Μπάνιο: Τα 5 αντικείμενα με τα περισσότερα μικρόβια και κάθε πότε πρέπει να τα αντικαθιστάτε

Μπάνιο

Οι ειδικοί μας καλούν να αλλάζουμε τη λούφα την οποία χρησιμοποιούμε στο ντους κάθε τρεις εβδομάδες για να αποφευχθεί η συσσώρευση βακτηρίων. Εσείς κάθε πότε την αλλάζετε; Δείτε κάθε πότε πρέπει να αντικαθιστούμε 5 αντικείμενα στο μπάνιο μας που συγκεντρώνουν μικρόβια.

Οι ειδικοί από το Posh.co.uk αποκάλυψαν πότε πρέπει να αντικαθίστανται διάφορα από τα πιο κοινά είδη που χρησιμοποιούμε στο μπάνιο, προκειμένου να αποφευχθεί η συσσώρευση μικροβίων που θα θέσουν σε κίνδυνο την υγεία μας.

Στη λίστα τους βρίσκονται τα ξυράφια, η λούφα και οι οδοντόβουρτσες καθώς και αξεσουάρ μπάνιου όπως κουρτίνες μπάνιου και χαλάκια μπάνιου. Συνιστάται η αντικατάσταση της λούφας κάθε τρεις εβδομάδες, προκειμένου να αποφευχθεί η συσσώρευση βακτηρίων και βρωμιάς που θα ευδοκιμήσουν σε ένα μπάνιο που θα έχει γεμίσει υγρασία μετά το ντους.

Ο Andy Ellis, ειδικός στο μπάνιο στο Posh.co.uk είπε: «Η λούφα είναι κάτι που δεν στεγνώνει ποτέ εντελώς, εκτός και αν τη στεγνώνετε καλά. Οι περισσότεροι από εμάς τη χρησιμοποιούμε υγρή και μετά την αφήνουμε να στεγνώσει κρεμασμένη σε ένα βρεγμένο μπάνιο, κάτι το οποίο μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση βακτηρίων και ενδεχομένως μούχλα».

«Αν έχετε μια πλαστική λούφα, πιθανότατα μπορείτε να την αντικαταστήσετε μετά από ένα ή δύο μήνες. Τα φυσικά πρέπει να αντικαθίστανται πολύ πιο συχνά».

Δείτε πόσο συχνά πρέπει να αντικαθιστάτε τα αντικείμενα στο μπάνιο:

  1. Ξυράφια, κάθε 5 έως 7 ξυρίσματα
  2. Λούφα, μεταξύ 3 εβδομάδων και 2 μηνών
  3. Οδοντόβουρτσα, κάθε 3 με 4 μήνες
  4. Κεφαλή ντους, κάθε 8 μήνες έως ένα χρόνο
  5. Κουρτίνα μπάνιου, κάθε 6 μήνες έως ένα χρόνο

 

1. Ξυράφια, κάθε 5 έως 7 ξυρίσματα

Αν και εξαρτάται από το πάχος που έχουν οι τρίχες σας, σε γενικές γραμμές, συνιστάται να αλλάζετε τις λεπίδες ξυραφιού μετά από κάθε πέντε έως επτά ξυρίσματα. Η οποιαδήποτε καθυστέρηση στην αντικατάσταση θα μπορούσε να οδηγήσει σε συσσώρευση βακτηρίων και τελικά σε πιο τραχείς λεπίδες που ενδέχεται να σας προκαλέσουν κοψίματα.

2. Λούφα, μεταξύ 3 εβδομάδων και 2 μηνών

Οι λούφα αποτελεί γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη βακτηρίων καθώς πολύ σπάνια στεγνώνει εντελώς. Εάν έχετε μια πλαστική λούφα, μπορείτε να την κρατήσετε άφοβα για μερικούς μήνες. Εάν έχετε μια φυσική, θα πρέπει να την αντικαθιστάτε κάθε λίγες εβδομάδες.

3. Οδοντόβουρτσα, κάθε 3 με 4 μήνες

Αν οι τρίχες στην οδοντόβουρτσά σας έχουν αρχίσει να φαίνονται ξεφτισμένες, σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να την αντικαταστήσετε. Οι ξεφτισμένες τρίχες δεν θα είναι τόσο αποτελεσματικές στον καθαρισμό των δοντιών σας και είναι πολύ πιθανό να έχουν συσσωρευτεί βακτήρια πάνω σε αυτές.

4. Κεφαλή ντους, κάθε 8 μήνες έως ένα χρόνο

Οι κεφαλές ντους μπορεί να συγκεντρώσουν πολλά βακτήρια καθώς και εναποθέσεις ασβεστίου και αλάτων που μπορεί να επηρεάσουν την απόδοσή τους. Οι κεφαλές ντους πρέπει να καθαρίζονται μία φορά την εβδομάδα και τυχόν αλλαγές στην πίεση του νερού είναι μια καλή ένδειξη ότι χρειάζονται αντικατάσταση.

5. Κουρτίνα μπάνιου, κάθε 6 μήνες έως ένα χρόνο

Οι κουρτίνες μπάνιου μπορούν να πλυθούν, αλλά επειδή φθείρονται μπορεί να χρειαστεί να αντικαθίστανται κάθε έξι μήνες έως ένα χρόνο. Οι κουρτίνες μπάνιου είναι επίσης ευαίσθητες σε πιθανή ανάπτυξη μούχλας καθώς παραμένουν σε υγρό και υγρό περιβάλλον.

Όλο Υγεία

Scroll to Top