Τα 5 φυτά που διώχνουν τη σκόνη από το σπίτι – Ξεσκόνισμα και αλλεργίες τέλος!

φυτά, σκόνη

Η σκόνη δεν είναι μόνο η αιτία που ευθύνεται για την καθημερινή αγγαρεία σας, αλλά αποτελεί επίσης μια πραγματική απειλή για την υγεία μας.Χάρη σε κάποια φυτά όμως μπορείτε να απαλλαγείτε.

Για όποιον έχει αλλεργίες, η ύπαρξή της σκόνης μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητική, αλλά δεν μπορεί εύκολα να αποφευχθεί. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε, ωστόσο, είναι να εφαρμόσουμε μεθόδους για να περιορίσουμε την παρουσία της στο σπίτι μας και, εκτός από το ατελείωτο ξεσκόνισμα, τα φυτά εσωτερικού χώρου θα μπορούσαν να δώσουν τη λύση. Δείτε 5 φυτά που την απομακρύνουν.

1. Σπαθίφυλλο

Ένα από τα καλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου για την τόνωση της υγείας σας, το φυτό αυτό έχει πολλά οφέλη, από τον καθαρισμό του αέρα έως τη βελτίωση των επιπέδων υγρασίας. Είναι επίσης ένα από τα καλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου που μπορείτε να αγοράσετε εάν θέλετε να αποτρέψετε την συσσώρευση της σκόνης στον χώρο σας.

Είναι επίσης λάτρης της σκιάς, ιδανικό για μια κομψή γωνιά που χρειάζεται μια πινελιά πράσινου. Τα φύλλα του δεν είναι μόνο καλά στην παγίδευση σωματιδίων σκόνης, αλλά αυτό το φυτό είναι επίσης ένας εξαιρετικός καθαριστής αέρα που μπορεί να χρησιμεύσει σε κάθε σπίτι.

Το σπαθίφυλλο είναι ένας καλός καθαριστής αέρα που απομακρύνει τους ατμοσφαιρικούς ρύπους, όπως το βενζόλιο και την ακετόνη. Είναι επίσης καλό στο να απομακρύνει τη μούχλα από τον αέρα.

Αν ανήκετε τους λιγότερο φανατικούς των φυτών, θα χαρείτε να ακούσετε ότι αυτό το φυτό είναι επίσης εξαιρετικά χαμηλής φροντίδας , επομένως είναι βέβαιο ότι θα ευδοκιμήσει στο σπίτι σας ακόμη και με λίγη παραμέληση.

2. Χλωρόφυτο ή φυτό αράχνη

Τα φυτά αυτά δεν είναι εξαιρετικά για να συγκρατούν τη σκόνη. Τα λεπτά, τοξωτά φύλλα του παγιδεύουν μικρά σωματίδια σκόνης και η φύση του να ευδοκιμεί κοντά σε καταρράκτες το καθιστά ιδανικό για κρεμαστά καλάθια, προσθέτοντας μια ζωηρή πινελιά σε κάθε δωμάτιο.

Ακόμη, ο τρόπος που τοποθετείται το φυτό αράχνη μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της ποσότητας σκόνης στο σπίτι σας. Τα φυτά αράχνης εμφανίζονται συχνά σε κρεμαστά καλάθια που τους επιτρέπουν να συλλαμβάνουν σωματίδια σκόνης ψηλότερα στον αέρα, λέει. Είναι επίσης καλό στην απομάκρυνση άλλων ατμοσφαιρικών ρύπων, όπως το μονοξείδιο του άνθρακα. Η φροντίδα των φυτών αράχνης είναι επίσης πολύ εύκολη, επομένως είναι μια εξαιρετική επιλογή για αρχάριους ιδιοκτήτες φυτών

3. Φίκος ο ελαστικός

Η μεγάλη επιφάνεια των φύλλων του φυτού αυτού είναι αυτό που το καθιστά εξαιρετικό συλλέκτη σκόνης. Οι μεγάλες κηρώδεις επιφάνειες των φύλλων φυτών είναι ιδανικές για την παγίδευση σωματιδίων σκόνης, Τα φυτά αυτά όχι μόνο είναι καλά στην παγίδευση σωματιδίων σκόνης, αλλά είναι επίσης καλά στην απορρόφηση άλλων ατμοσφαιρικών ρύπων που βρίσκονται στα σπίτια.

Αυτό το φυτό ταιριάζει εξίσου σε ένα μινιμαλιστικό ή μοντέρνο ντεκόρ. Απλώς θυμηθείτε να σκουπίζετε τα φύλλα τακτικά εάν παρατηρήσετε ότι μαζεύεται σκόνη για να κρατήσετε το φυτό στην καλύτερη του εμφάνιση και για να το βοηθήσετε να φωτοσυνθέσει (αυτό ισχύει και για όλα τα άλλα φυτά που αναφέρονται εδώ).

4. Σανσεβιέρια

Το φυτό φιδιού είναι κάπως ένα θαυματουργό φυτό εσωτερικού χώρου. Αυτό το δημοφιλές φυτό, μέλος της οικογένειας των χυμωδών, έχει όρθια φύλλα που μοιάζουν με σπαθί που δημιουργούν μια εντυπωσιακή εμφάνιση και κάνουν θαύματα και στην παγίδευση της σκόνης. Εκτός από αυτό, ταιριάζουν άψογα σε στενούς χώρους, ιδανικά για μια κομψή, σύγχρονη διακόσμηση.

5. Πόθος

«Ένα άλλο φυτό με πλατιά, κηρώδη φύλλα που παγιδεύουν τα αιωρούμενα σωματίδια σκόνης είναι ο πόθος», σημειώνει η Έιμι. Αυτό το φυτό, γνωστό και ως κισσός του διαβόλου, είναι ένα από τα καλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου, έτσι, όπως το φυτό αράχνη, μπορεί να κρεμαστεί ψηλά ή να τοποθετηθεί στην κορυφή για να παγιδεύσει περισσότερα σωματίδια σκόνης προτού φτάσουν σε χαμηλότερες επιφάνειες. Το πόθος είναι επίσης καλό στην απομάκρυνση άλλων ατμοσφαιρικών ρύπων, όπως το βενζόλιο.

Μάνος Σιγανός

Ο Μάνος Σιγανός είναι δημοσιογράφος υγείας με πολυετή πείρα στο εν λόγω ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Β.Α) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες (Μ.Α). Μετά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα περιοδικά εισήλθε στον Digital κόσμο και έκανε σεμινάρια για τα social media. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά Vita, Prevention, Menshealth και ως δημοσιογράφος υγείας στα περιοδικά Woman’s Health και ΕΓΩ. Έχει επίσης εργαστεί στις ιστοσελίδες pathfinder.gr, dailypharmanews.gr, liveit.gr, worldsecrets.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες των περιοδικών που εργάστηκε.

Scroll to Top