Site icon Όλο Υγεία

Το μεταμεσονύκτιο κόλπο που θα κάνει τις πατάτες σας τραγανές και πεντανόστιμες

κόλπο - πατάτες - νύχτα

Φωτογραφία: 123rf

Θέλετε οι πατάτες φούρνου να γίνουν τραγανές απ’ έξω και μαλακές από μέσα, σαν να βγήκαν από κουζίνα εστιατορίου; Υπάρχει ένα απλό κόλπο της επόμενης μέρας που κάνει όλη τη διαφορά και μετατρέπει τις συνηθισμένες πατάτες σε απόλαυση.

Πατάτες: Το κόλπο με το ξύδι και άλλοι 4 τρόποι για να μην ανεβάζουν το σάκχαρο

Το κόλπο της επόμενης μέρας θα κάνει τις πατάτες σας πεντανόστιμες

H κατανάλωση πατάτας προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία, σύμφωνα με το Nutrients: είναι πλούσια σε βιταμίνη C και βιταμίνη B6, καθώς και σε μέταλλα όπως το κάλιο, τα οποία συμβάλλουν στη λειτουργία της καρδιάς, των μυών και του νευρικού συστήματος. Επιπλέον, περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως φαινολικά, φλαβονοειδή που βοηθούν στην προστασία από χρόνιες παθήσεις.

Το ανθεκτικό άμυλο, ειδικά όταν καταναλώνεται κρύα μετά από μαγείρεμα, βελτιώνει την πέψη και ενισχύει τα «καλά» βακτήρια του εντέρου, ενώ μπορεί να συμβάλει στη ρύθμιση του σακχάρου και στη μείωση της αντίστασης στην ινσουλίνη.

Τέλος, οι ίνες στη φλούδα βοηθούν στη διατήρηση του κορεσμού και στη μείωση της χοληστερίνης, υποστηρίζοντας την καρδιαγγειακή υγεία. Με μέτριες ποσότητες και υγιεινή προετοιμασία (όχι τηγανιτές), η πατάτα αποτελεί θρεπτική προσθήκη σε μια ισορροπημένη διατροφή.

Μια σεφ αποκάλυψε το κόλπο της επόμενης μέρας για τις πατάτες φούρνου, που τις κάνει ακόμη καλύτερες. Η Poppy O’Toole, σεφ με εκπαίδευση Michelin και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, αποκάλυψε τα μυστικά της για την τέλεια πατάτα φούρνου έπειτα από 18 μήνες δοκιμών.

Υδατάνθρακες: Το κόλπο για να μετατρέψετε το λευκό ρύζι και το ψωμί σε υπερτροφές

Αφήστε τες να στεγνώσουν όλο το βράδυ

Το μεγάλο της κόλπο είναι να αφήσει τις πατάτες να στεγνώσουν όλη νύχτα αφού τις βράσει, καθώς «το καλύτερο τραγανό αποτέλεσμα προέρχεται από την πιο στεγνή πατάτα που πέφτει στο καυτό λίπος». Πρόσθεσε ότι αυτό δεν είναι πάντα ρεαλιστικό, οπότε η χρήση μιας πετσέτας κουζίνας πάνω σε σουρωτήρι για 15 λεπτά βοηθά να στεγνώσει η εξωτερική επιφάνεια της πατάτας, πριν τις ανακινήσει για να “γδάρει” ελαφρά τις άκρες.

Η σεφ συνέστησε να κόβονται οι πατάτες σε ομοιόμορφα μεγάλα κομμάτια, ώστε οι πλευρές να είναι μεγαλύτερες και να έχουν περισσότερο άμεση επαφή με το ταψί για να γίνουν τραγανές εξωτερικά ενώ παραμένουν μαλακές στο κέντρο.

Η Poppy αναφέρθηκε σε μια τάση που περιλαμβάνει την προσθήκη μαγειρικής σόδας στο νερό κατά το βράσιμο των πατατών. Λέει ότι αυτό βοηθά να «διαλυθεί» η επιφάνεια της πατάτας, δημιουργώντας μια «πιο αμυλώδη, πιο μαλακή εξωτερική στρώση» που «αυξάνει την επιφάνεια για τραγανότητα».

Η ίδια δεν προσθέτει σόδα, προτιμώντας να «κρατά τα πράγματα απλά» με ένα καλό βράσιμο. Συνήθως, χρειάζονται μόνο 15 λεπτά, μέχρι να πέσει η πατάτα από το μαχαίρι.

Η σεφ είπε ότι πολλοί «βάζουν μυρωδικά» στις πατάτες τους πολύ νωρίς. Το σκόρδο και το δεντρολίβανο καίγονται γρήγορα στον φούρνο, οπότε πρέπει να προστίθενται κοντά στο τέλος του ψησίματος.

Πρόσθεσε ότι η τέλεια πατάτα φούρνου «δεν χρειάζεται συνοδευτικά», λέγοντας ότι χρειάζεται μόνο «μια πατάτα, λίγο λίπος και καρυκεύματα. Αυτό είναι όλο».

Η Poppy συνιστά μέσω της εφημερίδας Express να γυρίζουμε τις πατάτες μόνο μία φορά κατά το ψήσιμο, ώστε να αποφεύγουμε το συχνό άνοιγμα του φούρνου. Ψήνουμε για 20 λεπτά και τις γυρίζουμε, πριν τις ξαναβάλουμε στον φούρνο για άλλα 20-30 λεπτά.

Η σεφ ανέφερε επίσης ότι δεν πρέπει να στριμώχνουμε τις πατάτες μαζί με το κρέας που ψήνουμε. Φροντίστε να τους δώσετε το δικό τους ταψί στον φούρνο και να τις μαγειρέψετε όσο ξεκουράζεται το κρέας.

Απώλεια βάρους: Μπορούν οι πατάτες να σας αδυνατίσουν – Ανατρεπτική μελέτη

Ακολουθώντας τις συμβουλές της Poppy O’Toole και με λίγη υπομονή, η κουζίνα του σπιτιού σας μπορεί να απογειώσει ένα ταπεινό υλικό και να προσφέρει πατάτες που κερδίζουν τις εντυπώσεις χωρίς πολλά υλικά και κόπο. Γιατί τελικά, το μυστικό της νοστιμιάς κρύβεται στις λεπτομέρειες.

Όλο Υγεία

Exit mobile version