7 τρόποι για να χρησιμοποιήσετε ξανά το παλιό κύπελλο για οδοντόβουρτσες

κύπελλο

Εάν θέλετε να ανανεώσετε τα διακοσμητικά του σπιτιού σας και σκέφτεστε να πετάξετε κάποια αντικείμενα, υπάρχουν πολλοί έξυπνοι τρόποι να τα φτιάξετε, να τα διακοσμήσετε, να τα βάψετε και να τα χρησιμοποιήσετε με διαφορετικό τρόπο. Αν σκέφτεστε να αλλάξετε το κύπελλο που έχετε στο μπάνιο για να βάζετε τις οδοντόβουρτσες και να αγοράσετε ένα καινούριο, μην πετάξετε το παλιό. Διαβάστε έξυπνους τρόπους για να το χρησιμοποιήσετε ξανά.

Υπάρχουν στην αγορά πάρα πολλά και διαφορετικά προϊόντα που μπορείτε να προμηθευτείτε για να αποθηκεύετε τις οδοντόβουρτσες στο μπάνιο σας. Κυκλοφορούν διάφορα σχέδια. Υπάρχουν κύπελλα από πορσελάνη, κύπελλα μεταλλικά, γυάλινα, πλαστικά, ξύλινα.

Φλούδες πορτοκαλιού: Μην τις πετάτε – 6 τρόποι για να τις χρησιμοποιήσετε στο σπίτι 

Με λίγη δημιουργικότητα μπορείτε να τα φτιάξετε αυτά τα αντικείμενα και να τα ξαναχρησιμοποιήσετε. Μπορούν να λύσουν προβλήματα αποθήκευσης και να κάνουν τη ζωή σας πιο οργανωμένη, κερδίζοντας μία σημαντική θέση στην κουζίνα, στη συρταριέρα, ακόμη και στην τσάντα σας.

7 έξυπνοι τρόποι για να ξαναχρησιμοποιήσετε το παλιό κύπελλο οδοντόβουρτσας

  1. Βάζο για λουλούδια
  2. Αποθηκευτικό κύπελλο για το μπάνιο
  3. Θήκη για στυλό
  4. Θήκη για πινέλα μπογιάς
  5. Αποθήκευση καλλυντικών
  6. Θήκη για εργαλεία ραπτικής
  7. Θήκη για αρωματικά στικ

1. Βάζο για λουλούδια

Τα κύπελλα οδοντόβουρτσας με τρύπες στο πάνω μέρος για να συγκρατούν τις βούρτσες μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε βαζάκι για μικρά λουλούδια, σε μικρό γλαστράκι είτε αληθινά είτε ψεύτικα. Οι τρύπες θα κρατήσουν τα λουλούδια στη θέση τους, διευκολύνοντας το ξαναγέμισμα του νερού. Τοποθετήστε το στον πάγκο ή στο ράφι του μπάνιου σας. Αν σας αρέσει ο σχεδιασμός του κυπέλλου, αφήστε το ως έχει. Αν όχι, προσθέστε λίγη μπογιά, σπάγκο, σχοινί ή πλακάκια με καθρέφτη. Εάν η βάση είναι πολύ ελαφριά, το νερό θα βοηθήσει να μην ανατραπεί. Αν χρησιμοποιήσετε ψεύτικα λουλούδια, απλά προσθέστε λίγη άμμο ή βότσαλα.

2. Αποθηκευτικό κύπελλο για το μπάνιο

Αν δεν χρειάζεστε το κύπελλό σας για να αποθηκεύετε οδοντόβουρτσες, αλλά εξακολουθείτε να θέλετε να το κρατήσετε γιατί σας αρέσει, μπορείτε να το μετατρέψετε σε ένα βαζάκι αποθήκευσης άλλων αντικειμένων. Μπορείτε να κρατάτε εκεί άλλα βασικά είδη μπάνιου, όπως ξυραφάκια, μπατονέτες ή αξεσουάρ περιποίησης μαλλιών. Μία άλλη ιδέα είναι να το τοποθετήσετε σε ένα ωραίο δίσκο μαζί με βάζα που έχουν απομείνει από κεριά ή άλλα χειροποίητα βαζάκια.

10 έξυπνες ιδέες για να έχετε ένα τέλειο και όμορφο σπίτι 

3. Θήκη για στυλό

Το κύπελλο για τις οδοντόβουρτσες μπορείτε να το μετατρέψετε σε μολυβοθήκη. Μπορείτε να βάλετε στυλό, μολύβια, μαρκαδόρους και το ψαλιδάκι σας. Μπορείτε να αφήσετε τη θήκη ως έχει, αν έχει ένα σχέδιο που σας αρέσει, ή να τη μεταμορφώσετε με χρώμα ή χάντρες ή να την τυλίξετε με διακοσμητικό χαρτί. Τοποθετήστε την στο γραφείο σας ή σε ένα ράφι με άλλες προμήθειες στις οποίες χρειάζεστε γρήγορη πρόσβαση. Οι θήκες οδοντόβουρτσας ταξιδιού είναι ιδανικές για τα στυλό σας που έχετε στην τσάντα ή τον χαρτοφύλακά σας, χωρίς να έχετε τον φόβο ότι τα στυλό θα αφήσουν σημάδια.

4. Θήκη για πινέλα μπογιάς

Παρόμοια με την προηγούμενη ιδέα, η παλιά θήκη οδοντόβουρτσας μπορεί να είναι ιδανική για να κρατάτε τα πινέλα της χειροτεχνίας. Μπορείτε να βάζετε στην παλιά θήκη οδοντόβουρτσας όχι μόνο ξυλομπογιές και κηρομπογιές, αλλά και τα πινέλα σας. Επειδή οι όρθιες θήκες συνήθως συγκεντρώνουν την υγρασία στον πυθμένα, βοηθούν να στεγνώσουν τα πινέλα ή να τα κρατήσουν βρεγμένα όταν εργάζεστε με πολλά πινέλα, προστατεύοντας έτσι τη ζωγραφική σας.

5. Αποθήκευση καλλυντικών

Ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατάτε το κραγιόν, τα eyeliners και τα μολύβια χειλιών από το να λερώνετε το εσωτερικό της τσάντας σας, της ταξιδιωτικής σας θήκης ή της τσάντας μακιγιάζ είναι να τα αποθηκεύσετε σε μια κυλινδρική θήκη οδοντόβουρτσας με καπάκι. Προστατεύει τα μολύβια και τα κραγιόν από το να σπάσουν, να καταστραφούν ή να χαθούν, ενώ παράλληλα αποτρέπει τους βρώμικους λεκέδες. Στην παλιά θήκη που είχατε στο μπάνιο μπορείτε να την κρατήσετε και να βάλετε εκεί διάφορα καλλυντικά, από μολύβια χειλιών και ματιών μέχρι και τα πινέλα για το μακιγιάζ σας.

6. Θήκη για εργαλεία ραπτικής

Μια θήκη οδοντόβουρτσας είναι ιδανική για την αποθήκευση μικρών εργαλείων ραπτικής, όπως βελόνες και καρφίτσες, που μπορεί εύκολα να χαθούν.

7. Θήκη για αρωματικά στικ

Αν ψάχνετε έναν εύκολο τρόπο για να κάνετε το σπίτι σας να μυρίζει καταπληκτικά, χρησιμοποιήστε το παλιό κύπελλο που είχατε τις οδοντόβουρτσες για να τοποθετήσετε αρωματικά στικ. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε στο κύπελλο λίγη άμμο ή μικρά βοτσαλάκια. Αυτό μπορείτε να το κάνετε σε κύπελλα πορσελάνινα ή μεταλλικά, καθώς τα πλαστικά έχουν κίνδυνο να λιώσουν από τη θερμότητα. Οι θήκες οδοντόβουρτσας ταξιδιού αποτελούν επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για να αποθηκεύσετε αρωματικά στικ που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί.

Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου
Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου

Η Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου έχει συνεργαστεί τα τελευταία 20 χρόνια με έντυπα, τηλεοπτικούς σταθμούς, καθώς και με ιστοσελίδες. Παράλληλα έχει εμπειρία στην επικοινωνία και έχει συνεργαστεί με την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Παιδοδοντιάτρων, το Υπουργείο Εργασίας και το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Πιστεύει ότι οι δημοσιογράφοι οφείλουν να ενημερώνουν το κοινό έχοντας ως πυξίδα την αλήθεια, τις αρχές της αντικειμενικότητας, των ίσων αποστάσεων αλλά και της κοινωνικής ευαισθησίας.

Scroll to Top