Το απόλυτο κόλπο για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από τα ρούχα – Δεν θα πιστέψετε ποιο είναι!

λεκέδες ρούχα

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πώς να αφαιρέσετε τους λεκέδες από τα ρούχα σας; Είτε πρόκειται για καφέ, κρασί, αίμα ή κάτι άλλο, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνετε. Ωστόσο, υπάρχει ένας τρόπος που είναι τόσο αποτελεσματικός που δεν θα πιστεύετε ότι είναι αλήθεια.

Μάθετε αυτό το απόλυτο κόλπο για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από υφάσματα. Είναι τόσο απλό που δεν θα το πιστεύετε!

Καθαριότητα σπιτιού: Τα 6 λάθη που σας αρρωσταίνουν

Έχουμε δοκιμάσει πολλά διαφορετικά προϊόντα και μεθόδους για την αφαίρεση λεκέδων, αλλά τίποτα δεν ήταν τόσο αποτελεσματικό όσο ο αφρός ξυρίσματος. Ναι, ακούγεται παράξενο, αλλά λειτουργεί πραγματικά!

Ο αφρός ξυρίσματος είναι ένα εξαιρετικό κόλπο για την αφαίρεση λεκέδων επειδή είναι πλούσιο σε ενυδατικούς παράγοντες και σαπούνι. Οι ενυδατικοί παράγοντες βοηθούν στη διάλυση του λεκέ, ενώ το σαπούνι βοηθά στην απομάκρυνση του λεκέ από το ύφασμα.

Κεραμική εστία: Πώς να καθαρίσετε τα ξεραμένα λίπη χωρίς γρατζουνιές

Πώς να εφαρμόσετε τον αφρό ξυρίσματος

Για να χρησιμοποιήσετε αφρό ξυρίσματος για την αφαίρεση λεκέδων, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 1. Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα αφρού ξυρίσματος στον λεκέ.
 2. Αφήστε τον αφρό να δράσει για 10-15 λεπτά.
 3. Πλύνετε το ρούχο κανονικά.

Αυτό το κόλπο λειτουργεί σε διάφορους λεκέδες, όπως:

 • Καφέ
 • Κρασί
 • Αίμα
 • Ζωικά λίπη
 • Λάδι
 • Βαφή μαλλιών
 • Γκαζόν

Tips

Για να αφαιρέσετε έναν λεκέ:

από κρασί, εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα αφρού ξυρίσματος στον λεκέ και αφήστε τον να δράσει για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, πλύνετε το ρούχο κανονικά.

από αίμα, εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα αφρού ξυρίσματος στον λεκέ και αφήστε τον να δράσει για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, πλύνετε το ρούχο σε κρύο νερό.

από ζωικά λίπη, εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα αφρού ξυρίσματος στον λεκέ και αφήστε τον να δράσει για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, πλύνετε το ρούχο σε ζεστό νερό.

από λάδι, εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα αφρού ξυρίσματος στον λεκέ και αφήστε τον να δράσει για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, πλύνετε το ρούχο σε ζεστό νερό με απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων.

από χλώριο, εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα αφρού ξυρίσματος στον λεκέ και αφήστε τον να δράσει για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, πλύνετε το ρούχο σε κρύο νερό με απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων.

από βαφή μαλλιών, εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα αφρού ξυρίσματος στον λεκέ και αφήστε τον να δράσει για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, πλύνετε το ρούχο σε ζεστό νερό με απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων.

Προφυλάξεις

 • Εάν ο λεκές είναι παλιός ή δύσκολος, μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία.
 • Μην χρησιμοποιείτε αφρό ξυρίσματος σε υφάσματα που είναι ευαίσθητα, όπως το μετάξι.
 • Πριν χρησιμοποιήσετε αφρό ξυρίσματος σε ένα νέο ύφασμα, εφαρμόστε τον σε μια κρυφή περιοχή για να βεβαιωθείτε ότι δεν προκαλεί ζημιά.
Όλο Υγεία

Scroll to Top