Το απόλυτο κόλπο για να αποφύγετε μούχλα και υγρασία στην κρεβατοκάμαρα

μουχλα κινδυνοι

Οσο πέφτει η θερμοκρασία μέσα στο σπίτι είναι συχνό φαινόμενο να παρουσιάζεται έντονη υγρασία σε διάφορα σημεία του σπιτιού.

Αποτέλεσμα αυτού είναι να βλέπετε τη μούχλα να εμφανίζετε σε διάφορες γωνίες του σπιτιού , κάτι που όχι μόνο είναι αντιαισθητικό αλλά και ανθυγιεινό.

Όπως αναφέρει και το Εθνικό Βρετανικό Σύστημα Υγείας NHS , αν έχετε υγρασία και μούχλα στο σπίτι σας μπορεί να υποφέρετε από αναπνευστικά προβλήματα, λοιμώξεις και άσθμα. Μπορεί επίσης να επηρεάσει το ανοσοποιητικό σας, καθώς η μούχλα πολύ συχνά πυροδοτεί αλλεργίες, όπως αναφέρει και το Αμερικανικό Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Αν, λοιπόν, έχετε παρατηρήσει παραπάνω υγρασία στα παράθυρα, μία περίεργη μυρωδιά υγρασίας και μαύρα στίγματα στους τοίχους σας , αλλά και νιώθετε έντονη κόπωση χωρίς κάποιον προφανή λόγο, μάλλον έχετε πρόβλημα υγρασίας στο σπίτι σας.

Πώς θα αντιμετωπίσετε μούχλα και  υγρασία στην κρεβατοκάμαρα

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να την αποτρέψετε και να την προλάβετε, πρίν αρχίζετε να τρίβετε τους τοίχους για να την διώξετε . Όπως αναφέρεται στο περιοδικό Metro υπάρχει τρόπος να προλάβετε την εμφάνιση της στην κρεβατοκάμαρα σας, με μία μικρή κίνηση που θα κάνετε κάθε πρωί πριν ξεκινήσετε τη μέρα σας.

Προτείνουν λοιπόν, να αερίζετε τα σκεπάσματα του κρεβατιού σας για λίγη ώρα κάθε πρωί  για να φεύγει η υγρασία. Μπορείτε να το κάνετε όσην ώρα πλένετε το πρόσωπο σας και τα δόντια σας, και μετά να στρώσετε το κρεβάτι σας όπως συνηθίζετε. Επίσης προτείνουν να ανοίγετε τα παράθυρα να αερίζεται το δωμάτιο.

Άλλες προτάσεις είναι να ανοίγετε τους ανεμιστήρες όποτε μπορείτε, αλλά και σπρέι λευκού ξυδιού και χλωρίνης για να απομακρύνετε την μούχλα όταν εμφανίζεται. Επιλέξτε ένα από τα δύο, καθώς ο συνδυασμός και των δύο μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Scroll to Top