Τι να κάνετε για να μη μυρίζει το πλυντήριο; Μία πολύ απλή κίνηση

πλυντήριο μυρίζει

Μυρίζει άσχημα το πλυντήριο σας; Προτού φωνάξετε τον τεχνικό αυτή κίνηση θα το κάνει να μοσχοβολάει!

Πολλές πλύσεις με λεκιασμένα και βρόμικα ρούχα, πετσέτες, σεντόνια, μαξιλαροθήκες, ρούχα, εσώρουχα όπως σουτιέν, και είναι λογικό το πλυντήριο να βγάζει πολλές φορές μια δυσάρεστη μυρωδιά, η οποία δυστυχώς μεταφέρεται και στα καθαρά ρούχα. Υπάρχει μία πολύ απλή κίνηση που θα χρειαστεί να κάνετε κάθε τρεις μήνες ώστε το πλυντήριό σας να ευωδιάζει από καθαριότητα. Προτού όμως κάνετε αυτήν την απλή κίνηση ελέγξε τα εξής:

Το φίλτρο

Αν το πλυντήριό σας μυρίζει μούχλα, μπορεί να μη στραγγίζει καλά το νερό. Αφαιρέστε το φίλτρο και καθαρίστε το με απορρυπαντικό και ζεστό νερό. Τα φίλτρα διαφέρουν από εταιρεία σε εταιρεία, οπότε καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο χρήσης για συγκεκριμένες οδηγίες. Καθαρίζοντας το συσσωρευμένα χνούδια και ίνες θα απομακρυνθούν, γιατί αυτά μπορεί να παγιδεύουν απορρυπαντικό και σωματίδια βρομιάς, κάνοντας το πλυντήριό σας να μυρίζει άσχημα.

Τη θήκη του απορρυπαντικού

Καθαρίστε τα κολλώδη υπολείμματα από τη θήκη του απορρυπαντικού του πλυντηρίου με ζεστό νερό και ένα απαλό σφουγγάρι. Χρησιμοποιήστε μια παλιά οδοντόβουρτσα στα δύσβατα σημεία.

Το λάστιχο γύρω από τη στεφάνη του πλυντηρίου

Αν το πλυντήριό σας μυρίζει, μπορεί να έχει συσσωρευθεί βρομιά, μούχλα και υπολείμματα απορρυπαντικού στο λάστιχο και στο εσωτερικό του κάδου. Καθαρίστε τις περιοχές αυτές με ζεστό νερό και απορρυπαντικό. Είναι σημαντικό μετά να κάνετε μία πλύση, χωρίς ρούχα, για να ξεπλυθεί ο κάδος από το απορρυπαντικό πριν τον χρησιμοποιήσετε.

Η απλή κίνηση για να μη μυρίζει το πλυντήριό σας: Κάντε μια πλύση, χωρίς ρούχα, στους 90οC.

Βάλτε το πλυντήριο σας να κάνει μια πλύση χωρίς ρούχα, με καυτό νερό στους 90oC. Αν αυτό το κάνετε τακτικά, το πλυντήριο σας θα διατηρείται σε άριστη κατάσταση και χωρίς μυρωδιές. Το λευκό ξίδι ή η προσθήκη μαγειρικής σόδας στην πλύση δεν είναι απαραίτητη.

Scroll to Top