7 φυτά που μπορούν να απομακρύνουν τις δυσάρεστες οσμές από το σπίτι

φυτά, οσμές

Υπάρχουν πολλές μυρωδιές που μπορεί να είναι ενοχλητικές και δυσάρεστες στο σπίτι. Και ενώ τα αποσμητικά χώρου και τα κεριά είναι μια διαδεδομένη επιλογή για να καθαρίσετε την ατμόσφαιρα, υπάρχει ένας πιο φυσικός τρόπος να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες οσμές, τα φυτά.

Ορισμένα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να κάνουν καλή δουλειά στην εξάλειψη των ανεπιθύμητων οσμών στο σπίτι. Οι ειδικοί από το GardeningExpress.co.uk αποκαλύπτουν τα επτά φυτά εσωτερικού χώρου που μπορούν να απομακρύνουν τις άσχημες οσμές από το χώρο σας και να αφήσουν ένα άρωμα φρεσκάδας.

Πάντως, η ποσότητα νερού και η ποσότητα του ηλιακού φωτός που λαμβάνουν τα φυτά θα πρέπει να ληφθούν υπόψη σε μεγάλο βαθμό για να διασφαλιστεί η επιβίωσή τους. Ο Chris Bonnett, ιδρυτής του GardeningExpress.co.uk, λέει ότι : «Οι έντονες μυρωδιές από το μαγείρεμα, π.χ. από κάρυ και ψάρι μπορεί να είναι δύσκολο να φύγουν. Ωστόσο, η χρήση φυτών  πως τα φυτά αράχνης και τα άνθη γιασεμιού μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε μια ωραία ατμόσφαιρα στο σπίτι».

Τα 7 φυτά που διώχνουν τις οσμές

  1. Φυτό αράχνη
  2. Αλόη
  3. Φοίνικας Μπαμπού
  4. Γιασεμί
  5. Λεβάντα
  6. Θυμάρι
  7. Σπαθίφυλλο

 

1.Φυτό αράχνη

Τα φυτά αράχνη μπορούν να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανανεώσετε το δωμάτιο σας καθαρίζοντας τον αέρα. Παράλληλα, τα συγκεκριμένα φυτά απορροφούν τις άσχημες οσμές. Αυτά μπορούν να τοποθετηθούν και στο μπάνιο καθώς αγαπούν την υγρασία και ευδοκιμούν στο έντονο και έμμεσο ηλιακό φως

2.Αλόη

Η αλόη βέρα καθαρίζει τον αέρα εξαλείφοντας κοινές χημικές ουσίες που βρίσκονται στα απορρυπαντικά και τα προϊόντα καθαρισμού οικιακής χρήσης. Θα χρειαστεί να τοποθετήσετε κοντά σε παράθυρα ώστε να δέχονται άμεσο ηλιακό φως, διαφορετικά θα μαραθούν γρήγορα.

3.Φοίνικας Μπαμπού

Τα ψηλά αυτά φυτά μπορούν να κάνουν ένα δωμάτιο να φαίνεται πιο όμορφο, ενώ καθαρίζουν τον αέρα. Θα πρέπει να τους βάζετε λίπασμα και να ποτίζονται τακτικά και να εκτίθενται σε αρκετό ηλιακό φως διαφορετικά τα φύλλα τους θα πέσουν αμέσως.

4.Γιασεμί

Τα λουλούδια του μπορούν να χαρίσουν σε ένα δωμάτιο ένα πλούσιο, φρουτώδες άρωμα που θα απομακρύνει τις υπόλοιπες ανεπιθύμητες μυρωδιές από το χώρο. Φαίνονται υπέροχα σαν φυτά στο περβάζι, αλλά φροντίστε να παρακολουθείτε τα επίπεδα υγρασίας για να εξασφαλίσετε την επιβίωσή τους.

5.Λεβάντα

Παρόλο η λεβάντα δεν αφαιρεί απαραίτητα όλες τις άσχημες μυρωδιές, το έντονο άρωμά της μπορεί να καλύψει τυχόν ανεπιθύμητες μυρωδιές μαγειρέματος. Απλώς φροντίστε να τη διατηρήσετε σε ένα φωτεινό ηλιόλουστο σημείο για να ευδοκιμήσει.

6. Θυμάρι

Το πικάντικο άρωμα του θυμαριού μπορεί να δώσει ένα ευχάριστο άρωμα στο σπίτι. Είναι ένα υπέροχο βότανο που μπορείτε να αφήσετε να αναπτυχθεί στο περβάζι σας.

7. Σπαθίφυλλο

Τα σπαθίφυλλα μπορούν να κάνουν ένα χώρο ελκυστικό και ευχάριστο, ενώ απομακρύνουν τυχόν ανεπιθύμητες μυρωδιές καθαρίζοντας τον αέρα και απορροφώντας τις δυσάρεστες οσμές.

Μάνος Σιγανός

Ο Μάνος Σιγανός είναι δημοσιογράφος υγείας με πολυετή πείρα στο εν λόγω ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Β.Α) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες (Μ.Α). Μετά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα περιοδικά εισήλθε στον Digital κόσμο και έκανε σεμινάρια για τα social media. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά Vita, Prevention, Menshealth και ως δημοσιογράφος υγείας στα περιοδικά Woman’s Health και ΕΓΩ. Έχει επίσης εργαστεί στις ιστοσελίδες pathfinder.gr, dailypharmanews.gr, liveit.gr, worldsecrets.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες των περιοδικών που εργάστηκε.

Scroll to Top