Σκουριά σε μέταλλο: To απλό DIY καθαριστικό για να την αφαιρέσετε

σκουριά μέταλλα

Σε κανέναν δεν αρέσει η λέξη σκουριά, ειδικά όταν εμφανίζεται σε αντικείμενα του σπιτιού ή στα έπιπλα εξωτερικού χώρου. Δείτε λοιπόν πώς μπορεί να καθαρίζετε τη σκουριά από μέταλλο.

 

Τι προκαλεί τη δημιουργία σκουριάς στο μέταλλο:

Η διαδικασία οξείδωσης μετάλλων, που οδηγεί στον σχηματισμό οξειδίου του σιδήρου ή σκουριά, συμβαίνει όταν το μέταλλο εκτίθεται στην ατμοσφαιρική υγρασία. Αυτή η χημική αντίδραση επηρεάζει όλους τους τύπους μετάλλων, ακόμη και αυτά που κρύβονται μέσα σε ηλεκτρονικές συσκευές.

Για παράδειγμα, αν έχετε ανοίξει ποτέ ένα τηλεχειριστήριο μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα και οι μπαταρίες είναι σκουριασμένες, αυτό οφείλεται στην υγρασία του περιβάλλοντος στο σπίτι σας.

Ανεξάρτητα από το τι προκάλεσε τη σκουριά, ευτυχώς, υπάρχουν αρκετοί αποτελεσματικοί τρόποι για να την αφαιρέσετε. Είναι σημαντικό να επιτρέψετε στη σκουριά να αντιδράσει επαρκώς στα καθαριστικά πριν προχωρήσετε στο τρίψιμο ή το γυάλισμα.

To απλό DIY καθαριστικό για τη σκουριά

Αυτά που θα χρειαστείτε υπάρχουν ήδη στην κουζίνα σας, και χυμός λεμονιού ή λάιμ, μπορεί να είναι μια αποτελεσματική λύση για να αφαιρέσετε τη σκουριά από το μέταλλο. Δείτε πώς:

  • Καλύψτε με αλάτι την περιοχή που έχει σκουριάσει.
  • Ρίξτε τον χυμό λεμονιού πάνω από την αλατισμένη περιοχή.
  • Αφήστε το για 15 λεπτά έως και 2 ώρες για να βεβαιωθείτε ότι το καθοριστικό θα διαλύσει τη σκουριά.
  • Χρησιμοποιήστε οδοντόβουρτσα, συρμάτινη βούρτσα ή γυαλόχαρτο για να αφαιρέσετε την υπόλοιπη σκουριά (ανάλογα το μέταλλο και τη χρήση του).
  • Ξεπλύνετε το αντικείμενο με νερό και στη συνέχεια στεγνώστε με ένα πανί από μικροΐνες.
Όλο Υγεία

Scroll to Top