Σφουγγάρι «γόμα»: «Σβήνει» σημάδια και μουτζούρες σε όλο το σπίτι

σφουγγάρι «γόμα»
 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες επιφάνειες.
 • Αφαιρεί λεκέδες από λάκα, μαρκαδόρους, σάλιο σκύλου, σκουριά κ.α.
 • Καθαρίζει γρατζουνιές από τοίχους και σοβατεπί.
 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσει τσάντες.

Το σφουγγάρι «γόμα» είναι ένα από τα αγαπημένα καθαριστικά προϊόντα που καταπολεμά λεκέδες, σβήνει γραμμές, μουτζούρες και πολλά άλλα σημάδια. Δείτε πού μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε.

Είναι δύσκολο να αμφισβητήσει κανείς το γεγονός ότι το σφουγγάρι αυτό είναι το τέλειο εργαλείο καθαρισμού. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι πολλοί κάνουν λόγο για «μαγική γόμα» επειδή εξαφανίζει με έναν μαγικό τρόπο μουτζούρες και σημάδια στους τοίχους από καρέκλες ή μαρκαδόρους.

Φυσικά δεν το χρησιμοποιείτε μόνο στους τοίχους καθώς έχει δεκάδες χρήσεις. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε όλο το σπίτι. Από το ψυγείο, τον φούρνο μικροκυμάτων, στο πιστολάκι μαλλιών, στον υπολογιστή μέχρι και στα παπούτσια σας!

Tα 11 «μαγικά» που μπορείτε να κάνετε με το σφουγγάρι «γόμα»

 1. Καθαρισμός εστίας.
 2. Σβήστε τη συσσωρευμένη λακ.
 3. Καθαρίστε το πληκτρολόγιο του υπολογιστή.
 4. Εξαφανίστε το ξεραμένο σάλιο του σκύλου.
 5. Καθαρίστε σημάδια από μαρκαδόρους.
 6. Αφαιρέστε τα υπολείμματα σκουριάς.
 7. Ανανεώστε τα λευκά αθλητικά παπούτσια.
 8. Καθαρίστε το εσωτερικό του φούρνου μικροκυμάτων και του ψυγείου.
 9. Καθαρίστε χρωματιστούς λεκέδες έπειτα από μαγείρεμα.
 10. Ξεφορτωθείτε τα σημάδια.
 11. Καθαρίστε μια τσάντα.

1. Καθαρισμός εστίας

Είναι ο ευκολότερος τρόπος για να εξαφανίσετε στίγματα ή καμένα λίπη στις εστίες κουζίνας.

2. Σβήστε τη συσσωρευμένη λακ

Αν έχετε παρατηρήσει ποτέ μια μεμβράνη που έχει δημιουργηθεί από τη λακ στο σίδερο για μπούκλες ή στο πιστολάκι σας, περάστε την με την βρεγμένη γόμα.

3. Καθαρίστε το πληκτρολόγιο του υπολογιστή

Έχετε παρατηρήσει ποτέ βρώμικες κηλίδες στο πληκτρολόγιό σας; Τρίψτε το απαλά με το σφουγγάρι για να τις εξαφανίσετε. Απλά αποσυνδέστε το πρώτα από την πρίζα προτού ξεκινήσετε το καθάρισμα.

4. Εξαφανίστε το ξεραμένο σάλιο του σκύλου

Βλέπετε στον τοίχο ξεραμένα σάλια του σκύλου σας; Μην απογοητεύεστε. Δοκιμάστε με το τέλειο εργαλείο, σφουγγάρι «γόμα» και θα τα αφαιρέσετε όλα.

5. Καθαρίστε σημάδια από μαρκαδόρους

Το συγκεκριμένο σφουγγάρι λειτουργεί θαυμάσια σε σημάδια από μαρκαδόρους και χρωματιστά μολύβια που έπειτα από μία ζωγραφιά των παιδιών, καταλήγουν στα τραπέζια, στο πάτωμα ή στους τοίχους.

6. Αφαιρέστε τα υπολείμματα σκουριάς

Αν έχετε σηκώσει ποτέ το μπουκάλι με τον αφρό ξυρίσματος και έχετε δει από κάτω ένα δαχτυλίδι σκουριάς, σκουπίστε το με το σφουγγάρι «γόμα» και θα το εξαφανίσετε αμέσως.

7. Ανανεώστε τα λευκά αθλητικά παπούτσια

Μετά από μια μέρα στο γρασίδι ή όταν δημιουργούνται γδαρσίματα από την καθημερινή φθορά, το σφουγγάρι «γόμα» προσφέρει έναν εύκολο τρόπο για να αναζωογονήσετε τα παπούτσια σας στο λεπτό.

8. Καθαρίστε το εσωτερικό του φούρνου μικροκυμάτων και του ψυγείου

Όταν συσσωρεύονται πιτσιλιές και διαρροές σε αυτές τις συσκευές κουζίνας, σκουπίστε τις γρήγορα με το σφουγγάρι «γόμα» και θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα.

9. Καθαρίστε χρωματιστούς λεκέδες έπειτα από μαγείρεμα

Αν έχετε πλένει και μαγειρέψει παντζάρια ή έχετε ξεσποριάσει ένα ρόδι, γνωρίζετε τους λεκέδες που αφήνετε γύρω σας. Αυτό το σφουγγάρι τους σκουπίζει τέλεια, καθώς και άλλα σημάδια από μπαχαρικά κάρυ ή χρωματισμένα συστατικά που χρησιμοποιείτε κατά το μαγείρεμα.

10. Ξεφορτωθείτε τα σημάδια

Αφαιρέστε τις γρατζουνιές από τα σοβατεπί και τους τοίχους σε ένα διάδρομο ή ένα παιδικό δωμάτιο. Τα παπούτσια, οι τσάντες ακόμη και τα τηλεκατευθυνόμενα αυτοκινητάκια αφήνουν πολλά σημάδια που βγαίνουν μόνο με το σφουγγάρι «γόμα».

11. Καθαρίστε μια τσάντα

Δοκιμάστε το σφουγγάρι πρώτα σε ένα σημείο στην τσάντα που δεν φαίνεται, για να είστε σίγουροι ότι δεν θα κάνει ζημιά. Μόλις βεβαιωθείτε, χρησιμοποιήστε τη «γόμα» για να σβήσετε το χρώμα που έβγαλε το τζιν στην τσάντα σας ή άλλα σημάδια.

Scroll to Top