Μήπως τρώτε τη μπανάνα με λάθος τρόπο; Ποιος είναι ο σωστός

μπανάνα

Όλοι γνωρίζουμε ότι η μπανάνα είναι ο υδατάνθρακας που χρειάζεστε για ενέργεια πριν την άσκηση ενώ αυξάνει τα επίπεδα καλίου στον οργανισμό σας.

Η μπανάνα ανήκει στις κορυφαίες τροφές για γρήγορη αποκατάσταση και αναπλήρωση ηλεκτρολυτών μετά από έντονη προπόνηση. Μάλιστα όσοι καταναλώνουν δυο μπανάνες πριν από κάθε προπόνηση, έχουν ενέργεια στο φουλ για 90 λεπτά έντονης σωματικής άσκησης.

Αυτό που ίσως να μη γνωρίζετε είναι ο τρόπος με τον οποίο τρώτε τη μπανάνα.

Ίσως να πιστεύετε ότι δεν υπάρχει κανένας σωστός τρόπος να φάτε μια μπανάνα, αλλά αποδεικνύεται ότι υπάρχει!

Πόσες φορές προσπαθήσατε να ξεφλουδίσετε μια μπανάνα από το κοτσάνι, λυγίζοντάς τη ή λιώνοντάς τη. Για να μην αναφέρουμε τις φορές που δεν μπορείτε καν να την ξεφλουδίσετε! Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι την ξεφλουδίζετε με λάθος τρόπο.

Το κοτσάνι μιας συνηθισμένης μπανάνας είναι το πιο σκληρό κομμάτι του φρούτου. Και ουσιαστικά αυτό είναι που διατηρεί τη συνοχή της μπανάνας και τη κρατά στη θέση της.  Προσπαθώντας να την ξεφλουδίσετε πιέζοντας το σκληρότερο μέρος της μπανάνας είναι πιο δύσκολο από το να την ανοίγατε από την άλλη πλευρά. Γι ‘αυτό υπάρχει μια πιο αποτελεσματική εναλλακτική λύση.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεφλουδίσετε μια μπανάνα;

Σε αντίθεση με τον τρόπο που οι περισσότεροι από εμάς ξεφλουδίζουμε τη μπανάνα, ο καλύτερος τρόπος για να την ξεφλουδίσετε είναι από το πάνω μέρος της κι όχι από το κοτσάνι. Κόβοντας την άκρη της μπορείτε να ανοίξετε τη μπανάνα χωρίς να τη χαλάσετε, προσπαθώντας να την ξεφλουδίσετε από το σκληρό κοτσάνι.

Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, αυτή η μέθοδος σας βοηθά επίσης να απομακρύνειτε την ενοχλητική μαύρη μάζα στην άκρη της μπανάνας, όταν είναι ώριμη.

Το ξεφλούδισμα του πίθηκου

Όλοι έχουμε συνδέσει τις μπανάνες με τους πιθήκους αλλά η εικόνα αυτή δεν είναι αληθινή, γιατί στο περιβάλλον που ζουν οι άγριοι πίθηκοι δεν υπάρχουν καθόλου μπανάνες! Επομένως οι πίθηκοι ΔΕΝ τρώνε μπανάνες! Αυτοί που τρώνε μπανάνες είναι μόνον οι αιχμάλωτοι πίθηκοι. Πώς τρώει τη μπανάνα ο πίθηκος σε αιχμαλωσία; Την ξεφλουδίζει από το κοτσάνι ή από την άλλη μεριά; Η απάντηση είναι από καμία μεριά! Τη δαγκώνει στη μέση και την ξεφλουδίζει από το άνοιγμα που σχηματίζεται.

Μπανάνα: Διατροφική αξία

Δεν έχει και τόση σημασία πώς την ξεφλουδίζετε όσο το αν την καταναλώνετε τακτικά.

Μια μέτριου μεγέθους μπανάνα προσφέρει περίπου

  • 110 θερμίδες,
  • 27 γραμμάρια υδατανθράκων,
  • 1.3 γραμμάρια πρωτεΐνης,
  • 3.1 γραμμάρια φυτικών ινών

Επίσης περιέχουν καλές ποσότητες βιταμινών Α, Ε, C, B1, B2, B6 καθώς και ιχνοστοιχείων όπως κάλιο, νάτριο, σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, σελήνιο και χαλκό.

Για τέλειο μεταπροπονητικό σνακ συνδυάστε τη με φυστικοβούτυρο και προσφέρετε στον οργανισμό σας την τέλεια αποκατάσταση.

Όλο Υγεία

Scroll to Top