Μπάνιο: Το πιο βρώμικο σημείο του νιπτήρα που ξεχνάτε να καθαρίσετε

Μπάνιο

Αναδύεται μια άσχημη μυρωδιά από το μπάνιο που κανένα αρωματικό σπρέι δεν μπορεί καλύψει; Δείτε τι ακριβώς μπορεί να συμβαίνει;

Οι περισσότεροι όσο επιμελώς και αν καθαρίζουμε το μπάνιο μας σχεδόν πάντα παραλείπουμε αυτό το σημείο που συγκεντρώνει τα περισσότερα μικρόβια.

Το πιθανότερο είναι ότι έχετε παραλείψει καθαρίσετε την τρύπα υπερχείλισης του νεροχύτη σας κατά τη διάρκεια του καθαρισμού με αποτέλεσμα να έχει μαζέψει μούχλα και να  μυρίζει.

Που βρίσκεται το πιο βρώμικο σημείο του νιπτήρα

Συνήθως βρίσκεται ακριβώς κάτω από τη βρύση ή κοντά στην κορυφή της πλευράς του νιπτήρα που βλέπει προς τα έξω. Η τρύπα υπερχείλισης είναι ένα στρογγυλό άνοιγμα που εμποδίζει το μπάνιο σας να πλημμυρίσει με νερό σε περίπτωση που αφήσετε ακούσια τη βρύση ανοιχτή. Επιπλέον, ενισχύει τη λειτουργικότητα της αποχέτευσης σας εισάγοντας αέρα στον σωλήνα και εξουδετερώνοντας το φαινόμενο αναρρόφησης. Έτσι, η διατήρηση αυτής της περιοχής καθαρής είναι απαραίτητη για την εξουδετέρωση δυσάρεστων μυρωδιών και την αποφυγή τυχόν απόφραξης.

Πως να το καθαρίσετε

Τώρα που ξέρετε τι είναι αυτό που κάνει το μπάνιο σας να μυρίζει άσχημα, ήρθε η ώρα να φορέσετε τα λαστιχένια γάντια καθαρισμού και να ασχοληθείτε με τον καθαρισμό του. Αρχικά, αφαιρέστε  όλα τα συσσωρευμένα υπολείμματα από την οπή υπερχείλισης. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα ή ένα καθαριστικό σωλήνων για να μαλακώσουν και να αφαιρέσετε πιο εύκολα όλο το πουρί. Βεβαιωθείτε ότι η βούρτσα φτάνει σε όλες τις περιοχές μετακινώντας την με κυκλικές κινήσεις. Μετά τον καθαρισμό, ρίξτε μεταξύ 2 με 3 λίτρα βραστό νερό στην τρύπα χρησιμοποιώντας ένα ανθεκτικό στη θερμότητα χωνί, όπως ένα χωνί από σιλικόνη.

Στη συνέχεια, για να απαλλαγείτε από την δυσωδία, διοχετεύστε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα στην τρύπα υπερχείλισης και στη συνέχεια ένα φλιτζάνι ξύδι. Αφήστε το μείγμα να αφρίσει για να εξουδετερώσει όλες τις άσχημες οσμές. Μετά από 15 λεπτά, διώξτε το ρίχνοντας περίπου 2 λίτρα βραστό νερό στο άνοιγμα. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μέχρι να φύγει τελείως η μυρωδιά.

Όλο Υγεία

Scroll to Top