Πώς θα ωριμάσετε τα αβοκάντο σε 10 λεπτά

αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι ένα πολύ ξεχωριστό φρούτο και είναι γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές του ιδιότητες. Τις περισσότερες φορές, όμως, όταν αγοράζετε αβοκάντο, είναι άγουρα. Δείτε έναν εύκολο και τέλειο τρόπο να τα ωριμάσετε μέσα σε 10 λεπτά και να τα απολαύσετε.

Το αβοκάντο είναι εξαιρετικά κρεμώδες και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Είναι ένα φρούτο που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε πολλές συνταγές. Είτε ετοιμάζετε γουακαμόλε είτε σχεδιάζετε να βάλετε αβοκάντο πάνω από το τοστ ή το σάντουιτς σας, θα χρειαστείτε ένα ώριμο αβοκάντο.

Όπως και οι μπανάνες, τα αβοκάντο ολοκληρώνουν την ωρίμανσή τους μετά τη συλλογή τους – γι’ αυτό και συχνά τα βρίσκετε σκληρά στα σούπερ μάρκετ και χρειάζονται αρκετές ημέρες για να μαλακώσουν. Αν ακολουθήσετε την παρακάτω συμβουλή από την @freshlysnapped στο TikTok, θα χρειαστείτε μόλις 10 λεπτά για να έχετε ένα αβοκάντο που θα είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσετε.

Το βίντεο αναφέρει: «Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα γρήγορο ψήσιμο στο φούρνο για να γίνει το αβοκάντο τέλειο. Μην ξαναζήσετε ποτέ με ένα άγουρο αβοκάντο».

Η συμβουλή είναι να ξεκινήσετε ανάβοντας τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Στη συνέχεια τυλίξτε ένα άγουρο αβοκάντο σε αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε το στο φούρνο σε ένα ταψί. Αφήστε το για 10 λεπτά και μετά είναι έτοιμο. Μέσα σε λίγα λεπτά θα έχετε ένα αβοκάντο ώριμο και έτοιμο να το απολαύσετε.

Γιατί το αβοκάντο είναι ένα ξεχωριστό φρούτο:

Το αβοκάντο έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος και συγκεκριμένα σε ένα μονοακόρεστο λιπαρό οξύ, το ελαικό οξύ που περιέχεται και στο ελαιόλαδο, το οποίο φαίνεται να έχει αντιφλεγμονώδη δράση και αντικαρκινικές ιδιότητες.

Επίσης, το αβοκάντο έχει περισσότερο κάλιο και από τις μπανάνες. Το κάλιο είναι πολύ σημαντικό για τη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης σε χαμηλά επίπεδα. Βοηθά στην καλή λειτουργία της καρδιάς και σας προστατεύει από καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το αβοκάντο βοηθά ακόμη στην καλή λειτουργία του εντέρου, στη ρύθμιση του σακχάρου και στη μείωση της «κακής» LDL χοληστερόλης στο αίμα. Παράλληλα, κάνει καλό στα μάτια και βοηθά στη μείωση του σωματικού βάρους.

Scroll to Top