Σιδέρωμα: 9 τρόποι να σιδερώσετε τα ρούχα σας χωρίς σίδερο!

Σιδέρωμα

Δεν έχετε χρόνο για σιδέρωμα, αλλά παράλληλα θέλετε να έχετε ατσαλάκωτα ρούχα; Με τα παρακάτω tips, θα τα καταφέρετε.

Όλοι έχετε βιώσει αυτή την άβολη στιγμή που ετοιμάζεστε να ντυθείτε για ένα σημαντικό ραντεβού αλλά ανακαλύπτετε ότι το πουκάμισο που σχεδιάζατε να φορέσετε, είναι εμφανώς τσαλακωμένο. Φυσικά, δεν υπάρχει χρόνος μέχρι να ζεσταθεί το σίδερο, και η ελπίδα του να εξαφανιστούν οι ζάρες από μόνες τους όταν το φορέσετε δεν είναι ρεαλιστική. Δεν υπάρχει όμως λόγος για πανικό! Με τους παρακάτω τρόπους μπορείτε να το κάνετε να μοιάζει ατσαλάκωτο χωρίς να βάλετε σίδερο.

Βάλτε τα ρούχα στον στεγνωτήρα

Αφού επιβεβαιώσετε από τις ταμπέλες των ρούχων ότι μπορούν να στεγνώσουν στο μηχάνημα, πιτσιλίστε τα με λίγο νερό και πετάξτε τα στον στεγνωτήρα. Μπορείτε επίσης αν θέλετε να ρίξετε και 1-2 παγάκια μέσα, τα οποία όταν λιώνουν, παράγουν ατμό με αποτέλεσμα να εξαφανίζονται οι περισσότερες ζάρες από τα ρούχα.

Χρησιμοποιήστε το πιστολάκι μαλλιών

Απλώστε το τσαλακωμένο ρούχο σε μία μεγάλη επίπεδη επιφάνεια και στοχεύστε τις ζάρες με το πιστολάκι. Ρίξτε τον ζεστό αέρα πάνω του χωρίς να ακουμπάτε το ρούχο, κρατώντας το πιστολάκι σε απόσταση μερικών εκατοστών. Για καλύτερο αποτέλεσμα, ρίξτε μερικές σταγόνες νερό για να μαλακώσει. Όταν τελειώσετε, δεν θα πιστεύετε τι θαύματα μπορεί να κάνει το πιστολάκι για τα μαλλιά σας.

Κρεμάστε τα ρούχα στο μπάνιο με τον ατμό

Αν κρεμάσετε ένα πουκάμισο για παράδειγμα σε κάποιο σημείο ψηλά μέσα στη μπανιέρα σας, και αφήσετε καυτό νερό να τρέχει, θα δημιουργήσετε μία ατμόσφαιρα που θυμίζει σάουνα, η οποία θα βοηθήσει το τσαλακωμένο ρούχο να ισιώσει. Αφήστε το για παραπάνω από 10 λεπτά και ελέγχετε σε συχνά διαστήματα κατά πόσο το πουκάμισο έχει φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα ισιώματος.

Σκουπίστε το με μια βρεγμένη πετσέτα για να αποφύγετε το σιδέρωμα

Ένας πολύ απλός τρόπος που θα σας λύσει τα χέρια: Απλώστε το τσαλακωμένο ρούχο σε μια επίπεδη επιφάνεια και τοποθετήστε μια νωπή πετσέτα πάνω στις ζάρες. Πιέστε με τη χέρια σας για να τις εξαφανίσετε. Έπειτα κρεμάστε το ρούχο για να στεγνώσει.

Προμηθευτείτε ειδικό σπρέι για τσαλακωμένα ρούχα

Υπάρχουν ειδικά επαγγελματικά σπρέι που θα βρείτε συνήθως σε κομμωτήρια, τα οποία κάνουν εξαιρετική δουλειά σε πολύ λίγο χρόνο σε ένα τσαλακωμένο ρούχο. Αν πραγματικά βιάζεστε, ή βρίσκεστε κάπου έξω και θέλετε να ισιώσετε τη μπλούζα σας, το σπρέι θα σας λύσει τα χέρια σε κάθε επείγουσα περίσταση.

Φτιάξτε σπρέι ξυδιού

Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι το δικό σας σπρέι για το τσαλάκωμα με τη χρήση λευκού ξυδιού. Είναι μία φτηνή και άμεση εναλλακτική που μπορεί να φρεσκάρει τα ρούχα. Ανακατέψτε σε ένα σπρέι, ένα μέρος ξυδιού και 3 μέρη νερού, ψεκάστε το ρούχο και αφήστε το να στεγνώσει.

Χρησιμοποιήστε μια καυτή κατσαρόλα αντί για σιδέρωμα

Βράστε νερό σε μία μεταλλική κατσαρόλα, έπειτα αφαιρέστε το και χρησιμοποιήστε τον πάτο της για να ισιώσετε τις ζάρες από τα ρούχα σας. Σιγουρευτείτε πρώτα όμως ότι ο πάτος της κατσαρόλας είναι καθαρός, και σιδερώστε με προσοχή για να μην καείτε.

Βάλτε το ρούχο κάτω από το στρώμα

Υπάρχει ένα πολύ γρήγορο κόλπο με το στρώμα του κρεβατιού σας που μπορεί να κάνει θαύματα στα ζαρωμένα ρούχα. Καταρχάς, απλώστε το ρούχο σας σε μια επίπεδη επιφάνεια και τεντώστε το για να μην ζαρώνει. Έπειτα, με μία γρήγορη κίνησε γυρίστε το σαν να μαζεύετε ένα χαλί. Τυλίξτε το σε ρολό, όχι πολύ σφιχτά και τοποθετήστε το κάτω από το στρώμα του κρεβατιού για 15-30 λεπτά. Όταν το βγάλετε, δεν θα πιστεύετε σε πόσο πιο βελτιωμένη κατάσταση θα βρίσκεται το ρούχο.

 

 

Scroll to Top