Πλαστικό τάπερ: Το έξυπνο τρικ που καθαρίζει λάδια και λίπη χωρίς τρίψιμο

πλαστικό τάπερ λάδια

Για να καθαρίσετε τα λάδια από ένα πλαστικό τάπερ, μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές και να δοκιμάσετε αυτό το εύκολο και έξυπνο τρικ.

Φαίνεται ότι κάθε εβδομάδα υπάρχει μια νέα τάση που κάνει το γύρο του Διαδικτύου, χάρη στο TikTok. Είτε βάψετε τα ρούχα σας με κρασί είτε ένα κόλπο για να κόψετε το καρπούζι, το TikTok είναι το μέρος για να ανακαλύψετε νέες συμβουλές και τρικ. Και το πιο πρόσφατο έξυπνο τρικ είναι μια καλή μέθοδος για να καθαρίσετε το πλαστικό τάπερ από τα λάδια, χωρίς τρίψιμο.

Το έξυπνο τρικ να καθαρίσετε τα λάδια από το πλαστικό τάπερ

@facesbyadi

This hack has saved so many of my Tupperware friends. Try it!!!! #fyp #cookingvideos #cookinghacks #lifehacks #hacks #stainremover #foryou #foryoupage

♬ original sound –

Η χρήστης του TikTok @adikempler μοιράστηκε το hack της για την αφαίρεση λιπαρών λεκέδων από το πλαστικό τάπερ. Η μέθοδός της είναι απλή: απλά προσθέστε σαπούνι πιάτων και ζεστό νερό στο δοχείο μαζί με μερικά κομμάτια σκισμένης χαρτοπετσέτας. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το καπάκι και ανακινήστε το δοχείο για περίπου 45 δευτερόλεπτα έως ένα λεπτό. Στο βίντεο, η μέθοδος φαίνεται να καθαρίζει εντελώς το δοχείο που λερώθηκε με σάλτσα (χωρίς τρίψιμο!).

Πλαστικό τάπερ: Γενικές συμβουλές για να καθαρίσετε τα λάδια

Ξεκινήστε με το πλαστικό τάπερ ζεστό. Τα λάδια είναι πιο εύκολο να αφαιρεθούν όταν είναι ζεστό το πλαστικό τάπερ.

Χρησιμοποιήστε μια μαλακή βούρτσα. Μην χρησιμοποιείτε σκληρή βούρτσα, καθώς μπορεί να χαράξει το πλαστικό.

Πλύνετε το τάπερ αμέσως μετά τη χρήση. Όσο περισσότερο αφήνετε τα λάδια να στεγνώσουν, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να τα αφαιρέσετε.

Εάν το τάπερ είναι πολύ βρώμικο, μπορείτε να το αφήσετε να μουλιάσει σε ζεστό νερό για περίπου 30 λεπτά πριν το πλύνετε.

Εάν το τάπερ είναι πολύ λεκιασμένο, μπορείτε να δοκιμάσετε να το πλύνετε στο πλυντήριο πιάτων. Ωστόσο, είναι σημαντικό να ελέγξετε τις οδηγίες του κατασκευαστή πριν το κάνετε αυτό.

Επίσης θα σας βοηθήσουν

Χρησιμοποιήστε απορρυπαντικό πιάτων. Ρίξτε λίγο απορρυπαντικό πιάτων που περιέχει ένζυμα στο τάπερ και προσθέστε λίγο ζεστό νερό. Κλείστε το τάπερ και ανακινήστε καλά. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε το τάπερ με ζεστό νερό.

Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα. Ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα στο τάπερ και προσθέστε λίγο ζεστό νερό. Κλείστε το τάπερ και αφήστε το να μουλιάσει για περίπου 30 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε το τάπερ με ζεστό νερό.

Χρησιμοποιήστε λευκό ξύδι. Ρίξτε λίγο λευκό ξύδι στο τάπερ και προσθέστε λίγο ζεστό νερό. Κλείστε το τάπερ και αφήστε το να μουλιάσει για περίπου 30 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε το τάπερ με ζεστό νερό.

Με λίγη προσπάθεια, θα διατηρήσετε το πλαστικό τάπερ σας καθαρό και σε καλή κατάσταση.

Όλο Υγεία

Scroll to Top