Δώστε τέλος στις άσχημες μυρωδιές των παπουτσιών με ένα πολύ απλό κόλπο

άσχημες

Το να βγάζεις τα παπούτσια σου και να σου έρχονται στη μύτη άσχημες μυρωδιές που σε ενοχλούν αμέσως στο στομάχι, είναι άκρως αηδιαστικό.

Τώρα όμως μπορείτε να διώξετε τις άσχημες οσμές των παπουτσιών με ένα πολύ απλό κόλπο, μόνο με τα υπολείμματα του καφέ που έχετε στην καφετέρια και στην κουζίνα σας.

Οι ιδρωτοποιοί αδένες στα πόδια σας διευκολύνουν τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων σε ένα υγρό και μη αεριζόμενο περιβάλλον, όπως είναι τα παπούτσια. Αυτά τα βακτήρια εκκρίνουν οργανικά οξέα που προκαλούν δυσοσμία και κάνουν τα παπούτσια σας να μυρίζουν άσχημα.

Αν και μπορείτε να πλύνετε τα παπούτσια για να απαλλαγείτε από τα βακτήρια και την οσμή, αυτό δεν είναι πάντα μια καλή λύση, ειδικά αν ιδρώνετε πολύ. Ευτυχώς, μπορείτε να καταπολεμήσετε αυτή τη δυσοσμία με χρησιμοποιημένα κατακάθια καφέ.

Η καφεΐνη είναι πλούσια σε άζωτο και έχει τη δύναμη να εξουδετερώνει τις δυσάρεστες μυρωδιές. Αντί, λοιπόν, να πετάξετε το  κατακάθι του καφέ που έχει περισσέψει στο σπίτι σας, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε τα δύσοσμα παπούτσια σας και χωρίς να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ σε διάφορα καθαριστικά προϊόντα.

Τα βήματα

Το πρώτο βήμα είναι να συγκεντρώσετε το χρησιμοποιημένο κατακάθι του καφέ. Αν δεν πίνετε καφέ, μπορείτε να πάρετε το κατακάθι δωρεάν από τους γείτονες, τους φίλους σας ή από ένα κοντινό καφέ.

Μόλις έχετε το κατακάθι, το επόμενο βήμα είναι να το στεγνώσετε, αν δεν θέλετε να βρέξετε τη σόλα και να διευκολύνετε την ανάπτυξη βακτηρίων, επιδεινώνοντας την άσχημη μυρωδιά. Τα βρεγμένα κατακάθια εξάλλου μπορεί να λερώσουν και τα παπούτσια σας, ειδικά τα ανοιχτόχρωμα.

Αφού στεγνώσουν τα κατακάθια, βάλτε τα σε ένα παλιό καλσόν και δέστε το σφιχτά. Αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε τα κατακάθια του καφέ σε ένα μικρό γυάλινο μπολ και να το τοποθετήσετε μέσα στο παπούτσι.

Να είστε προσεχτικοί γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα μέσο που να επιτρέπει στον καφέ να κάνει τα μαγικά του χωρίς να χυθεί το κατακάθι και λερώσετε περισσότερο τα παπούτσια. Στη συνέχεια αφήστε όλη τη νύχτα το κατακάθι το οποίο θα απορροφήσει τις άσχημες μυρωδιές και να είστε σίγουροι ότι δεν θα σας ενοχλούν πια τα παπούτσια σας!

Όλο Υγεία

Scroll to Top