Απαιτητικό τεστ IQ: Πόσους κύκλους βλέπετε στην εικόνα; Δεν είναι 3!

τεστ κύκλους

Αυτή η οπτική ψευδαίσθηση σε μορφή τεστ IQ θα δείξει τα επίπεδα παρατηρητικότητας και ευφυίας σας: Εντοπίστε όλους τους κύκλους που βλέπετε στην εικόνα. Όπως είναι προφανές, δεν ζητάμε μόνο τους 3…

Μελέτες έχουν αποκαλύψει πολλούς τύπους οπτικών ψευδαισθήσεων όπως σωματικές, φυσιολογικές και γνωστικές ψευδαισθήσεις. Μια οπτική ψευδαίσθηση είναι μια εικόνα ενός αντικειμένου, ενός σχεδίου ή ενός ατόμου που προκαλεί το μυαλό, αλλάζει σχήμα και αμφισβητεί τον τρόπο αντίληψης των πραγμάτων από τον εγκέφαλο.

Είναι γεγονός ότι ένας φυσιολογικός ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να δει πράγματα ή εικόνες διαφορετικά διαμορφώνοντας μια διαφορετική αντίληψη από κάθε γωνία. Οι εικονογραφήσεις Optical Illusion αποτελούν μέρος του πεδίου της ψυχανάλυσης καθώς ρίχνουν λίγο φως στον τρόπο που αντιλαμβάνεστε τα πράγματα.

Μια τέτοια έξυπνη απεικόνιση φαίνεται στην εικόνα όπου αρχικά βλέπουμε να υπάρχουν τρεις κύκλοι, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλοί περισσότεροι.

τεστ κύκλους

Η παραπάνω εικόνα είναι μια οπτική ψευδαίσθηση που δείχνει τρεις ροζ κύκλους μέσα σε ένα γαλαζοπράσινο φόντο. Το ζητούμενο σε αυτό το τεστ IQ δεν είναι φυσικά να βρείτε τους τρεις κύκλους, αλλά να εντοπίσετε όλους τους κύκλους που βρίσκονται μέσα σε αυτή την εικόνα. Μπορείτε;

Τεστ IQ: Πόσους κύκλους μπορείτε να εντοπίσετε;

Πιστεύετε ότι έχετε νοημοσύνη άνω του μέσου όρου; Λοιπόν, έχει υποστηριχθεί ότι τα άτομα με υψηλή νοημοσύνη μπορούν να εντοπίσουν όλους τους κύκλους. Αυτή η εικόνα οπτικής ψευδαίσθησης είναι απλώς ένας άλλος διασκεδαστικός τρόπος για να δοκιμάσετε το IQ σας.

Για την ευκολία σας, επισημάναμε τους κύκλους στην παρακάτω εικόνα:

τεστ κύκλους

Μελέτες δείχνουν ότι όσο περισσότερο ασκείς τον εγκέφαλό σου με δύσκολους γρίφους, τόσο πιο έξυπνος γίνεσαι.

Η έρευνα δείχνει ότι οι οπτικές ψευδαισθήσεις συνήθως δίνουν μια συναρπαστική εικόνα για το πώς λειτουργεί ο εγκέφαλός μας. Συγκεκριμένοι συνδυασμοί χρωμάτων, φωτός και μοτίβων μπορούν να ξεγελάσουν τον εγκέφαλό μας ώστε να αντιληφθεί οπτικά κάτι που δεν υπάρχει.

Όλο Υγεία

Scroll to Top