Πώς να βρείτε την αγάπη στα 50 – 7 τρόποι για να το πετύχετε

αγάπη στα 50

Είστε απόλυτα ικανοί να βρείτε αγάπη στη μέση ηλικία μετά τα  50 που θεωρείται ορόσημο. Θα χρειαστεί λίγη προσπάθεια και ίσως θα πρέπει να βγείτε από τη βολή σας. Ίσως να δουλέψετε την αυτοπεποίθησή σας εάν βγαίνετε ραντεβού για πρώτη φορά μετά από χρόνια. Αλλά πιστέψτε μας: το έχετε!

Έχετε περισσότερη εμπειρία ζωής και αγάπης. Χρησιμοποιήστε τη προς όφελός σας, ώστε να μην χάνετε χρόνο σε λάθος συντρόφους. Η Γεωργία Χριστίνα Κανελλοπούλου, ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια, οικογενειακή σύμβουλος, προτείνει τις παρακάτω συμβουλές για να βρείτε την αγάπη στα 50 και σας βάζει και… δουλειά για το σπίτι, προκειμένου να εξασκηθείτε!

7 τρόποι να βρείτε την αγάπη στα 50

Δεν είστε πρωτάρηδες στις σχέσεις. Ίσως έχετε παντρευτεί και χωρίσει (πιθανώς και δυο φορές). Ίσως έχετε χρόνια σχέση. Ό,τι κι αν έχετε, καλώς ή κακώς, τώρα προσπαθείτε να βρείτε την αγάπη στα 50 ή και μετά. Το να ερωτεύεστε αργότερα στη ζωή σας διαφέρει πολύ από ότι στα 20 σας.

Έχετε μια διαφορετική άποψη για την αγάπη, χάρη στο διαζύγιο ή λόγω μιας κακής σχέσης ή λόγω και των δύο. Ίσως είστε πιο καχύποπτοι για να μην πληγωθείτε. Μπορεί να έχετε τείχη προστασίας γύρω από την καρδιά σας. Αλλά είστε πιο έτοιμοι να βρείτε την αγάπη στα 50. Μπορεί να σας είναι πιο δύσκολο να συμβιβαστείτε, ειδικά σε θέματα όπως η συμβίωση, ο γάμος ή ακόμα και το πώς έχετε διαμορφώσει το σπίτι σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να πετύχετε αυτό που θέλετε.

  1. Να είστε άνετοι με αυτό που είστε
  2. Βγείτε από τη βολή σας
  3. Μάθετε από τις σχέσεις του παρελθόντος
  4. Μην έχετε προσδοκίες
  5. Μη βγαίνετε ραντεβού σαν 20χρονοι
  6. Μείνετε θετικοί
  7. (Ξανα)μάθετε να φλερτάρετε

1. Να είστε άνετοι με αυτό που είστε

Σε σύγκριση με το ποιοι ήσασταν πριν κάνετε σχέσεις, παιδιά, καριέρα και οτιδήποτε άλλο σας έχει διαμορφώσει σε αυτό που είστε σήμερα, γνωρίζετε ότι υπάρχει ένας σύντροφος εκεί έξω που θα λατρέψει την προσωπικότητά σας. Μην αγχώνεστε για μερικές γκρίζες τρίχες ή ρυτίδες. Αν είναι τόσο επιφανειακός, δεν είναι για εσάς. Ένας άντρας που είναι επίσης στα 50 του θα πρέπει εξίσου να αναζητά σύντροφο με βάση μια βαθύτερη σύνδεση, όχι την εμφάνιση.

Εργασία για το σπίτι: Κάντε μια λίστα με 10 πράγματα που αγαπάτε στον εαυτό σας. Θα μπορούσαν να είναι φυσικά χαρακτηριστικά, δεξιότητες ή χαρακτηριστικά προσωπικότητας.

2. Βγείτε από τη βολή σας

Μόλις δημιουργήσετε μια καταπληκτική ζωή που απολαμβάνετε, έναν κύκλο φίλων και χόμπι στα οποία διαπρέπετε, μπορεί να είναι πραγματικά δύσκολο να ξεφύγετε από αυτή τη ζώνη άνεσης για να συναντήσετε έναν νέο σύντροφο. Αλλά συνειδητοποιήστε ότι η πιθανότητα να σας χτυπήσει την πόρτα κάποιος είναι απίθανη, επομένως θα χρειαστεί κάποια προσπάθεια από την πλευρά σας για να τον συναντήσετε.

Ξεκινήστε με τη δημιουργία ενός προφίλ σε κάποιο dating app. Μπορείτε να γραφτείτε σε ένα μάθημα χορού ή να παρακολουθήσετε ένα επιχειρηματικό εργαστήριο. Το όφελος αυτών των δύο τελευταίων ιδεών είναι ότι όχι μόνο αυξάνετε τις πιθανότητες να συναντήσετε νέους ανθρώπους, αλλά βελτιώνετε επίσης τη ζωή σας και μαθαίνετε κάτι. Win-win!

Εργασία για το σπίτι: Σκεφτείτε τι θα μπορούσατε να κάνετε και σας φαίνεται κάπως λίγο άβολο αυτή την εβδομάδα για να γνωρίσετε νέους ανθρώπους.

3. Μάθετε από τις σχέσεις του παρελθόντος

Μπορεί να δείτε μοτίβα στις προηγούμενες σχέσεις σας, όπως ότι ερωτεύεστε συναισθηματικά μη διαθέσιμους άνδρες. Μάθετε από τα λάθη που έχετε κάνει στο παρελθόν για να μην τα ξανακάνετε.

Επίσης, κοιτάξτε τους τύπους με τους οποίους έχετε βγει και προσπαθήστε να κάνετε στροφή 180 μοιρών και να γνωρίσετε διαφορετικούς τύπους ανδρών.

Δείτε επίσης και τα δικά σας θέματα. Ίσως είχατε πρόβλημα να εμπιστευτείτε τους άνδρες λόγω κάποιας τραυματικής εμπειρίας. Μπορεί να θέλετε να μιλήσετε για αυτά τα προβλήματα με έναν ψυχοθεραπευτή για να βεβαιωθείτε ότι είστε έτοιμοι για την επόμενη σχέση σας.

Εργασία για το σπίτι: Κάντε μια λίστα με μοτίβα που επαναλήφθηκαν σε προηγούμενες σχέσεις που είστε έτοιμοι να σπάσετε.

4. Μην έχετε προσδοκίες

Μπορεί να σας φανεί αδιανόητο να πείτε ότι δεν πρέπει να έχετε προσδοκίες όταν θέλετε να βρείτε την αγάπη μετά τα 50, αλλά σκεφτείτε το εξής: μπορεί να είστε έτοιμοι να πέσετε με τα μούτρα με το επόμενο άτομο που θα βγείτε έξω. Συνειδητοποιήστε ότι μπορεί να χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να δει τις δυνατότητες της σχέσης.

Όταν λοιπόν βγαίνετε με κάποιον, να είστε ανοιχτοί μέχρι ενός ορίου. Τουλάχιστον, έχετε έναν συνομιλητή και δείπνο. Ή ίσως μια ξεκαρδιστική ιστορία τρόμου για να γελάτε με τις φίλες σας αργότερα. Ίσως μετατραπεί στην ιστορία αγάπης που ελπίζετε, αλλά δεν μπορείτε να έχετε προσδοκίες για το αποτέλεσμα, οπότε διασκεδάστε το.

Εργασία για το σπίτι: Πηγαίνετε σε ένα ραντεβού που πιστεύετε ότι δεν θα βγει πουθενά, απλώς για να χαλαρώσετε τις προσδοκίες σας. Μπορεί να εκπλαγείτε.

5. Μη βγαίνετε ραντεβού σαν 20χρονοι

Πώς κάνατε ραντεβού όταν ήσασταν νεοτεροι; Ίσως είχατε ένα ραντεβού με διαφορετικό άτομο κάθε μέρα της εβδομάδας. Ίσως βγήκατε με έναν στόχο: να βρείτε τον The One. Ίσως φορούσατε τα πιο αποκαλυπτικά σας ρούχα. Δεν είστε αυτοί πια, έτσι δεν είναι;

Δεν χρειάζεται να είστε «νέοι» για να φλερτάρετε. Φορέστε κάτι με το οποίο νιώθετε αυτοπεποίθηση και σέξι. Αλλά κάντε το με τρόπο που να νιώθετε αυθεντικοί με αυτό που είστε σήμερα.

Εργασία για το σπίτι: Διαλέξτε το ντύσιμό σας για ραντεβού με αυτοπεποίθηση ή αγοράστε κάτι καινούριο για να είστε έτοιμοι όταν σας ζητήσουν ραντεβού!

6. Μείνετε θετικοί

Ακόμα κι αν βρίσκεστε στο 10ο απογοητευτικό ραντεβού στη σειρά, συμπεριφερθείτε σαν να είναι το πρώτο ραντεβού που έχετε πάει, ώστε να έχετε μια φρέσκια και θετική διάθεση. Το να έχετε μια θετική στάση μπορεί να είναι απίστευτα ελκυστικό για τον άλλον.

Αντισταθείτε στην επιθυμία να κακολογήσετε τον πρώην σας ή να αφιερώσετε πολύ χρόνο μιλώντας ο ένας για το παρελθόν του άλλου. Είναι πολύ εύκολο να πέσετε στην παγίδα της αρνητικής συμπάθειας. Αντίθετα, εστιάστε σε πράγματα που σας φέρνουν χαρά. Ρωτήστε ποια είναι τα πάθη του, τα ενδιαφέροντα του, τι τον συγκινεί. Χαμογελάτε.

Εργασία για το σπίτι: Κάντε μια λίστα με θετικά θέματα που μπορείτε να θίξετε σε ένα ραντεβού.

7. (Ξανα)μάθετε να φλερτάρετε

Το φλερτ είναι σίγουρα κάτι που δεν ξεχνάτε ποτέ. Είναι σαν το ποδήλατο! Αυξήστε τις δεξιότητές σας στο φλερτ. Γείρετε προς το μέρος του όταν μιλάει. Αγγίξτε τον ελαφρά στο χέρι όταν γελάτε. Κάνετε αυθαίρετες ερωτήσεις. Χαμογελάτε. Είναι τόσο εύκολο! Πραγματικά.

Εργασία για το σπίτι: Φλερτάρετε με έναν άντρα με τον οποίο αλληλεπιδράτε αυτή την εβδομάδα, όπως ο barista σε μια καφετέρια ή το γκαρσόν σε ένα εστιατόριο. Η εξάσκηση θα σας βοηθήσει!

Scroll to Top