Οι 33 ερωτογενείς ζώνες σε άντρες και γυναίκες: Ποιες είναι – Κάποιες δεν τις γνωρίζετε καν!

ερωτογενείς ζώνες

Κάθε μέρος του σώματος μπορεί να θεωρηθεί ερωτογενής ζώνη κατά τη διάρκεια του σεξ. Δείτε τις 33 ερωτεγενείς ζώνες και κάντε παιχνίδι!

Θυμάστε εκείνο το επεισόδιο των Friends όπου η Μόνικα σχεδιάζει στον Τσάντλερ ένα διάγραμμα που χαρτογραφεί τις κύριες ερωτογενείς ζώνες σε μια γυναίκα; Σύμφωνα με τη Μόνικα (και τη δεκαετία του ’90), υπήρχαν επτά γυναικείες ερωτογενείς ζώνες. Παρακάτω, θα βρείτε περισσότερες από 30 ερωτογενείς ζώνες, συμπεριλαμβανομένων μερικών που μπορεί να ήταν άγνωστες στο παρελθόν.

Πόσες ερωτογενείς ζώνες υπάρχουν;

Το θέμα με τις ερωτογενείς ζώνες είναι ότι είναι διαφορετικές για τον καθένα. Ενώ μερικοί άνθρωποι οδηγούνται σε έκσταση από ένα άγγιγμα στην πλάτη ή μια γλώσσα στα δάχτυλα των ποδιών τους, άλλοι μπορεί να θεωρούν τις ίδιες ενέργειες ένα ενοχλητικό γαργάλημα.

Ωστόσο, μόνο και μόνο επειδή δεν γίνεται αισθητό κάθε μέρος του σώματος ως ερωτογενές για όλους, δεν σημαίνει ότι υπάρχουν μέρη του σώματος που μπορούν να χαρακτηριστούν ως «μη ερωτογενή». Μελέτη του 2016 διαπίστωσε ότι σχεδόν κάθε μέρος του σώματος θα μπορούσε να θεωρηθεί ερωτογενής ζώνη κατά τη διάρκεια του σεξ.

Οι 33 ερωτεγενείς ζώνες σε άντρες και γυναίκες

  1. Εγκέφαλος: Το πιο σημαντικό σεξουαλικό μας όργανο! Οτιδήποτε βρίσκουμε σέξι ή διεγερτικό φιλτράρεται μέσα από τον εγκέφαλό μας. Λαμβάνει δεδομένα, στέλνει σήματα στο σώμα, απελευθερώνει ορμόνες (ντοπαμίνη, σεροτονίνη) και δίνει οδηγίες στο σώμα να ανταποκριθεί.
  2. Στήθος: Από τις κλασικές ερωτογενείς ζώνες, αποτελούν την κατάληξη ενός πλήθους νευρικών απολήξεων.
  3. Θηλές: Μερικοί άνθρωποι έχουν εξαιρετικά ευαίσθητες θηλές και μπορεί ακόμη να έρθουν σε οργασμό από τη διέγερση των θηλών. (Και αυτό δεν αφορά μόνον τις γυναικείες αλλά και τις αντρικές θηλές.) Oι θηλές σκληραίνουν με τον παραμικρό ερεθισμό. Κάποιοι το βρίσκουν ενοχλητικό το άγγιμα σε αυτήν την περιοχή.
  4. Χείλια: Το πιο ερωτικό μέρος του προσώπου, γεμάτα με νευρικές απολήξεις. Η έρευνα έχει βρει ότι το φιλί απελευθερώνει νευροδιαβιβαστές, οι οποίοι ενισχύουν τη διάθεση και ρυθμίζουν τη σεξουαλική επιθυμία.
  5. Λαιμός: Το να φιλάτε ή να ψιθυρίζετε στο λαιμό μπορεί να προκαλέσει ρίγη απόλαυσης. Το δέρμα του λαιμού είναι πολύ λεπτό και πολλά αισθητηριακώά νεύρα συγκεντρώνονται σε αυτό.
  6. Το εσωτερικό μέρος των μηρών: Δεδομένου ότι βρίσκεται κοντά στα γεννητικά όργανα, δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς γιατί η συγκεκριμένη ερωτογενής ζώνη είναι τόσο δημοφιλής.
  7. Πισινός: Το να κάνετε μασάζ, να χαϊδεύετε ή και να χαστουκίζετε την πίσω περιοχή αυξάνει τη ροή του αίματος, η οποία είναι πολύ κοντά στα γεννητικά σας όργανα και μπορεί να διεγείρει και τους δύο.
  8. Τριχωτό της κεφαλής: Είναι μια κοινή ερωτογενής ζώνη που συχνά παραβλέπεται. Μπορεί να τονωθεί χρησιμοποιώντας ένα λάδι μαλλιών μαζί με ένα μασάζ. Το τράβηγμα μαλλιών κατά τη διάρκεια του σεξουαλικού παιχνιδιού εκτιμάται και μπορεί να είναι διεγερτικό και για τους δυο.
  9. Αυτιά και λοβοί: Γεμάτα νευρικές απολήξεις, σχεδόν τόσες όσες έχουν τα χέρια και τα πόδια. Αυτό αφήνει πολύ χώρο στον εγκέφαλο να λάβει ερεθίσματα και ευχαρίστηση. Επίσης, τα αυτιά βρίσκονται σε μια συναισθηματικά ευάλωτη περιοχή του σώματος: κοντά στο πρόσωπο. Αυτό κάνει το άγγιγμα πιο οικείο.
  10. Ομφαλός: Ένα κουμπί διέγερσης τόσο για γυναίκες όσο και για άντρες. Επειδή είναι κοντά στα γεννητικά όργανα, η διέγερση αυτής της περιοχής με τα χέρια και το στόμα στέλνει το αίμα οσε μεγάλες ερωτογενείς ζώνες.
  11. Ιερό οστό: Το τριγωνικό οστό που βρίσκεται στην ουρά μεταξύ του πέμπτου οσφυϊκού σπονδύλου και του κόκκυγα, είναι μια υπερευαίσθητη περιοχή επειδή τα ιερά νεύρα συνδέονται με τη λεκάνη. Πολλοί αισθάνονται ευάλωτοι όταν τους αγγίζουν από πίσω, ανεξαρτήτως φύλου. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη γιατί το παραμικρό άγγιγμα αυτής της περιοχής μπορεί να προκαλέσει κάποιο μυρμήγκιασμα ή ευχαρίστηση.
  12. Το εσωτερικό των μπράτσων: Αυτή η περιοχή είναι ευαίσθητη επειδή το δέρμα είναι πολύ λεπτό.
  13. Μασχάλες: Ειδικά όταν είναι ιδρωμένες, οι φερομόνες κάνουν… πάρτι! Δεν είναι μόνο ερωτογενείς λόγω της μυρωδιάς, αλλά το να φιλάτε τη μασχάλη, μια ζώνη που δεν αγγίζεται συχνά, είναι πιο ευαίσθητη και δειγείρει τις αισθήσεις.
  14. Καρποί: Μια από τις πιο ευαίσθητες περιοχές του σώματός μας, που η πίεση μπορεί να διεγείρει.
  15. Χέρια: Τα χέρια έχουν δάχτυλα και τα δάχτυλα είναι τέλεια για πιπίλισμα. Έχουν πολλές νευρικές απολήξεις τις οποίες χρησιμοποιούμε για να διακρίνουμε τι αγγίζουμε.
  16. Το πίσω μέρος των γονάτων: Είναι λεπτό και ευαίσθητο. Παίξτε ελεύθερα!
  17. Πόδια: Τα πόδια είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλής ερωτική ζώνη (και για κάποιους φετίχ) και οι ειδικοί εξηγούν ότι μπορεί να υπάρχει μια ψυχαναλυτική εξήγηση για αυτό: Κατά τη διάρκεια που μπουσουλάει ένα μωρό, ένα από τα πρώτα πράγματα που βλέπει είναι το πόδι, και έτσι η λιβιδινική ενέργεια ή η επιθετική ενόρμηση πηγαίνει προς το πόδι. Τα πόδια είναι γεμάτα από σημεία πίεσης που, όταν διεγερθούν σωστά, μπορούν να προσφέρουν ερωτική ενέργεια σε ολόκληρο το σώμα.
  18. Δάκτυλα των ποδιών: Όποιος δεν έχει γλύψει ή δαγκώσει τα δάκτυλά των ποδιών, έχει χάσει σημαντική διέγερση και σεξουαλική εμπειρία.
  19. Τατουάζ: Μπορεί να γίνουν ερωτογενείς ζώνες επειδή η βελόνα στο δέρμα το έχει κάνει πιο ευαίσθητο.
  20. Κλειτορίδα: Καμία συζήτηση για ερωτογενείς ζώνες δεν θα ήταν πλήρης χωρίς αναφορά στην κλειτορίδα. Είναι ίσως η πιο γνωστή ερωτογενής ζώνη, η οποία συνδέεται με τη σεξουαλική ευχαρίστηση και περιέχει 8.000 νευρικές απολήξεις.
  21. Κόλπος: Η κολπική διέγερση ενεργοποιεί τον έσω φλοιό. Αυτή η περιοχή βρίσκεται στον αισθητήριο φλοιό, την περιοχή του εγκεφάλου που δέχεται και ερμηνεύει την αισθητηριακή διέγερση. Η μεγαλύτερη ευχαρίστηση προέρχεται από τα πρώτα 2 εκατοστά του κόλπου, επομένως το βαθύτερο δεν είναι απαραίτητα καλύτερο.
  22. Χείλη του αιδοίου: Γνωστά ως μεγάλα και μικρά χείλη, είναι μια πραγματικά ευαίσθητη ερωτογενής ζώνη. Τα μικρά χείλη περιέχουν έναν πυρήνα στυτικού ιστού και πολλές νευρικές απολήξεις. Χαιδεύοντας πάνω από τα χείλη αυξάνεται η διέγερση και η υγρασία. Επίσης, η ροή του αίματος σε αυτήν την εξαιρετικά αγγειακή περιοχή αυξάνεται.
  23. Τράχηλος της μήτρας: Αυτή η ζώνη δεν είναι για όλους – για μερικούς ανθρώπους η διέγερση του τραχήλου της μήτρας μπορεί να είναι απλά άβολη και οι μώλωπες του τραχήλου είναι ένα θέμα. Αλλά αν είναι κάτι που λειτουργεί για εσάς, τότε μπορεί να οδηγήσει σε βαθιά έντονους οργασμούς που μερικές φορές αναφέρονται ως αυχενικοί οργασμοί.
  24. Σημείο G: Βρίσκεται στο μπροστινό τοίχωμα του κόλπου, πιστεύεται ότι είναι μια μικρή δέσμη νευρικών απολήξεων, η οποία όταν διεγείρεται προσφέρει ηδονή.
  25. Σημείο Α: Εντοπίζεται βαθιά μέσα στον κόλπο και πιο συγκεκριμένα μερικά εκατοστά βαθύτερα από τον τράχηλο και την ουροδόχο κύστη ενώ ουσιαστικά πρόκειται για ένα τμήμα ιστού που λιπαίνεται με την τριβή που προκαλεί η σεξουαλική επαφή ενώ έχει επίσης πολλές νευρικές απολήξεις.
  26. Σημείο U: Το συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται στην επιφάνεια της ουρήθρας, η οποία με τη σειρά της βρίσκεται ανάμεσα στην κλειτορίδα και την είσοδο του κόλπου. Όταν το σημείο αυτό διεγερθεί, προκαλείται αιμάτωση, διογκώνεται σαν σφουγγάρι και οι αδένες παράγουν το προστατικό υγρό, την ουσία που εκκρίνεται κατά τον γυναικείο οργασμό.
  27. Σημείο F: H oνομασία του προέρχεται από την αγγλική λέξη frenulum και είναι ένα εξαιρετικά ευαίσθητο σημείο του δέρματος που βρίσκεται κάτω από το πέος, όπου το πέος συναντά τη βάλανο. Εκεί, συγκεντρώνονται πολλές νευρικές απολήξεις και είναι μια περιοχή που αν διεγερθεί κατάλληλα μπορεί να προσφέρει μεγάλη απόλαυση. Είναι εξαιρετικά ευαίσθητο για τους περισσότερους, ειδικά για όσους δεν έχουν κάνει περιτομή.
  28. Βάλανος: Το κεφάλι του πέους, ή η βάλανος, είναι το πιο ευαίσθητο μέρος του πέους, με χιλιάδες νευρικές απολήξεις.
  29. Ακροβυστία: Είναι το άκρο του δέρματος που καλύπτει τη βάλανο του πέους και υπάρχει μια κοινή πεποίθηση ότι τα πέη χωρίς περιτομή είναι πιο ευαίσθητα, αλλά ορισμένες έρευνες το αμφισβητούν αυτό. Η ακροβυστία είναι γεμάτη με νευρικές απολήξεις και επομένως θεωρείται ερωτογενής ζώνη.
  30. Όσχεο και όρχεις: Το όσχεο αποτελείται από πολλά νεύρα που είναι υπερευαίσθητα στην αφή. Πολλές γυναίκες έχουν τη λανθασμένη ιδέα ότι οι όρχεις είναι μια ερωτογενής ζώνη για τους άνδρες. Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είναι οι όρχεις, αλλά οι γύρω ιστοί.
  31. Πρωκτός: Πλούσια περιοχή σε απολήξεις αισθητηρίων νεύρων είναι και η περιοχή του πρωκτού, οι οποίες αυξάνουν τη δημοτικότητά του ως ερωτογενή ζώνη.
  32. Περίνεο: Είναι η περιοχή μεταξύ του πρωκτού και του οσχέου. Περιέχει ινωμυϊκό ιστό που είναι συνήθως ευαίσθητος στην αφή και στην πίεση.
  33. Προστάτης: Ο προστάτης αδένας έχει περίπου το μέγεθος ενός καρυδιού και μερικές φορές αναφέρεται ως το «ανδρικό σημείο G», καθώς βρίσκεται στο ορθό. ο προστάτης είναι ευαίσθητος στην πίεση. Η άσκηση της πίεσης στο περίνεο ανάμεσα στο όσχεο και στον πρωκτό μπορεί να ερεθίσει τον προστάτη και να παρέχει σεξουαλική ευχαρίστηση στον άνδρα.

Όπως αποδεικνύει αυτή η μακρά λίστα, υπάρχουν πολλές απροσδόκητες ερωτογενείς ζώνες τις οποίες πρέπει να δοκιμάσετε. Εσάς, ποιες είναι οι αγαπημένες σας;

Scroll to Top