών και κοινωνικών μέσων αποτελούν πλέον μεγάλο μέρος της ζωής μας, πολλοί σύζυγοι είναι πιθανό να βρουν τους συντρόφους τους στο διαδίκτυο .

Εάν ο σύντοφό σας συνήθιζε να αφήνει το ξεκλείδωτο τηλέφωνό του χωρίς επίβλεψη, αλλά τώρα το φυλάει προσεχτικά, θα μπορούσε να είναι σημάδι ενοχής. Εάν είχατε συγχρονίσει τις συσκευές σας, αλλά έχει αλλάξει τους κωδικούς πρόσβασης ή έχει διαγράψει το ιστορικό του, αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει πρόβλημα.

2. Αλλαγές στη σεξουαλική του συμπεριφορά

Εάν ο σύζυγός σας γίνεται πιο προσεκτικός μαζί σας σεξουαλικά, αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι απατά. Αν και είναι φυσιολογικό να πιστεύεις ότι θα ενδιαφερόταν λιγότερο για σένα σεξουαλικά εάν είχε κάποια άλλη σχέση ωστόσο και μια αυξημένη σεξουαλική ορμή μπορεί να είναι σημάδι ενοχής!

Αν ξαφνικά δοκιμάζει νέα πράγματα στην κρεβατοκάμαρα μετά από χρόνια ρουτινιασμένη σεξουαλική ζωή, μπορεί να φέρνει στο σπίτι ιδέες που έχει πάρει από αλλού.

3. Αμυντική συμπεριφορά

Οι απατημένοι σύζυγοι μπορεί να είναι αμυντικοί για τα πιο μικρά πράγματα. Μπορεί να φαίνονται ασυνήθιστα ευαίσθητοι για πράγματα που σας φαίνονται άνευ σημασίας. Εάν για παράδειγμα κάνετε μια αθώα ερώτηση, όπως το τι έφαγε για μεσημεριανό γεύμα, μπορεί να σας κάνει επίθεση και να σας κατηγορήσει ότι τον ελέγχετε ή έχετε υπερβολικές απαιτήσεις 

4. Υπερβολική αιτιολόγηση των πράξεων του

Για να καλύψουν τις απιστίες τους, οι άντρες μερικές φορές είναι υπερβολικοί προσπαθώντας να είναι πειστικοί. Όταν  για παράδειγμα αναφέρετε απλά ότι αργούν λίγο να επιστρέψουν στο σπίτι, μπορεί να ξεκινήσουν μια εξήγηση 30 λεπτών, για το πού έχουν πάει. Οι άνθρωποι που δεν έχουν τίποτα να κρύψουν δεν νιώθουν την ανάγκη να δικαιολογήσουν κάθε πράξη.

Πώς να αντιμετωπίσετε έναν σύντροφο που είναι άπιστος

Κανένα από αυτά τα σημάδια αυτά δεν αποδεικνύει με βεβαιότητα ότι ο σύζυγός σας σας απατά, αλλά μπορεί να είναι λόγοι ανησυχίας. Εάν υποψιάζεστε ότι ο σύζυγός σας μπορεί να σας απατά, πρέπει να μιλήσετε σε κάποιον για αυτό. Εάν αισθάνεστε άβολα να μιλήσετε με τον σύζυγό σας, συζητήστε το με έναν στενό φίλο ή κάποιον σύμβουλο .

Ακόμα κι αν ο σύζυγός σας απατά, δεν είναι απαραίτητα το τέλος του γάμου σας. Σε περιπτώσεις όπου και οι δύο σύντροφοι θέλουν να εργαστούν για να διορθώσουν το γάμο, η θεραπεία μπορεί να είναι χρήσιμη.

Μερικά βήματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να σώσετε τη σχέση σας είναι τα εξής:

Περιγράψτε πώς νοιώθετε

Τα συναισθήματα που προκαλούνται από την απιστία μπορεί να είναι έντονα. Η καταγραφή των συναισθημάτων σας μπορεί να σας βοηθήσει να τα ορίσετε και να τα αντιμετωπίσετε. Μπορεί επίσης να είναι μια διέξοδος για να κατανοήσετε τον εαυτό σας και τις ανάγκες σας.

Ζητήστε βοήθεια από κάποιον ειδικό

Η ατομική συμβουλευτική θα σας βοηθήσει να επεξεργαστείτε και να αντιμετωπίσετε τα συναισθήματά σας γύρω από την υπόθεση, αλλά μπορεί επίσης να χρειαστείτε θεραπεία ζευγαριών για να βοηθήσετε εσάς και τον σύζυγό σας να κατανοήσετε τα αίτια αυτής της κατάστασης και πώς να προχωρήσετε στη σχέση σας.

Μια εξωσυζηγική σχέση μπορεί να είναι καταστροφική για το γάμο, μπορεί όμως να είναι και το ερέθισμα για την ανοικοδόμηση της σχέσης κάνοντάς το γάμο σας ισχυρότερο από πριν.

Κατανοήστε και θεραπεύστε τα προβλήματα στη σχέση σας

Αν και τα προβλήματα στη σχέση σας μπορεί να μην προκάλεσαν την εξωσυζυγική  σχέση του συντρόφου σας, είναι σημαντικό και για τους δύο να εστιάσετε στην προσπάθεια οικοδόμησης ενός καλύτερου γάμου που θα σας κάνει και τους δύο ευτυχισμένους. Είναι καλύτερα αν μπορείτε να κρατήσετε τις συζητήσεις για τα συζυγικά σας ζητήματα χωριστά από τις συζητήσεις για την απιστία. Πρέπει να είναι σαφές ότι τίποτα στον γάμο δεν προκάλεσε αυτή την συμπεριφορά του συντρόφου σας.

Δώστε χρόνο στον εαυτό σας

Η ανάκαμψη από μια τέτοια αποκάλυψη απαιτεί χρόνο. Χρειάζεσαι χρόνο για να θρηνήσεις και να συγχωρήσεις την προδοσία. Η εκμάθηση νέων επικοινωνιακών συνηθειών και η ανοικοδόμηση του γάμου σας θα πάρει επίσης χρόνο. Μην πιέζετε τον εαυτό σας να επιταχυνθεί η διαδικασία.

Αφιερώστε όσο χρόνο χρειάζεστε για να θεραπεύσετε και να επανασυνδεθείτε με τον σύζυγό σας.

Όλο Υγεία

Scroll to Top