Μάθετε πότε πρέπει να αντικαταστήσετε το σφουγγάρι σας και γλιτώστε από τα μικρόβια

σφουγγάρι

Όλοι γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε το ίδιο σφουγγάρι για πάντα. Συνήθως, καλό είναι να αντικαθιστάτε συχνά τα σφουγγάρια σας. Δείτε κάθε πότε…

Σύμφωνα με το The Spruce , θα πρέπει να απαλλαγείτε από το σφουγγάρι σας μετά από δύο ή τέσσερις εβδομάδες χρήσης του. Αλλά ορισμένα σημάδια μπορεί να υποδεικνύουν ότι ήρθε η ώρα να το αντικαταστήσετε πριν από εκείνη τη στιγμή. Μάθετε περισσότερα παρακάτω.

7 λόγοι να αντικαταστήσετε το σφουγγάρι σας

Μυρίζει έντονα

Ένα από τα σημάδια που πρέπει να σας παροτρύνουν να απαλλαγείτε από το σφουγγάρι σας, είναι η μυρωδιά του. Επειδή βρέχεται συχνά, είναι εύκολο να αναπτύξει μούχλα, η οποία μυρίζει. Κάθε φορά λοιπόν που παρατηρείτε μια περίεργη μυρωδιά να αναδύεται, είναι ώρα να το πετάξετε. Και αυτό γιατί δεν θέλετε να καθαρίσετε την κουζίνα σας με σφουγγάρια που είναι γεμάτα μικρόβια!

Έχει υποστεί φθορά λόγω χρήσης

Το σφουγγάρι σας μοιάζει να έχει ξεφτίσει;  Εάν ουσιαστικά έχει φθαρεί και φαίνεται κατεστραμμένο, τότε ίσως πρέπει να επενδύσετε σε ένα νέο. Εάν καθαρίσετε με ένα σφουγγάρι που έχει φθαρεί εντελώς, δεν θα είναι τόσο αποτελεσματικό. Αν λοιπόν θέλετε να καθαρίσετε αποτελεσματικά, ξεφορτωθείτε το παλιό, φθαρμένο σφουγγάρι!

Φαίνεται λερωμένο

Το σφουγγάρι σας δεν θα είναι ποτέ, όπως ήταν όταν το αγοράσατε μετά από μικρό χρονικό διάστημα. Αλλά αν είναι εντελώς αποχρωματισμένο και έχει κάποιους λεκέδες πάνω του, τότε ίσως πρέπει να του πείτε αντίο. Είναι απολύτως φυσιολογικό να εμφανίζει λεκέδες, αλλά συνήθως μπορείτε να ξεπλύνετε αυτούς τους λεκέδες αρκετά εύκολα. Αν οι λεκέδες δεν βγαίνουν πια τότε πετάξτε το και πάρτε ένα καινούργιο.

Το έχετε πολύ καιρό

Μερικές φορές είναι απλώς η ώρα να πούμε αντίο στα παλιά σφουγγάρια. Και αν δεν θυμάστε την τελευταία φορά που αντικαταστήσατε το σφουγγάρι σας, τότε το πιθανότερο είναι ότι ήρθε πραγματικά η ώρα να το αλλάξετε. Για να γλυτώσετε λοιπόν από μικρόβια ή ένα άχρηστο προϊόν ξεφορτωθείτε το. Σημειώστε κάπου πότε το αντικαταστήσατε τελευταία φορά. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα καθαρίσετε ποτέ τα πιάτα σας με ένα σφουγγάρι γεμάτο μούχλα και βακτήρια.

Και αν πραγματικά θέλετε να κρατήσει, προσπαθήστε να το προσέχετε! Αποθηκεύστε το σε μέρος όπου αερίζεται σωστά. Μην το αφήνετε στο νεροχύτη ή μην το κρύβετε κάπου στο πίσω μέρος των ντουλαπιών σας. Βεβαιωθείτε ότι μπορεί να στεγνώσει σωστά μετά από κάθε χρήση. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε τουλάχιστον να χρησιμοποιήσετε τα σφουγγάρια σας για ένα μήνα πριν χρειαστεί να ανησυχείτε μήπως πάρετε ένα νέο!

Μάνος Σιγανός

Ο Μάνος Σιγανός είναι δημοσιογράφος υγείας με πολυετή πείρα στο εν λόγω ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Β.Α) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες (Μ.Α). Μετά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα περιοδικά εισήλθε στον Digital κόσμο και έκανε σεμινάρια για τα social media. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά Vita, Prevention, Menshealth και ως δημοσιογράφος υγείας στα περιοδικά Woman’s Health και ΕΓΩ. Έχει επίσης εργαστεί στις ιστοσελίδες pathfinder.gr, dailypharmanews.gr, liveit.gr, worldsecrets.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες των περιοδικών που εργάστηκε.

Scroll to Top