Γυναίκα που διαγνώστηκε ως «ψυχοπαθής» αποκαλύπτει τα χόμπι που είχε ως παιδί

  • Μία νεαρή γυναίκα ότι διαγνώστηκε με μία από τις πιο επικίνδυνες διαταραχές αντικοινωνικής προσωπικότητας (ASPD).
  • Αποκάλυψε τα «περίεργα» παιδικά της ενδιαφέροντα.
  • Όταν ήταν οκτώ ετών, ενδιαφερόταν για τα παραμύθια των αδελφών Γκριμ.
  • Τα άτομα με ψυχοπαθητικά χαρακτηριστικά εμφανίζουν χαμηλή ενσυναίσθηση και τύψεις, μεγαλοπρέπεια, παρορμητικότητα και μερικές φορές επιθετική ή βίαιη συμπεριφορά.

Μια γυναίκα που ισχυρίζεται ότι έχει διαγνωστεί ως «ψυχοπαθής» αποκάλυψε τα σημάδια που πιστεύει ότι ήταν ενδεικτικά της ψυχικής της διαταραχής από την παιδική της ηλικία.

Στο βίντεο, με λεζάντα, «είχα εμμονή με πολλά πράγματα ως παιδί», η χρήστης του TikTok τράβηξε την προσοχή των ανθρώπων όταν αποκάλυψε τα «περίεργα» παιδικά της ενδιαφέροντα.

«Όταν ήμουν στην τρίτη δημοτικού, είχαμε μια έκθεση βιβλίου στο σχολείο και θυμάμαι ότι είδα αυτό το μικρό μαύρο βιβλίο που ονομάζεται “Το Ολοκαύτωμα” και μου κίνησε πραγματικά το ενδιαφέρον», είπε στο βίντεο, το οποίο έχει λάβει χιλιάδες σχόλια.

@victhepath I was obsessed with a lot of things as a kid #antisocialpersonalitydisorder #psychopath #aspdawareness #psychopathdiary #aspd #femalepsychopath #psychopathy #chroniclesofapsychopath #highfunctioningpsychopath #psychpathyspectrum #specialinterest ♬ original sound – Vic Path

«Μετά από αυτό, με γοήτευσε πολύ το θέμα. Ακόμη και όταν ήμουν στη δευτέρα γυμνασίου, πήγα σε ένα ταξίδι στην Ουάσινγκτον και επέλεξα να πάω στο Μουσείο Ολοκαυτώματος και όχι στο Μουσείο Smithsonian. Ασχολήθηκα πραγματικά με το Ολοκαύτωμα όταν ήμουν παιδί, όχι με τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στο σύνολό του, αλλά συγκεκριμένα το Ολοκαύτωμα», εξήγησε.

Πώς και πότε διαγνώστηκε ως «ψυχοπαθής»

Η νεαρή γυναίκα πρόσθεσε ότι διαγνώστηκε με «μία από τις πιο επικίνδυνες διαταραχές αντικοινωνικής προσωπικότητας (ASPD)», τη διαγνωστική κατηγορία που αντικατέστησε την «ψυχοπάθεια» στο Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο Ψυχικών Διαταραχών (DSM-V). Είπε ότι έλαβε τη διάγνωση σε ηλικία 19 ετών, αφού μια σειρά από επικίνδυνες πράξεις την οδήγησαν στο νοσοκομείο.

Όταν ήταν οκτώ ετών, ενδιαφερόταν επίσης για τα παραμύθια των αδελφών Γκριμ, γνωστά για τις «ανησυχητικές» τους ιστορίες που ενέπνευσαν πολλά κλασικά έργα της Disney, όπως το Tangled και το The Princess and the Frog.

«Μπορεί να μην ήταν σοκ μετά την πρώτη μου εισαγωγή… αλλά είχα ένα τεράστιο βιβλίο με όλα τα πρωτότυπα παραμύθια. Είναι εξαιρετικά νοσηροί. Δεν είναι σαν τα παραμύθια που διαβάζουμε τώρα, αλλά το διάβαζα συνέχεια», εξηγεί η κοπέλα.

Τα άλλα ενδιαφέροντα της παιδικής ηλικίας της TikToker περιλαμβάνουν την ιστορία της οικογένειας Romanov -του αυτοκρατορικού οίκου της Ρωσίας, τα μέλη του οποίου δολοφονήθηκαν από μπολσεβίκους στρατιώτες το 1918- και την ελληνική μυθολογία, ιδιαίτερα την ιστορία του Λαβύρινθου μέσω του οποίο ο βασιλιά Μίνωας της Κρήτης προσπάθησε να συγκρατήσει τον Μινώταυρο.

«Η σειρά ταινιών Hunger Games βασίζεται κάπως στον Λαβύρινθο: την ιδέα να βάζουμε τα παιδιά στην αρένα μέχρι να πεθάνουν», είπε και πρόσθεσε: «Το τελευταίο ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι οι αυτοκρατορίες των Αζτέκων και των Μάγια. Πραγματικά, μου κίνησε το ενδιαφέρον όλο το θέμα της ανθρωποθυσίας».

Σημάδια και ποσοστά ψυχοπάθειας

Τα άτομα με ψυχοπαθητικά χαρακτηριστικά εμφανίζουν μια σειρά από ανησυχητικές τάσεις, όπως χαμηλή ενσυναίσθηση και τύψεις, μεγαλοπρέπεια, παρορμητικότητα και μερικές φορές επιθετική ή βίαιη συμπεριφορά, σύμφωνα με την Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία (APA). Για παράδειγμα, η εμμονή της Βικ με πραγματικές ή φανταστικές δολοφονικές πράξεις που περιλαμβάνουν βασανιστήρια και πόνο είναι παραδείγματα αυτής της συμπεριφοράς.

@victhepath Knowing somebody with these traits doesn’t necessarily mean they’re a psychopath, but if you know someone will ALL these traits👀 #psychopath #psychopathy #psychpathyspectrum #howtospotapsychopath #femalepsychopath #chroniclesofapsychopath #highfunctioningpsychopath #antisocialpersonalitydisorder #aspdawareness #psychopathdiary ♬ original sound – Vic Path

Ωστόσο, αν και ο όρος δημιουργεί εικόνες κατά συρροή δολοφόνων τύπου Χάνιμπαλ Λέκτερ, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι υπάρχουν διάφοροι βαθμοί και τύποι αυτής της ψυχικής διαταραχής και ότι η πάθηση μπορεί να αντιμετωπιστεί. Επίσης, πολλοί άνθρωποι εμφανίζουν σημάδια που σχετίζονται με την ψυχική διαταραχή χωρίς να είναι ψυχοπαθείς.

Το 30% του πληθυσμού εμφανίζει κάποιο βαθμό μειωμένης ενσυναίσθησης, στοιχεία υπερβολικής ανάληψης κινδύνων και υπερβολικά υψηλής αυτοεκτίμησης, αν και το ποσοστό των ατόμων με υψηλούς βαθμούς αυτών των χαρακτηριστικών είναι πολύ μικρότερο, προσθέτει η APA.

Σύμφωνα με τον οργανισμό, περίπου το 1,2% των ενηλίκων ανδρών και το 0,3% έως 0,7% των ενήλικων γυναικών στις ΗΠΑ θεωρείται ότι έχουν κλινικά σημαντικά επίπεδα ψυχοπαθητικών χαρακτηριστικών. Αυτοί οι αριθμοί αυξάνονται εκθετικά στις φυλακές, όπου το 15% έως 25% των κρατουμένων εμφανίζει αυτά τα χαρακτηριστικά.

Μαριάννα Σπανού

Η Μαριάννα Σπανού έχει συνεργαστεί με έντυπα και διαδικτυακά μέσα ποικίλης θεματολογίας, όπως iefimerida.gr, ygeiamou.gr, 4green.gr, autotriti-touring.gr, αποκτώντας εμπειρία σε πολλές πτυχές της δημοσιογραφίας. Πιστεύει ότι κάνοντας σωστά αυτό το επάγγελμα, έχουμε στα χέρια μας ένα πραγματικό εργαλείο για να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο.

Scroll to Top