Το σεξουαλικό βότανο που ενισχύει το αντρικό σπέρμα, διατηρεί τη στύση και ρίχνει τη χοληστερίνη

βότανο τριβόλι για τη στύση

Χαρακτηρίζεται ως το βότανο της τεστοστερόνης και το βρίσκουμε σχεδόν παντού στην Ελλάδα. Κάποιες μελέτες έχουν αποδείξει ότι μπορεί να ενισχύσει την αθλητική απόδοση, να αυξήσει την έκκριση τεστοστερόνης, να συμβάλλει στη σπερματογένεση αυξάνοντας τον αριθμό και την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων και να ενισχύσει τη σεξουαλική ορμή.

Αυτό το βότανο ενισχύει την ανδρική σεξουαλική υγεία και ζωτικότητα, ενώ αυξάνει την σεξουαλική επιθυμία και τη σεξουαλική ένταση των αισθήσεων και στα δύο φύλα. Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την στυτική δυσλειτουργία. Ποιο είναι;

Τριβόλι, το σεξουαλικό βότανο

Το τριβόλι, Tribulus terrestris η επιστημονική του ονομασία, γνωστό και ως σαφράν του βουνού, είναι ένα φυτό που προέρχεται από την Ευρώπη και την Ασία. Έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες για ιατρικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της σεξουαλικής υγείας των ανδρών.

Αποτελέσματα ερευνών έχουν δείξει ότι όντως το τριβόλι βοηθάει στην μείωση της χοληστερόλης, του σακχάρου του αίματος, της αρτηριακής πίεσης και του άγχους (αντικαταθλιπτικές επιδράσεις). Επίσης, έχει αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις (προστατεύει συκώτι και νεφρά), προστατεύει τα κύτταρα του δέρματος που εκτίθενται σε ακτινοβολία UVB, αυξάνει τη λίμπιντο (σεξουαλική επιθυμία) και τη στύση.

Υπάρχουν δύο κύρια διατροφικά συστατικά στο τριβόλι που μπορεί να συμβάλλουν στη βελτίωση της σεξουαλικής υγείας των ανδρών:

  1. Στερόειδείς φυτικές ενώσεις: Το τριβόλι περιέχει ουσίες που μοιάζουν με ανδρικές ορμόνες, όπως η τεστοστερόνη. Αυτές οι ουσίες μπορεί να βοηθήσουν στην αύξηση της λίμπιντο και την ενίσχυση της στυτικής λειτουργίας.
  2. Ινοσιτόλη: Η ινοσιτόλη είναι ένα θρεπτικό συστατικό που βοηθά στην παραγωγή τεστοστερόνης και σπερματοζωαρίων.

Επιπλέον, το τριβόλι έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που μπορεί να βοηθήσουν στην προστασία των κυττάρων από βλάβη.

Τριβόλι και μελέτες για τη σεξουαλική υγεία των ανδρών

Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι το τριβόλι μπορεί να βελτιώσει τη σεξουαλική υγεία των ανδρών. Ωστόσο, απαιτούνται περισσότερες έρευνες για να επιβεβαιωθεί η αποτελεσματικότητά του. Οι παρακάτω μελέτες που έχουν διερευνήσει την επίδραση του στη σεξουαλική υγεία των ανδρών.

Μια μελέτη του 2013 διαπίστωσε ότι η λήψη 600 mg από αυτό το βότανο ημερησίως για 12 εβδομάδες οδήγησε σε αύξηση της λίμπιντο και της στυτικής λειτουργίας σε άνδρες με χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης.

Μια άλλη μελέτη του 2014 διαπίστωσε ότι η λήψη 300 mg τριβολίου ημερησίως για 6 εβδομάδες οδήγησε σε αύξηση του αριθμού και της κινητικότητας των σπερματοζωαρίων σε άνδρες με υπογονιμότητα.

To τριβόλι χρησιμοποιείται ευρέως ως συμπλήρωμα γενικής υγείας, καθώς και σε συμπληρώματα που ισχυρίζονται ότι αυξάνουν τα επίπεδα τεστοστερόνης.

Προφυλάξεις

Το τριβόλι είναι γενικά ασφαλές για κατανάλωση, αλλά υπάρχουν ορισμένες πιθανές παρενέργειες, όπως:

  • Κεφαλαλγία
  • Ναυτία
  • Δυσκοιλιότητα
  • Αλλαγές στην αρτηριακή πίεση

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες σχετικά με τη χρήση του, μιλήστε με το γιατρό σας.

 

Όλο Υγεία

Scroll to Top