Μούχλα: Το σημάδι στο μπάνιο σας που δεν πρέπει να αγνοήσετε αν θέλετε να απαλλαγείτε οριστικά

μπάνιο. μυρωδιά

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να καθαρίζουμε το μπάνιο μας για να το διατηρήσουμε καθαρό και να απαλλαγούμε από την ανεπιθύμητη μούχλα, η οποία μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην υγεία σας.

Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιες μυρωδιές στο μπάνιο οι οποίες υποδηλώνουν προσβολή από μούχλα και βακτήρια, που θα μπορούσαν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην υγεία σας. Δεν είναι μυστικό ότι οι δυσάρεστες μυρωδιές μπορεί να παραμείνουν στα μπάνια, αλλά είναι σημαντικό να αναγνωρίζετε τις μυρωδιές, ώστε να μπορείτε να καταπολεμήσετε την αιτία τους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μια μυρωδιά μούχλας θα μπορούσε να σημαίνει ότι υπάρχει διαρροή στο μπάνιο, ενώ μια μυρωδιά σάπιου λαχανικού θα μπορούσε να υποδηλώνει ανάπτυξη μούχλας. Οι ειδικοί στο μπάνιο από το Posh.co.uk αποκάλυψαν επίσης ότι οι μυρωδιές από σάπια αυγά και λάχανο είναι σημάδια μεγαλύτερου προβλήματος και δεν πρέπει ποτέ να αγνοούνται.

Ο Andy Ellis από το Posh.co.uk είπε: «Δεν είναι μυστικό ότι τα μπάνια μπορούν να έχουν κάποιες δυσάρεστες μυρωδιές, αλλά αν οι μυρωδιές φαίνονται ξεχωριστές και παράταιρες, θα μπορούσε να υποδηλώνει κάτι πιο σοβαρό. Σημάδια μιας πιο απειλητικής παρουσίας μικροβίων που κρύβονται στο μπάνιο περιλαμβάνουν τη μυρωδιά των σάπιων αυγών, κάτι που θα μπορούσε να σημαίνει ότι τα επιβλαβή βακτήρια αναπτύσσονται στα συστήματα νερού».

Και πρόσθεσε: «Μια παρατεταμένη μυρωδιά μούχλας θα μπορούσε επίσης να σημαίνει ότι υπάρχει μια κρυφή διαρροή κάπου που θα μπορούσε να αυξήσει τις τιμές των λογαριασμών νερού. Μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστεί ακριβώς από πού προέρχονται οι οσμές, οπότε αν η συνήθης ρουτίνα καθαρισμού δεν λειτουργεί αξίζει να καλέσετε έναν επαγγελματία.»

Σύμφωνα με το Posh.co.uk, υπάρχουν πέντε μυρωδιές μπάνιου που δεν πρέπει ποτέ να αγνοήσετε. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε ποιες μυρωδιές πρέπει να προσέχετε.

  1. Σαπισμένα λαχανικά
  2. Σάπια αυγά
  3. Μυρωδιά λυμάτων
  4. Μπαγιατίλα
  5. Λάχανο

1. Σαπισμένα λαχανικά

Εάν το μπάνιο σας μυρίζει σαν λαχανικά που σαπίζουν, αυτό θα μπορούσε να είναι σημάδι ότι υπάρχει μαύρη μούχλα. Πολλοί περιγράφουν τη μυρωδιά ως χωμάτινη και συχνά συγκρίνεται με τη μυρωδιά των λαχανικών που σαπίζουν. Αυτό πρέπει να καθαριστεί το συντομότερο δυνατό, καθώς η αναπνοή αυτού του μολυσμένου αέρα για μεγάλες περιόδους μπορεί να οδηγήσει σε ζάλη, κόπωση, πονοκεφάλους και ναυτία.

2. Σάπια αυγά

Έχετε μυρίσει σάπια αυγά στο μπάνιο σας; Αυτό μπορεί να οφείλεται σε ένα λεπτό, γλοιώδες στρώμα βακτηρίων που ονομάζεται βιοφίλμ, το οποίο μπορεί να αναπτυχθεί από το νερό, το σαπούνι, τα σαμπουάν και τα έλαια του σώματος που κατεβαίνουν στην αποχέτευση.

Αυτό συσσωρεύεται μέσα στα συστήματα νερού και τους σωλήνες, με αποτέλεσμα ο νεροχύτης και η αποχέτευση του ντους να μυρίζουν σαν σάπια αυγά. Είναι σημαντικό να το αντιμετωπίσετε γιατί μπορεί να οδηγήσει σε επιβλαβή βακτήρια. Αυτό μπορεί να γίνει με μαγειρική σόδα, ξύδι και ζεστό νερό.

3. Μυρωδιά λυμάτων

Εάν το μπάνιο σας μυρίζει σαν λύματα, αυτό μπορεί να οφείλεται στη συσσώρευση τριχών, νεκρού δέρματος, αφρόλουτρου και άλλων απορριμάτων που φράζουν το ντους. Η συσσώρευση θα προκαλέσει την ανάπτυξη μούχλας και βακτηρίων και θα κάνει τη μυρωδιά χειρότερη. Φροντίστε να καθαρίζετε την αποχέτευση όσο πιο συχνά μπορείτε.

4. Μπαγιατίλα

Σημάδι μιας κρυφής διαρροής στο μπάνιο μπορεί να είναι μια μυρωδιά μούχλας. Μια κρυφή διαρροή νερού μπορεί να οδηγήσει σε ζημιά νερού στο μπάνιο και στα γύρω δωμάτια, καθώς και να επηρεάσει τις τιμές των λογαριασμών νερού και τη στατικότητα του σπιτιού.

5. Λάχανο

Μια δυσάρεστη μυρωδιά λάχανου μπορεί να οφείλεται στο ότι το σύστημα αποχέτευσης έχει προβλήματα. Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχει μια βλάβη σε έναν σωλήνα που παγιδεύει νερό σε έναν περιορισμένο χώρο, εμποδίζοντας τη διαφυγή αερίων αποχέτευσης.

Μάνος Σιγανός

Ο Μάνος Σιγανός είναι δημοσιογράφος υγείας με πολυετή πείρα στο εν λόγω ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Β.Α) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες (Μ.Α). Μετά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα περιοδικά εισήλθε στον Digital κόσμο και έκανε σεμινάρια για τα social media. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά Vita, Prevention, Menshealth και ως δημοσιογράφος υγείας στα περιοδικά Woman’s Health και ΕΓΩ. Έχει επίσης εργαστεί στις ιστοσελίδες pathfinder.gr, dailypharmanews.gr, liveit.gr, worldsecrets.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες των περιοδικών που εργάστηκε.

Scroll to Top