Πώς να βγείτε ραντεβού μετά τον χωρισμό μιας μακροχρόνιας σχέσης

χωρισμό ραντεβού

Το ραντεβού μετά από έναν χωρισμό μπορεί να είναι τρομακτικό, γιατί οι κανόνες του παιχνιδιού αλλάζουν και εξελίσσονται συνεχώς. Μάθετε πώς θα τα καταφέρετε.

Το διαζύγιο ή ο χωρισμός από μια μακροχρόνια σχέση είναι το δεύτερο πιο τραυματικό γεγονός της ζωής. Ο δρόμος προς την ανάκαμψη μπορεί να είναι σκληρός και κάθε άλλο παρά γραμμικός. Μπορεί επίσης να είναι ο καταλύτης για να επανεκτιμήσετε όλα όσα νομίζατε ότι γνωρίζατε για την αγάπη και τις σχέσεις. Αλλά είναι σημαντικό να μη χάσετε την ελπίδα να ξαναβρείτε την ευτυχία: Είναι μια ευκαιρία να καταλάβετε τι θέλετε πραγματικά από την επόμενη σχέση σας.

Delusionship: Τι είναι η dating τάση που είναι viral στο TikTok

Πότε θα είμαι έτοιμος/η να ξεκινήσω ξανά τα ραντεβού;

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει οριστικό χρονοδιάγραμμα ή μαγική φόρμουλα – εξαρτάται αποκλειστικά από το άτομο και τις συνθήκες. Εάν είστε σε έναν μακροχρόνιο γάμο και η σχέση διακόπηκε για κάποιο χρονικό διάστημα, για παράδειγμα, θα έχετε ήδη θρηνήσει αρκετά και μπορεί να είστε έτοιμοι να αρχίσετε να βγαίνετε, ενώ σε άλλη περίπτωση να ήσασταν σε σοκ και άρνηση.

Το σημαντικό είναι να αφιερώσετε χρόνο για να σκεφτείτε και να θεραπευτείτε. Μπορεί να μην φταίγατε εσείς, αλλά πάντα θα υπάρχουν μαθήματα που πρέπει να μάθετε – κι αν δεν αφιερώσετε χρόνο για να τα εξετάσετε, μπορεί να τα επαναλάβετε εν αγνοία σας. Μην εξετάζετε αυτό που θέλετε από έναν νέο συντροφο αλλά αυτό που χρειάζεστε.
Πέρα από την πιθανή λίστα «ψηλών, μελαχρινών και όμορφων», μια ανάγκη θα μπορούσε να είναι «Λοιπόν, η σχέση μου χάλασε επειδή ο/η σύντροφός μου δεν ήταν ειλικρινής». Έτσι, η ειλικρίνεια γίνεται υψηλή προτεραιότητα για έναν υποψήφιο σύντροφο.

Πώς να βγείτε ραντεβού μετά τον χωρισμό

Οι παρακάτω συμβουλές της ψυχολόγου – ψυχοθεραπεύτριας Γεωργίας Χριστίνας Κανελλοπούλου, θα σας βοηθήσουν να τα καταφέρετε.

Κάντε το με τον δικό σας ρυθμό

Αφιερώστε χρόνο για να μάθετε τι ψάχνετε σε έναν σύντροφο. Πολλοί από εμάς εστιάζουμε σε αυτό που θέλουμε (το οποίο είναι σημαντικό, παρεμπιπτόντως!) αλλά ξεχνάμε τελείως να προσδιορίσουμε τι χρειαζόμαστε. Για παράδειγμα, εάν ξέρετε ότι χρειάζεστε έναν σύντροφο που να είναι ευγενικός, στοχαστικός ή αστείος, τότε βάλτε αυτά τα χαρακτηριστικά στη λίστα σας.

Θέστε τα όριά σας

Γράψτε μια λίστα με τα πράγματα που δεν θέλετε να έχετε σε μία σχέση. Για παράδειγμα, απαγορεύονται τα ψέματα ή απαγορεύεται το κάπνισμα. Θέστε τα όριά σας προτού αρχίσετε να βγαίνετε ραντεβού και, αν εμφανιστεί κάποιο από τα πράγματα που δεν πρέπει να έχετε, τότε αφήστε το. Έχοντας αυτά τα δίχτυα ασφαλείας για τον εαυτό σας θα εντοπίσετε τα προβλήματα από νωρίς και θα σας προστατεύσει από το να ερωτευτείτε συντρόφους που θα οδηγήσουν σε ανεκπλήρωτες σχέσεις.

Να είστε ανοιχτοί στα ενδεχόμενα

Δοκιμάστε να βγείτε ραντεβού με διαφορετικούς τύπους από αυτούς που κάποτε βγαίνατε αλλά έχοντας και άλλες παραμέτρους στις επιλογές σας. Σκεφτείτε αυτό για συνειδητές και ασυνείδητες επιλογές. Μια συνειδητή επιλογή μπορεί να είναι ο τόπος διαμονής του, ενώ μια ασυνείδητη επιλογή μπορεί να αφορά άτομα που είναι απόμακρα ή που ορμούν από την αρχή. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν θέλετε να κάνετε μια καλή σχέση.

Βρείτε μια εφαρμογή γνωριμιών ή έναν ιστότοπο

Οι διαδικτυακές γνωριμίες είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε, αλλά είναι σημαντικό να κάνετε την έρευνά σας και να βρείτε την κατάλληλη εφαρμογή για εσάς. Το να είστε προετοιμασμένοι να δοκιμάσετε νέα πράγματα και να είστε πιο τολμηροί θα σας εξασφαλίσει ότι θα παραμείνετε ανοιχτοί σε νέες ευκαιρίες που έρχονται στο δρόμο σας.

Δημιουργήστε ένα προφίλ στην εφαρμογή που να δείχνει την πραγματική σας προσωπικότητα, δείχνοντας τα διαφορετικά σας ενδιαφέροντα ιδανικά μέσα από εικόνες που τα ζωντανεύουν. Ανακαλύψτε τις διασκεδαστικές πτυχές της προσωπικότητάς σας με λήψεις δράσης, όπως το μαγείρεμα, τα ταξίδια ή η ιστιοπλοΐα. Θυμηθείτε να παραμείνετε θετικοί για τον εαυτό σας.

Κάντε μια βιντεοκλήση πριν από το ραντεβού

Προφυλάξτε τον εαυτό σας από την απογοήτευση μιλώντας μέσω βίντεο προτού συμφωνήσετε να συναντηθείτε. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να βγαίνετε σε ένα ραντεβού για να διαπιστώσετε ότι δεν μοιάζουν καθόλου με τη φωτογραφία τους. Είναι επίσης μια καλή ευκαιρία να δείτε αν αισθάνεστε ότι ταιριάζετε από τις πρώτες εντυπώσεις.

Επιλέξτε προσεκτικά τι θα κάνετε

Τα τελευταία χρόνια, υπήρξε μια στροφή προς ένα πρώτο ραντεβού χωρίς αλκοόλ. Ένας σύντομος περίπατος ή ένας γρήγορος καφές μπορεί να είναι τέλειο για να δείτε αν υπάρχει χημεία.

Φροντίστε πάντα να είστε ο εαυτός σας όταν συναντιέστε. Αφήστε τον αληθινό σας εαυτό να λάμψει καθώς οι καλύτερες σχέσεις βασίζονται στην εμπιστοσύνη, γι’ αυτό είναι σημαντικό να είστε ειλικρινείς.

Μην φοβάστε να κάνετε ερωτήσεις

Μάθετε επίσης τι ψάχνει ο άλλος. Ένας διασκεδαστικός τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να κάνετε διερευνητικές ερωτήσεις, ώστε να μπορείτε να αναγνωρίσετε εάν οι λέξεις εκτίμηση, η σωματική επαφή, ο ποιοτικός χρόνος, οι πράξεις φροντίδας ή τα δώρα είναι το προτιμώμενο στυλ έκφρασης. Θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε περισσότερα για αυτούς, πόσο συμβατοί είστε και εάν υπάρχουν προοπτικές.

Έχετε υπόψη σας ότι ένα ραντεβού μετά τον χωρισμό δεν γίνεται αποκλειστικά για να βρείτε τον άνθρωπό σας. Αυτό είναι η ευκαιρία σας να βγείτε έξω, να διασκεδάσετε και να αλληλεπιδράσετε κοινωνικά.

Το ραντεβού μπορεί να είναι μια καλή ενθαρρυντική αρχή για να τονώσετε την αυτοπεποίθησή σας και να επιβεβαιώσετε την πίστη σας ότι υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που είναι ευγενικοί και συναισθηματικά έξυπνοι.

Με όποιον κι αν επιλέξετε να είστε μαζί θα πρέπει να φέρει λίγη λάμψη στον κόσμο σας και να τον κάνει πιο φωτεινό. Ο καθένας έρχεται στη ζωή μας για κάποιο λόγο, οπότε ακόμα κι αν δεν πετύχει, μπορείτε πάντα να μάθετε κάτι καλό από αυτό που θα σας βοηθήσει την επόμενη φορά.

Scroll to Top