5 μυστικά από την Ασία για ένα καθαρό σπίτι

καθαρό σπίτι

Στην Ασία εφαρμόζουν κάποια διαφορετικά κόλπα για να διατηρούν τα σπίτια τους καθαρά μερικά από τα οποία αξίζει να εφαρμόσουμε και εμείς για να έχουμε πάντα καθαρό σπίτι.

Ποιος είναι ο ασυνήθιστος τρόπος με τον οποίο πλένουν τα ρούχα τους γυναίκες από τη Νότια Κορέα; Πως διώχνουν την σκόνη μια για πάντα στην Κίνα; Γνωρίστε μερικά ασιατικά κόλπα για να έχετε καθαρό σπίτι.

Τα 5 Ασιατικά μυστικά καθαριότητας

  1. Πεντακάθαρα σεντόνια
  2. Στην κουζίνα: πώς έχουν πάντα καθαρό νεροχύτη
  3. Ολική καθαριότητα στο μπάνιο
  4. Πως διώχνουν την σκόνη οι Κινέζες νοικοκυρές
  5. Μυστικό για λαμπερά έπιπλα

1.Πεντακάθαρα σεντόνια

Οι γυναίκες από τη Νότια Κορέα πλένουν τα ρούχα τους με ασυνήθιστο τρόπο. Η κουβέρτα τους είναι στερεωμένη στο παπλωματοκάλυμμά και γι’ αυτό τα βάζουν μαζί στο πλυντήριο. Παρεμπιπτόντως, βάζουν τα σεντόνια στο στρώμα και μετά τοποθετούν ένα άλλο χοντρό κάλυμμα από πάνω για να μην λερώνονται.

2.Στην κουζίνα: πώς έχουν πάντα καθαρό νεροχύτη

Το να πετάτε υπολείμματα φαγητού ή υπολείμματα φαγητού στον κάδο ή στην τουαλέτα δεν ενδείκνυται και δεν πρόκειται για τεμπελιά. Απλώς στη Νότια Κορέα, οι νεροχύτες δεν  αφήνουν να φράξουν τους σωλήνες. Υπάρχει ένα δίχτυ που κρατά τα κομμάτια φαγητού που αργότερα πετιούνται στον κάδο. Εξάλλου, το νερό περνά από ένα ειδικό φίλτρο, οπότε πολύ λίγα σκουπίδια μπαίνουν στους σωλήνες.

3.Ολική καθαριότητα στο μπάνιο

Στη Νότια Κορέα, δεν πλένουν το νεροχύτη, την μπανιέρα, την τουαλέτα και τους τοίχους ξεχωριστά – πλένουν ολόκληρο το μπάνιο ταυτόχρονα. Για αυτό, βγάζουν ό,τι μπορεί να τους εμποδίσει: μπουρνούζια, πετσέτες, απορρυπαντικά και άλλα πράγματα.

Στη συνέχεια, τα εμποτίζουν όλα με ένα ειδικό καθαριστικό. Στη συνέχεια, πλένουν όλες τις επιφάνειες με νερό το οποίο ρέει στην αποχέτευση στο πάτωμα.  Για αυτό το είδος καθαρισμού διαθέτουν ειδικές παντόφλες με τρύπες στις σόλες. Το νερό στραγγίζει μέσα τις τρύπες για να αποφευχθεί οποιαδήποτε ενόχληση ή ερεθισμός.

4.Πως διώχνουν την σκόνη οι Κινέζες νοικοκυρές

Στην Κίνα, ο μεγάλος καθαρισμός γίνεται μία φορά κάθε 365 ημέρες — πριν από την Πρωτοχρονιά. Χρησιμοποιούν νάιλον κάλτσες ή καλσόν. Μαζί τους τυλίγουν τη σφουγγαρίστρα και απομακρύνουν τη σκόνη από τις πιο δυσπρόσιτες γωνιές του σπιτιού. Χρησιμοποιούν κάλτσες για έναν λόγο: το νάιλον προσελκύει τη σκόνη με στατικό ηλεκτρισμό.

5.Μυστικό για λαμπερά έπιπλα

Μια Κινέζα δεν θα πετάξει το χαλασμένο γάλα. Αντίθετα, θα ρίξει λίγο από αυτό σε ένα πανί για να σκουπίσει τα έπιπλα γιατί τα κάνει γυαλιστερά. Για να αφαιρέσετε τη μυρωδιά του γάλακτος από ένα τραπέζι ή ένα ντουλάπι, πρέπει απλώς να σκουπίσετε την επιφάνεια με ένα καθαρό υγρό πανί.

Ο καθαρισμός πρέπει να ολοκληρωθεί πριν από την πρώτη μέρα του νέου έτους. Οι Κινέζοι πιστεύουν ότι αν συνεχίσετε να καθαρίζετε το σπίτι την επόμενη μέρα, μπορεί να τρομάξετε την τύχη που μόλις έφτασε.

Όλο Υγεία

Scroll to Top