Ο ειδικός της γλώσσας του σώματος αποκαλύπτει το κόλπο για να μάθουμε τα πραγματικά συναισθήματα κάποιου

γλώσσας του σώματος

Υπάρχουν αμέτρητες καταστάσεις στη ζωή όπου πρέπει να καταλάβουμε πώς νιώθει κάποιος πραγματικά, αλλά αυτό είναι δύσκολο ότι κάποιος κρατά τα συναισθήματά του καλά κρυμμένα.

Σύμφωνα με τον ειδικό της γλώσσας του σώματος, Terry Vaughan, ακόμη και οι πιο επιδέξιοι στον να κρύβουν τα συναισθήματα τους άνθρωποι στον κόσμο έχουν ένα κοινό: η αριστερή και η δεξιά πλευρά του προσώπου τους συνήθως δεν ταιριάζουν στις εκφράσεις τους.

Λοιπόν, ποια πλευρά να πιστεύουμε; Ο Βον λέει η αριστερά.  «Ο λόγος για τον οποίο αυτό είναι ένα έξυπνο hack είναι επειδή η αριστερή πλευρά του προσώπου είναι πιο πιθανό να αποκαλύψει το “αληθινό συναίσθημα” ή το “κυρίαρχο” συναίσθημα εάν τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα», λέει ο Vaughan.

Ο λόγος; «Το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου μας  έχει επιφορτιστεί με το μεγαλύτερο βάρος ως προς στην διαχείριση των συναισθημάτων. Το αριστερό ημισφαίριο… είναι λίγο πιο αναλυτικό ή «στρατηγικό».

Εάν κάποιος προσπαθεί να παραπλανήσει και να «παρουσιάσει» ένα αναληθές συναίσθημα, τα αληθινά του συναισθήματα ή τα «κυρίαρχα συναισθήματα» θα είναι αισθητά στην αριστερή πλευρά του προσώπου του. Όταν μιλάτε π.χ. με έναν πωλητή και δεν ξέρετε πραγματικά πώς νιώθει για το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που πουλά, δώστε προσοχή στην ασυμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών του προσώπου του.

«Εστιάστε όλη την οπτική σας προσοχή στην αριστερή πλευρά του προσώπου του ατόμου και όχι στο σύνολο ή στη δεξιά», είπε ο Vaughan.

Το hack της γλώσσας του σώματος είναι μεγάλη επιτυχία στο TikTok με πάνω από 10 εκατομμύρια παιχνίδια. «Πάντα κάλυπτα το ένα μάτι στις φωτογραφίες των ανθρώπων για να δω τις πραγματικές προθέσεις! Η οικογένειά μου νόμιζε ότι ήμουν τρελή! Τώρα ξέρω ότι είχα δίκιο που το έκανα», έγραψε κάποια γυναίκα στα σχόλια.

 

 

Μάνος Σιγανός

Ο Μάνος Σιγανός είναι δημοσιογράφος υγείας με πολυετή πείρα στο εν λόγω ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Β.Α) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες (Μ.Α). Μετά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα περιοδικά εισήλθε στον Digital κόσμο και έκανε σεμινάρια για τα social media. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά Vita, Prevention, Menshealth και ως δημοσιογράφος υγείας στα περιοδικά Woman’s Health και ΕΓΩ. Έχει επίσης εργαστεί στις ιστοσελίδες pathfinder.gr, dailypharmanews.gr, liveit.gr, worldsecrets.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες των περιοδικών που εργάστηκε.

Scroll to Top