Ποιο χρώμα δεν πρέπει να βάψετε ποτέ τους τοίχους σας – θα χαλάσει την ψυχολογία σας

χρώμα σπίτι

Τα χρώματα που μας περιβάλουν, αλλά και η διακόσμηση του σπιτιού  επηρεάζουν άμεσα την ψυχολογία μας και το πως αντιμετωπίζουμε τη ζωή.

Σύμφωνα με το feng shui τα χρώματα επηρεάζουν άμεσα την τύχη σας, αυτά που έρχονται και αυτά που φεύγουν, όπως αναφέρει η ειδική στο feng shui Suzanne Roynon. Η ειδικός αναφέρει πως αν και το μαύρο χρώμα είναι ένα χρώμα που επιλέγεται πολύ συχνά κυρίως κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, τονίζει πως δεν είναι καλό να επιλέγεται σαν χρώμα για το ταβάνι. Ακόμα αναφέρει πως θα πρέπει να αποφεύγετε το πολύ σκούρο χρώμα στη διακόσμηση καθώς η μαυρίλα του μπορεί να επηρεάσει και την ψυχολογία σας.

Το μαύρο χρώμα επηρεάζει την ψυχολογία, όπως αναφέρει η ειδικός στο House Digest, καθώς μεταφράζεται ως τα προβλήματα, οι δυσκολίες που έρχονται προς τα εσάς. Για να αποφύγετε λοιπόν τις δυσκολίες επιλέξτε ένα πιο ανοιχτό χρώμα για το ταβάνι σας, το οποίο αντανακλά φως και ανοίγει το χώρο σας δημιουργώντας ένα πιο θετικό περιβάλλον. Αν, όμως, δεν θέλετε να αποφύγετε το μαύρο, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να το συμπεριλάβετε στην διακόσμηση του σπιτιού σας.

Τρόποι να συμπεριλάβετε το μαύρο στη διακόσμηση

Όπως προτείνει η Suzanne μπορείτε να έχετε το μαύρο χρώμα σαν στοιχείο της διακόσμησης σας, αλλά σε μικρότερες δόσεις. Αντί να το χρησιμοποιήσετε σε μεγάλες επιφάνειες όπως το ταβάνι, χρησιμοποιήστε το σε μία πόρτα ή σε έναν τοίχο, ώστε να υπάρχει η χρωματική αντίθεση που δίνει το μαύρο χωρίς όμως να πιάνει μεγάλη επιφάνεια στον χώρο σας. Για καλύτερο feng shui αποφύγετε να βάψετε την πόρτα της εισόδου σας μαύρη και βεβαιωθείτε οτι η πόρτα σας κοιτάει στον βορά ή την ανατολή. Ο βοράς σχετίζεται με τις ευκαιρίες, ενώ η ανατολή με την καλή υγεία.

Μπορείτε επίσης να βάλετε μαύρο στα έπιπλα σας, τα μαξιλάρια, το γραφείο, στο τραπέζι, τις λάμπες, τις κορνίζες. Για να έχετε καλό feng shui βάλετε μικρά στοιχεία μαύρου στους χώρους σας ταιριάζοντας τα σε ζευγάρια. Αν όμως βάλετε μαύρο στον χώρο σας προσέξτε να το ταιριάξετε με πιο απαλά και ουδέτερα χρώματα όπως άσπρο και ασημί. Τα ουδέτερα χρώματα θα υπερισχύσουν στο χώρο και έτσι θα θα διατηρήσετε τη θετική ενέργεια του χώρου.

Scroll to Top