Μαξιλάρι ύπνου: Το κόλπο που δείχνει κάθε πότε πρέπει να το αλλάζετε

Μαξιλάρι

Κοιμάστε αρκετό καιρό στο ίδιο μαξιλάρι γιατί σας αρέσει και σας βολεύει στον ύπνο; Κάνετε το παρακάτω τεστ για να καταλάβετε κάθε πότε πρέπει να το αλλάζετε.

Οι ειδικοί έρχονται να σας αλλάξουν τις συνήθειες, καθώς υποστηρίζουν ότι ο ύπνος σε ένα παλιό μαξιλάρι μπορεί να έχει βλαβερές συνέπειες για την υγεία σας.

Κάποιοι προτιμούν μαλακό, κάποιοι άλλοι προτιμούν παχουλό ή πιο σκληρό. Ωστόσο, όποιο μαξιλάρι και να επιλέξετε, πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν θα διαρκέσει για πάντα και ότι η αντικατάστασή του είναι υποχρεωτική για να συνεχίσετε να απολαμβάνετε τον ύπνο σας. Τα μαξιλάρια πρέπει να τα αλλάζετε περίπου κάθε δύο χρόνια και υπάρχει ένα απλό κόλπο που σας βοηθά να προσδιορίσετε πότε είναι η κατάλληλη στιγμή.

Η δοκιμή «αναδίπλωσης μαξιλαριού»

Το κόλπο είναι απλό και θα χρειαστείτε μόλις 30 δευτερόλεπτα για να καταλάβετε αν ήρθε η ώρα να αντικαταστήσετε το μαξιλάρι σας. Θα πρέπει να κάνετε τη δοκιμή «αναδίπλωσης μαξιλαριού».

«Το τεστ αναδίπλωσης μαξιλαριού είναι ένας εξαιρετικά γρήγορος και εύκολος τρόπος για να διαπιστώσετε αν ήρθε η ώρα να αγοράσετε ένα νέο ή όχι» εξηγεί η Jade Crooks, ειδικός σε θέματα κλινοσκεπασμάτων στο DUSK.

«Το τεστ αναδίπλωσης μαξιλαριού θα ελέγξει τη σταθερότητα και την κατάσταση του μαξιλαριού σας και μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα» συμπληρώνει η Jade Crooks.

Το μόνο λοιπόν που πρέπει να κάνετε είναι να το διπλώσετε σας στη μέση για 30 δευτερόλεπτα και να δείτε πόσο γρήγορα επανέρχεται στο σχήμα του. Αν ανοίγει αμέσως πίσω, δεν χρειάζεται αντικατάσταση. Αν μένει διπλωμένο ή χρειάζεται αρκετή ώρα για να ξαναπάρει το σχήμα του, πρέπει να αντικατασταθεί. Το τεστ ελέγχει πόσο ελαστικό και υποστηρικτικό είναι το υλικό που βρίσκεται στο εσωτερικό του μαξιλαριού σας, βοηθώντας σας κατά συνέπεια να κοιμάστε καλύτερα.

Γιατί είναι σημαντικό να αλλάζετε τα μαξιλάρια;

Παρόλο που τα μαξιλάρια σας μπορεί να σας φαίνονται καλά στον ύπνο, είναι πολύ πιθανό να ευθύνονται για τον πόνο στην πλάτη ή τον αυχένα που νιώθετε την ημέρα και τον αποδίδετε στην κακή στάση του σώματος. Επιπλέον, τα παλιά μαξιλάρια φιλοξενούν πολλά βακτήρια, ακόμη και ακάρεα της σκόνης, οπότε η τακτική αντικατάστασή τους είναι σημαντική και για την καλή υγιεινή του ύπνου (ειδικά αν υποφέρετε από αλλεργίες).

Το κύριο ζήτημα που εντοπίζει το «τεστ αναδίπλωσης μαξιλαριού», ωστόσο, είναι η απώλεια του ύψους. Είναι σημαντικό να μην κοιμάστε σε ένα παλιό μαξιλάρι που έχει χάσει αυτό το ύψος, επειδή δεν έχει την υποστήριξη που χρειάζεται ο αυχένας σας για να διατηρήσει τη σωστή ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης.

Κι αυτό μπορεί να σας προκαλέσει διάφορους πόνους και το πρωί που ξυπνάτε αντί να νιώθετε ξεκούραστοι, να αισθάνεστε δυσκαμψία και να υποφέρετε.

Όλο Υγεία

Scroll to Top