Ποια είναι τα σημεία του σώματος που δεν πλένουμε αρκετά όταν κάνουμε ντους – Τι πρέπει να προσέχουμε

ντους

Η καλή προσωπική υγιεινή είναι πραγματικά σημαντική. Όλοι γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα σαν τη φρεσκάδα του ντους, όταν πλέον είμαστε στεγνοί, ενυδατωμένοι και γενικά αισθανόμαστε πιο θετικοί για την επόμενη μέρα.

Όμως, ανεξάρτητα από το πόσο συχνά κάνετε ντους, η πιθανότητα να τα κάνετε όλα λάθος είναι μεγάλη. Ένας δερματολόγος προειδοποιεί ότι υπάρχουν σημεία στο σώμα που πολλοί άνθρωποι χάνουν όταν βρίσκονται κάτω από το νερό.

Σε ανάρτησή της στο TikTok η Dermguru μοιράζεται τα σημεία που σίγουρα δεν πλένετε αρκετά όταν κάνετε ντους, συμβουλεύοντας τους ακολούθους της να το σκεφτούν δύο φορές την επόμενη φορά που θα κάνουν ντους. Τους προέτρεψε μάλιστα να επιμείνουν σε αυτά τα σημεία περισσότερο από ό,τι έκαναν μέχρι τώρα.

@dermguru Think twice next time you take a shower #showertok #skintips #hygienetips #dermguru #staph #mrsa #skininfection #folliculitis #dermexplains#greenscreen ♬ Quirky – Oleg Kirilkov

Ποια σημεία του σώματος δεν πλένουμε αρκετά

Το πρώτο σημείο του σώματος που είπε ότι οι άνθρωποι πρέπει να πλένονται περισσότερο είναι πίσω από τα αυτιά. Εξήγησε πως αν τρίβετε πίσω από τα αυτιά και παρατηρήσετε μια οσμή, τότε πρέπει να πλένετε συχνά αυτήν την περιοχή. Η Dermguru είπε επίσης ότι το ξεφλουδισμένο δέρμα μπορεί να συσσωρευτεί γύρω από αυτήν την περιοχή, δίνοντας την εικόνα μιας πάθησης.

Συνέχισε ισχυριζόμενη ότι οι άνθρωποι δεν πλένουν αρκετά τον αφαλό τους. Το σχολαστικό πλύσιμο σε αυτή την περιοχή είναι ιδιαίτερα ζωτικής σημασίας καθώς μαζεύει ιδρώτα, υπολείμματα και βρωμιά.

«Στην πραγματικότητα, εάν δεν καθαρίζετε αρκετά τον αφαλό σας, μπορεί να αφήσετε αρκετά υπολείμματα εκεί μέσα ώστε να δημιουργήσετε ομφαλική πέτρα». Πρόκειται για μια άβολη κατάσταση που ονομάζεται «ομφαλόλιθος», η οποία περιγράφεται από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας ως «συσσώρευση σμήγματος και κερατίνης στον ομφαλό».

Τέλος, η Dermguru υποψιάζεται ότι δεν καθαρίζετε αρκετά τα νύχια σας. Γι’αυτό, συνιστά να βάλετε μια μικρή βούρτσα κάτω από τα νύχια για να απαλλαγείτε από τη βρωμιά, τα υπολείμματα και τη συσσώρευση.

Είναι σημαντικό όλες αυτές οι περιοχές να καθαρίζονται αρκετά, καθώς είναι κοινές περιοχές που φιλοξενούν το MRSA, έναν τύπο βακτηρίων που συνήθως ζει ακίνδυνα στο δέρμα, αλλά αν εισέλθει στο σώμα, μπορεί να προκαλέσει σοβαρή λοίμωξη που χρειάζεται άμεση θεραπεία με αντιβιοτικά.

«Εάν έχετε συχνά βακτηριακές λοιμώξεις στο δέρμα, θα μπορούσατε να είστε αποικιστής του MRSA σε αυτές τις περιοχές», ανέφερε χαρακτηριστικά η Dermguru.

Όλο Υγεία

Scroll to Top