Μαξιλάρι: Το απόλυτο κόλπο για να απομακρύνετε τους λεκέδες του

μαξιλάρι

Το μέσο μαξιλάρι χρησιμοποιείται πολλές ώρες σε καθημερινή βάση, επομένως δεν προκαλεί έκπληξη όταν αρχίζουν να εμφανίζονται αντιαισθητικοί κίτρινοι λεκέδες.

Αυτοί οι λεκέδες προκαλούνται συνήθως από τον ιδρώτα, την ίδια ουσία που κάνει το τμήμα της μασχάλης στη λευκή μπλούζα να κιτρινίζει. Ωστόσο, το σάλιο και τα έλαια σώματος πιθανότατα συμβάλλουν επίσης στο πρόβλημα. Ευτυχώς, το αλάτι έχει αποδειχθεί ότι εξουδετερώνει την αμμωνία που έχει μετατραπεί σε ουρία και η οποία βρίσκεται στον ιδρώτα, καθιστώντας το ένα αποτελεσματικό συστατικό στη διαδικασία αφαίρεσης λεκέδων.

Πολλά μαξιλάρια μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο (ελέγξτε τις ετικέτες για να είστε σίγουροι) και θα πρέπει να καθαρίζονται τακτικά για να απαλλαγείτε από τον πολλαπλασιασμό βακτηρίων, ακάρεων σκόνης και άλλων δυσάρεστων πραγμάτων που συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου.

Όμως, όπως γνωρίζει όποιος έχει αντιμετωπίσει επίμονους οικιακούς λεκέδες, είναι καλύτερο να χειριστείτε το πρόβλημα πριν το βάλετε στο στεγνωτήριο γιατί η θερμότητα θα χρησιμεύσει μόνο για να σταθεροποιήσει τον λεκέ, καθιστώντας πολύ πιο δύσκολη την αφαίρεσή του. Έτσι, εάν ο τελικός σας στόχος είναι να κάνετε τα μαξιλάρια σας να φαίνονται καλύτερα, μαζέψτε πρώτα λίγο αλάτι και τρίψτε το καλά για να ολοκληρώσετε τη δουλειά πριν βάλετε το μαξιλάρι με κίτρινο λεκέ στο πλυντήριο.

Υπάρχουν πολλές φυσικές μέθοδοι αφαίρεσης λεκέδων, αλλά λίγες είναι τόσο αποτελεσματικές όσο αυτή που περιλαμβάνει μόνο αλάτι και νερό. Αν και το αλάτι και το νερό δεν έχει αποδειχθεί οριστικά μέσω επιστημονικών μελετών ότι αφαιρούν τους κίτρινους λεκέδες από μαξιλάρια, πιστεύεται ότι είναι μία από τις καλύτερες και πιο αποτελεσματικές επιλογές για την αντιμετώπιση των υπολειμμάτων ιδρώτα που επιμένει. Επιπλέον, είναι αρκετά δύσκολο να διαφωνήσει κανείς με το πόσο εύκολο και φθηνό είναι αυτό το κόλπο.

  • Για να απαλλαγείτε από τους άσχημους κίτρινους λεκέδες από μαξιλάρια, γεμίστε ένα δοχείο με ένα λίτρο ζεστό νερό.
  • Στη συνέχεια, προσθέστε τέσσερις κουταλιές της σούπας κανονικό επιτραπέζιο αλάτι στο νερό και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί.
  • Έπειτα, βρείτε ένα καθαρό πανί ή σφουγγάρι, μετά βουτήξτε το στο μείγμα και ταμπονάρετε την λερωμένη περιοχή όσο χρειάζεται μέχρι να εξαφανιστεί ο λεκές. Ωστόσο, φροντίστε να μην το τρίψετε πολύ δυνατά, καθώς το αλάτι είναι αρκετά λειαντικό και μπορεί να καταστρέψει το ύφασμα του μαξιλαριού.
  • Ξεπλύνετε την περιοχή με δροσερό νερό και είτε αφήστε τη να στεγνώσει στον αέρα είτε βάλτε την στο στεγνωτήριο αν το επιτρέπουν οι οδηγίες του μαξιλαριού.

Στην ιδανική περίπτωση, οι κίτρινοι λεκέδες θα εξαφανιστούν εντελώς, αλλά αν όχι, μπορείτε να επαναλάβετε τα βήματα όπως χρειάζεται.

Όλο Υγεία

Scroll to Top