Πώς να διώξετε τα άλατα της τουαλέτας χωρίς να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη

άλατα

Πώς να διώξετε τα άλατα της τουαλέτας κατά τη διάρκεια της νύχτας με επτά φυσικά προϊόντα καλύτερα και από χλωρίνη  που θα σας εκπλήξουν.

Πέρα από το ότι προκαλούν πόνο στα μάτια, τα άλατα μπορεί να προκαλέσουν ζημιά σε διάφορους χώρους του νοικοκυριού σας με την πάροδο του χρόνου, από την τουαλέτα και το ντους σας μέχρι τις λευκές συσκευές, όπως το πλυντήριο πιάτων και το πλυντήριο ρούχων σας. Για να μην αναφέρουμε ότι η αγαπημένη σας καφετιέρα χρειάζεται αφαλάτωση! Τα άλατα μπορεί να αφήσουν τους λεκέδες της τουαλέτας να φαίνονται χειρότεροι από ποτέ, ενώ οι κεφαλές ντους μπορεί να επηρεαστούν ιδιαίτερα λόγω της συχνότητας χρήσης σε ένα νοικοκυριό.Με την αφαίρεση αλάτων τα είδη υγιεινής και οι λευκές συσκευές θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και δεν θα χρειάζονται τόσο συχνά αντικατάσταση. Δείτε τι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να απαλλαγείτε από τα άλατα.

Οι 7 αποτελεσματικότεροι τρόποι

  1. Λευκό ξύδι
  2. Λευκαντικό
  3. Γυαλόχαρτο
  4. Ελαφρόπετρα
  5. Ξίδι και διττανθρακική σόδα
  6. Χυμός λεμονιού
  7. Αναψυκτικό τύπου κόλα

1. Λευκό ξύδι

Το λευκό ξύδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καθαριστικό αλάτων με διάφορους τρόπους. Μπορεί να αραιωθεί με ένα μέρος νερού και να ψεκαστεί απευθείας στην περιοχή ή να εφαρμοστεί χρησιμοποιώντας ένα πανί και έπειτα με τρίψιμο για την απολύμανση και την αφαίρεση των αλάτων. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε πολύ νερό, μπορεί επίσης να εφαρμοστεί σκέτο για την  αφαίρεση αλάτων. Διαποτίστε την περιοχή και αφήστε τη να μουλιάσει, τουλάχιστον για μερικές ώρες ή όλη τη νύχτα, και στη συνέχεια ξεπλύνετε.

2. Λευκαντικό

Τα περισσότερα από τα προϊόντα καθαρισμού που διατίθενται στην αγορά για την απομάκρυνση των αλάτων από την τουαλέτα βασίζονται σε εναλλακτικά του χλωρίου. Συνήθως απαιτείται σημαντική ποσότητα του προϊόντος λευκαντικού για να τα απομακρύνει (μερικές φορές έως και ένα λίτρο). Έπειτα πρέπει κανείς να αφήσει το προϊόν για διάστημα 30 λεπτών έως μίας ώρας ή περισσότερο.

Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί ότι η επιφάνεια της τουαλέτας κάτω από την γραμμή του νερού  θα καθαριστεί επαρκώς. Προσέξτε το ακροφύσιο εφαρμογής που έχει σχεδιαστεί για εφαρμογή απευθείας κάτω από το χείλος της λεκάνης της τουαλέτας. Όπου είναι δυνατόν, φορέστε λαστιχένια γάντια και αποφύγετε την άμεση επαφή με το δέρμα σας.

Για μια εναλλακτική λύση αντί του λευκαντικού ή του απολυμαντικού, αναζητήστε προϊόντα που περιέχουν μη ιονικές επιφανειοδραστικές ουσίες ή υδροχλωρικό οξύ για ισχυρή αφαίρεση αλάτων. Μπορείτε να τα βρείτε ελέγχοντας τις πληροφορίες του προϊόντος.

3. Γυαλόχαρτο

Το γυαλόχαρτο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα που είναι ιδιαίτερα επίμονα. Προσέξτε να μην ασκήσετε υπερβολική πίεση, προκαλώντας πιθανή ζημιά στην επιφάνεια της λεκάνης της τουαλέτας σας. Πρέπει να επιλέξετε ένα λεπτόκοκκο ή μεσαίο. Λάβετε υπόψη ότι αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει την εγγύησή σας εάν η τουαλέτα σας έχει αγοραστεί πρόσφατα.

4. Ελαφρόπετρα

Ένα άλλο βασικό οικιακό προϊόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εφαρμογή ήπιας πίεσης στην περιοχή που έχει τα άλατα. Βεβαιωθείτε ότι η πορσελάνινη επιφάνεια της λεκάνης της τουαλέτας είναι βρεγμένη όσο και η πέτρα, για να αποφύγετε το γρατσούνισμα της επιφάνειας. Και πάλι, αυτό θα μπορούσε να έχει επίδραση στην εγγύηση του προϊόντος σας.

5. Ξίδι και διττανθρακική σόδα

Περίπου ένα φλιτζάνι ξύδι με ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα που αφήνετε να δράσει στις περιοχές της λεκάνης της τουαλέτας που έχουν τα άλατα, θα πρέπει να διαλύσει τυχόν άλατα, αφήνοντας την τουαλέτα σας πολύ πιο καθαρή. Καλό είναι να φοράτε λαστιχένια γάντια ή κάποια προστασία για τα μάτια σας όπου είναι δυνατόν.

6. Χυμός λεμονιού

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε χυμό λεμονιού.Ένα άλλο βασικό οικιακό προϊόν, αυτό το καθαριστικό τουαλέτας με βάση το οξύ μπορεί να συνδυαστεί με λευκό ξύδι για να σχηματίσει ένα διάλυμα εξάλειψης αλάτων. Αυτή η μέθοδος είναι τόσο οικονομική όσο και φιλική προς το περιβάλλον.

Μουλιάστε τον λεκέ ή την περιοχή για περίπου μία ώρα για να επιτρέψετε στο οξύ του λεμονιού να διασπάσει αυτές τις εναποθέσεις ασβεστίου και να καθαρίσει τα άλατα ασβεστίου. Στη συνέχεια, απλώς τρίψτε με μια βούρτσα τουαλέτας και ξεπλύνετε.

7. Αναψυκτικό τύπου κόλα

Η κόλα είναι μια άλλη μέθοδος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απομάκρυνση των αλάτων, και είναι κάτι που ίσως πρέπει να έχετε ήδη στο σπίτι. Ρίξτε το υγρό πάνω από τον λεκέ ή τις πληγείσες περιοχές και αφήστε το να δράσει, πριν τρίψετε ελαφρά με μια βούρτσα τουαλέτας για να χαλαρώσετε τυχόν υπολείμματα και ξεπλύνετε.

Όλο Υγεία

Scroll to Top