Άλατα στο τζάμι της ντουζιέρας: Έτσι θα απαλλαγείτε από αυτά!

άλατα στο τζάμι της ντουζιέρας

Τα άλατα στο τζάμι της ντουζιέρας είναι ένα κοινό πρόβλημα, ειδικά σε περιοχές με σκληρό νερό. Τα άλατα δημιουργούνται όταν το νερό εξατμίζεται, αφήνοντας πίσω του τα άλατα που περιέχει. Αυτά τα άλατα μπορούν να κάνουν το τζάμι να φαίνεται θαμπό και λεκιασμένο.

Ωραία είναι να βλέπουμε τα αστραφτερά μπάνια στα περιοδικά και τα sites διακόσμησης, απαλλαγμένα από τα άλατα το τζάμι της ντουζιέρας, ωστόσο χρειάζεται κάτι παραπάνω από το να αγοράσουμε όμορφα και ποιοτικά είδη υγιεινής και πλακάκια για το μπάνιο μας. Χρειάζεται να ξέρουμε μερικά μικρά μυστικά καθαριότητας για να τα διατηρήσουμε σαν καινούρια για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, συνήθως στο μπάνιο, είναι τα άλατα που κατακάθονται στο τζάμι της ντουζιέρας. Με τον καιρό, μάλιστα, δημιουργούν μια λευκή κρούστα που δεν φεύγει με τίποτα, όσο κι αν τρίβετε με τη χλωρίνη και το σφουγγάρι, με αποτέλεσμα η ντουζιέρα να φαίνεται μονίμως βρόμικη (το ίδιο συμβαίνει και με κάποια πλακάκια, κυρίως στα σκούρα γυαλιστερά). Αλλά αν νομίζετε πως δεν μπορείτε να χαρείτε στο σπίτι σας τις ντουζιέρες που βλέπετε στα πολυτελή ξενοδοχεία, ευτυχώς, κάνετε λάθος!

Πώς να καθαρίσετε τα άλατα από το τζάμι της ντουζιέρας

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να καθαρίσετε τα άλατα από το τζάμι της ντουζιέρας.

  • Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους είναι να χρησιμοποιήσετε ένα διάλυμα λευκού ξιδιού και νερού. Για να φτιάξετε αυτό το διάλυμα, ανακατέψτε ίσες ποσότητες λευκού ξιδιού και νερού. Εφαρμόστε το διάλυμα στο τζάμι με ένα πανί και αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, τρίψτε το τζάμι με ένα καθαρό πανί για να αφαιρέσετε τα άλατα.
  • Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα και ξίδι. Ρίξτε το μείγμα σε ένα πανάκι με μικροίνες και απλώστε το στο τζάμι. Αφήστε το για 15-20 λεπτά και ξεπλύνετε.
  • Κάντε τον καθαρισμό όταν το τζάμι είναι ακόμα ζεστό. Αυτό θα μαλακώσει τα άλατα και θα είναι πιο εύκολο να αφαιρεθούν.
  • Χρησιμοποιήστε ένα απαλό πανί για να μην χαράξετε το τζάμι.
  • Μην τρίψετε πολύ δυνατά, καθώς αυτό μπορεί να κάνει τα άλατα να κολλήσουν περισσότερο στο τζάμι ή να γρατσουνίσετε το τζάμι.
  • Με τακτική καθαριότητα, μπορείτε να διατηρήσετε το τζάμι της ντουζιέρας σας καθαρό και λαμπερό.

Scroll to Top