Θέλετε η ομελέτα με τα ανακατεμένα αυγά σας να είναι πιο αφράτη, πιο γευστική και να μοιάζει σαν να την έφτιαξε επαγγελματίας σεφ; Υπάρχει ένα απλό αλλά ανατρεπτικό μυστικό που προτείνει γνωστός σεφ και μπορεί να κάνει τη διαφορά.
7 τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη που ρίχνουν το σάκχαρο, σύμφωνα με ειδικό
Τα αυγά προσφέρουν ανεκτίμητα οφέλη στον οργανισμό
Η πρωτεΐνη των αυγών αποτελεί εξαιρετική πηγή υψηλής βιολογικής αξίας, περιέχοντας όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, καθιστώντας τα ιδιαίτερα χρήσιμα για τη διατροφική κάλυψη σε παιδιά και ενήλικες.
Σύμφωνα με μελέτη, η κατανάλωση αυγών μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της υποθρεψίας σε αναπτυσσόμενες χώρες, πιθανά στην αύξηση του ύψους παιδιών και στην πρόληψη σοβαρών μορφών πρωτεϊνικής έλλειψης. Επιπλέον, φαίνεται να προστατεύουν τη μυϊκή μάζα και να μειώνουν τον κίνδυνο σαρκοπενίας στους ηλικιωμένους, ενισχύοντας τη σύνθεση μυϊκών πρωτεϊνών και υποστηρίζοντας τη διατήρηση της σωματικής δύναμης.
Παράλληλα, τα αυγά βοηθούν στην αύξηση του κορεσμού, με αποτέλεσμα τη μείωση της πρόσληψης τροφής στην επόμενη γεύμα και ενδεχομένως στην απώλεια βάρους. Επιπλέον, η πρωτεΐνη του αυγού παρουσιάζει αντιμικροβιακές, υποτασικές και αντικαρκινικές ιδιότητες. Αυτά τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι τα αυγά παρέχουν ολιστικά διατροφικά οφέλη που ξεπερνούν την απλή παροχή θερμίδων ή μακροθρεπτικών συστατικών.
Το απλό υλικό που θα κάνει τα τηγανητά αυγά σας πεντανόστιμα
Το λάθος που αν αποφύγετε θα απογειώσει τη γεύση της ομελέτας σας
Ο σεφ και διάσημος των social media, Andy Cooks, αποκάλυψε το ένα λάθος που κάνουν οι μάγειρες όταν φτιάχνουν ομελέτα και πώς να το αποφύγουν.
Ένας σεφ υποστήριξε πως υπάρχει ένα συγκεκριμένο λάθος που κάνουν οι ερασιτέχνες μάγειρες όταν ετοιμάζουν αυγά σε ομελέτα. Ο Andy Hearnden, γνωστός ως Andy Cooks στα social media, βοηθάει τον κόσμο να δημιουργεί πιάτα γεμάτα γεύση, αποδεικνύοντας ότι δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να το πετύχεις.
Σε ένα πρόσφατο βίντεο στο TikTok, ο Andy εξήγησε ότι οι περισσότεροι καταλήγουν να «χαλάνε» τα scrambled eggs τους εξαιτίας ενός βήματος που παραβλέπεται. Το λάθος αυτό συμβαίνει κατά το μαγείρεμα των αυγών, όχι κατά την προετοιμασία του πιάτου. Ο Andy εξήγησε: «Το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι ότι δεν τα βγάζουν από το τηγάνι αρκετά νωρίς και τα παραμαγειρεύουν λόγω της υπολειπόμενης θερμότητας».
Αυγό: Ο κρόκος ή το ασπράδι είναι πιο καλό για την υγεία; Τι αναφέρει η Mayo Clinic
Πώς λοιπόν αποφεύγετε το παραμαγείρεμα των αυγών;
Ο Andy πρότεινε:
«Ένα πολύτιμο tip: βγάλτε τα από το τηγάνι περίπου 30 δευτερόλεπτα πριν νομίσετε ότι είναι τέλεια».
Για να ετοιμάσει ολόκληρο το πιάτο, ο Andy σπάει τρία αυγά σε θερμοκρασία δωματίου σε ένα μπολ. Έπειτα προσθέτει αρκετό αλάτι.
Χτυπάει καλά τα αυγά με ένα πιρούνι. Προετοιμάζει ένα τηγάνι με ένα κομμάτι βούτυρο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το τηγάνι έχει τη σωστή θερμοκρασία. Ωστόσο, ο Andy τονίζει ότι δεν πρέπει να είναι υπερβολικά ζεστό.
@andy_cooks Now not tu ruin your scrambled eggs 🥚 #cooking #breakfast #howtocookeggs #fyp ♬ Reggae Marley – xxbeatsxx
Ρίξτε τα αυγά στο τηγάνι και ανακατεύετε συνεχώς με μια σπάτουλα. Ο Andy εξήγησε ότι πρέπει να συνεχίσετε να τα ανακατεύετε μέχρι να φτάσουν στη θερμοκρασία που επιθυμείτε.
Ακολουθώντας τη συμβουλή του Andy, μόλις σιγουρευτείτε ότι τα αυγά scrambled είναι σχεδόν τέλεια, βγάλτε τα από το τηγάνι. Σερβίρετέ τα πάνω σε μία φέτα φρυγανισμένο ψωμί και απολαύστε τα.
Αρκετοί από τους followers του Andy διαφώνησαν με την τεχνική του, με την Emma να αναφέρει: «Συγγνώμη Andy, αλλά αν μου έδινες scrambled eggs έτσι, θα σου τα γύρναγα πίσω. Μου αρέσουν τα scrambled eggs μου να μοιάζουν με θρυμματισμένη ομελέτα και να έχουν λίγη καφέ sauce από πάνω».
Η Punahukka συμφώνησε: «Θέλω τα scrambled eggs μου υπερβολικά παραψημένα και στεγνά. Όσο λιγότερο μοιάζουν με αυγά, τόσο το καλύτερο…»
Πόσο καιρό διατηρούνται τα βραστά αυγά στο ψυγείο; Πώς να τα αξιοποιήσετε σε συνταγές
Ενώ η Lucia έγραψε: «Εξαιρετικές συμβουλές για να φτιάχνεις τέλεια scrambled eggs! Αυτό σίγουρα θα βοηθήσει να αποφύγουμε τα λάθη».