Κολλημένη τσίχλα στα ρούχα: 5 έξυπνα κόλπα για να την αφαιρέσετε

κολλημένη τσίχλα

Είναι πάντα μια δυσάρεστη έκπληξη να ανακαλύπτετε ότι έχετε μια κολλημένη τσίχλα στο παντελόνι σας, στην τσέπη του παιδικού παλτό ή στο μανίκι του πουλόβερ σας. Δείτε πώς να αφαιρέσετε μια κολλημένη τσίχλα από τα ρούχα, χωρίς να τα καταστρέψετε.

Υπάρχει μια ποικιλία ειδών οικιακής χρήσης, όπως πάγος και φυστικοβούτυρο, που μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε την κολλημένη τσίχλα.

Αφού αφαιρέσετε όλη την κολλημένη τσίχλα χρησιμοποιώντας μία από τις παρακάτω στρατηγικές μας, επεξεργαστείτε το σημείο με σπρέι αφαίρεσης λεκέδων ή με σαπούνι πιάτων ή ρούχων πριν το πλύσιμο.  Μη βάζετε το ρούχο στο στεγνωτήριο μέχρι να βεβαιωθείτε ότι έχει φύγει όλη η κολλημένη τσίχλα.

Πώς να βγάλετε μια κολλημένη τσίχλα από τα ρούχα

Μην χρησιμοποιείτε ασετόν ή άλλα χημικά διαλύτες για να αφαιρέσετε μια κολλημένη τσίχλα από τα ρούχα σας. Αυτοί οι διαλύτες μπορεί να βλάψουν το ύφασμα. Μπορεί να κάνετε τα εξής:

  1. Καταψύξτε την τσίχλα. Αυτό θα την κάνει πιο εύθραυστη και θα διευκολύνει την αφαίρεσή της. Τοποθετήστε το ρούχο σε μια πλαστική σακούλα και βάλτε το στην κατάψυξη για λίγες ώρες. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια πιστωτική κάρτα για να ξύσετε απαλά την τσίχλα.
  2. Με ηλεκτρικό σίδερο και ένα κομμάτι χαρτί. Τοποθετήστε το χαρτί πάνω από την τσίχλα και σιδερώστε το με μέτρια θερμότητα. Η θερμότητα θα λιώσει την τσίχλα και θα την κάνει να κολλήσει στο χαρτί.
  3. Ζεστάνετε τη με πιστολάκι μαλλιών. Τοποθετήστε το πιστολάκι μαλλιών στη ζεστή λειτουργία και κατευθύνετε το αέρα στην τσίχλα. Η θερμότητα θα λιώσει την τσίχλα και θα την κάνει να ξεκολλήσει πιο εύκολα.
  4. Απλώστε λίγο ζεστό λάδι ή φυστικοβούτυρο. Απλώστε λίγο βούτυρο ή λάδι στην τσίχλα και τρίψτε απαλά με μια βούρτσα. Το λάδι θα μαλακώσει την τσίχλα και θα την κάνει να ξεκολλήσει πιο εύκολα.
  5. Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο απορρυπαντικό. Απλώστε ένα ήπιο απορρυπαντικό στην τσίχλα και τρίψτε απαλά με μια βούρτσα ή μια οδοντόβουρτσα. Στη συνέχεια, πλύνετε το ρούχο όπως συνήθως.
Όλο Υγεία

Scroll to Top