Η στάση του σεξ που είναι πιο πιθανό να προκαλέσει τραυματισμό στο πέος των ανδρών

στάση του σεξ, καομπόισσα

Όταν το αρχαίο ινδουιστικό σανσκριτικό κείμενο του «Κάμα Σούτρα» έγινε θέμα ενδιαφέροντος στη σύγχρονη εποχή, ήταν κυρίως για τις περίπλοκα εικονογραφημένες στάσεις του σεξ. Υπήρχε μια γενική ερώτηση στα χείλη των ανθρώπων: «Τα έχω δοκιμάσει όλα;». Τότε άνοιξε επίσης η συζήτηση για κάθε στάση του σεξ -μερικές από τις οποίες είναι ιδιαίτερα περιπετειώδεις, ενώ άλλες λιγότερο.

Η στάση του σεξ με τη γυναίκα από πάνω, γνωστή και ως καουμπόισσα, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία από τις πιο τολμηρές στάσεις του σεξ, αλλά σύμφωνα με μια μελέτη του 2014 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Advances in Urology, είναι η κύρια αιτία τραυματισμού του πέους των ανδρών.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνουν σεξ τα ζευγάρια; Ειδικοί σεξουαλικής υγείας απαντούν

Η μελέτη του 2014 επικεντρώθηκε συγκεκριμένα στα κατάγματα του πέους, ένας τραυματισμός που πιστεύεται ότι συνοδεύεται από έναν σχετικό ήχο σπασίματος. Έχει ως αποτέλεσμα έντονο πόνο, οίδημα, μώλωπες, κάμψη στο πέος και φυσικά στιγμιαία απώλεια στύσης. Το ετερόφιλο σεξ βρέθηκε να είναι η κοινή αιτία καταγμάτων του πέους.

Η στάση με τη γυναίκα από πάνω είναι δημοφιλής για διάφορους λόγους. Πρώτον, είναι μια αλλαγή στη δυναμική ισχύος. Σε μια ετερόφιλη σχέση, αυτό σημαίνει ότι η γυναίκα μπορεί να κάθεται από πάνω και να έχει τον περισσότερο έλεγχο όσον αφορά τη σεξουαλική διέγερση και κίνηση.

Με την ανάποδη καουμπόισσα (όπου η γυναίκα είναι από πάνω αλλά κοιτάζει αντίθετα από τον ερωτικό της σύντροφο), υπάρχει ένα πρόσθετο πλεονέκτημα όπου το άτομο που ξαπλώνει έχει πλήρη εικόνα του προφίλ της πλάτης του συντρόφου του. Επιπλέον, η γωνία μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευχάριστη τόσο για τη γυναίκα όσο και για τον άνδρα.

Πώς η στάση του σεξ με τη γυναίκα από πάνω προκαλεί κατάγματα πέους;

Για όποιον έχει δοκιμάσει την καουμπόισσα ή την αντίστροφη καουμπόισσα, ξέρει επίσης ότι το άτομο που βρίσκεται από πάνω ακουμπά σχεδόν όλο του το βάρος στο άτομο από κάτω, πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή του πέους, όπως εξηγεί στη New York Post η φυσιοθεραπεύτρια, Saila Insua Lopez.

Τι σημαίνει αν νιώθετε ότι πρέπει να ουρήσετε κατά τη διάρκεια του σεξ

Αυτή δεν είναι μόνο μια προπόνηση για την «καουμπόισσα», της οποίας τα γόνατα, οι μύες των ποδιών και οι αρθρώσεις μπορεί να αρχίσουν να πονάνε μετά από λίγο, αλλά είναι επίσης επικίνδυνη για τον άνδρα, καθώς η γυναίκα μπορεί να πέσει δυνατά σε ένα πέος σε στύση και ενδεχομένως να το λυγίσει με λάθος τρόπο. Όταν ένα πέος χτυπά στο σκληρό ηβικό οστό μπορεί να προκληθεί τραυματισμός.

Επιπλέον, με την αντίστροφη καουμπόισσα, υπάρχει το πρόσθετο μειονέκτημα ότι οι δύο ερωτικοί παρτενέρ δεν μπορούν να έχουν οπτική επαφή, δήλωσε στον Guardian ο Δρ. Νικόλαος Πυργίδης, ουρολόγος στο Πανεπιστήμιο Ludwig Maximilian του Μονάχου, ο οποίος έχει διεξαγάγει παρόμοια έρευνα για τη σεξουαλική δραστηριότητα και τραυματισμούς του πέους.

«Στα άτομα που επισκέπτονται τον γιατρό αφού έχει συμβεί αυτός ο τραυματισμός, το πέος τους μοιάζει συχνά με μελιτζάνα», είπε ο Δρ. Πυργίδης.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποφεύγετε την στάση της καομπόισσας;

Μπορεί να αναρωτιέστε αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποφεύγετε τη στάση του σεξ με τη γυναίκα από πάνω. Όχι απαραίτητα. Μέρος της διασκέδασης στη σεξουαλική πράξη είναι να μπορείς να δοκιμάζεις πράγματα και η γυναίκα από πάνω μπορεί να γίνει μια αγαπημένη στάση, ειδικά όταν η οπτική επαφή, η διέγερση και οι προκύπτοντες οργασμοί είναι δύσκολο να νικηθούν σε σύγκριση με άλλες στάσεις σεξ.

Σε αντίθεση με τη στάση του σεξ γνωστή ως pile-driver, η οποία απαιτεί μια πολύ πιο απαιτητική ανατομική ικανότητα και θεωρείται επίσης επικίνδυνη για τους άνδρες, η καουμπόισσα και η αντίστροφη καουμπόισσα είναι σχετικά εύκολο να επιτευχθούν.

Το κλειδί είναι να γνωρίζετε τι χρειάζεται –ευελιξία και δύναμη στο κάτω μέρος του σώματος για το άτομο από πάνω και προσεκτική καθοδήγηση με τα χέρια από το άτομο που βρίσκεται από κάτω. Μπορεί επίσης να είναι σημαντικό να γνωρίζετε πότε να σταματήσετε, να κάνετε ένα διάλειμμα και να αλλάξετε ξανά στάση.

Τα κουρασμένα πόδια μπορούν εύκολα να γίνουν συνταγή καταστροφής και σε αυτή την περίπτωση επώδυνο κάταγμα πέους. Ή θα μπορούσατε να επιμείνετε σε πιο ασφαλείς και απλούστερες στάσεις όπως η ιεραποστολική.

Πώς πρέπει να χειριστείτε έναν τραυματισμό του πέους;

«Αν συμβεί, θα πρέπει να παρουσιαστείτε στον γιατρό σας ως απολύτως επείγουσα ανάγκη, γιατί εάν δεν λάβετε θεραπεία μπορεί να υποστείτε μακροχρόνιες επιπλοκές», προέτρεψε ο Δρ. Πυργίδης. Τα κατάγματα του πέους, συνήθως, απαιτούν χειρουργική επέμβαση.

Μαριάννα Σπανού

Η Μαριάννα Σπανού έχει συνεργαστεί με έντυπα και διαδικτυακά μέσα ποικίλης θεματολογίας, όπως iefimerida.gr, ygeiamou.gr, 4green.gr, autotriti-touring.gr, αποκτώντας εμπειρία σε πολλές πτυχές της δημοσιογραφίας. Πιστεύει ότι κάνοντας σωστά αυτό το επάγγελμα, έχουμε στα χέρια μας ένα πραγματικό εργαλείο για να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο.

Scroll to Top