Το χρώμα που μειώνει το λογαριασμό του ρεύματος και ζεσταίνει το σπίτι – Το αποκαλύπτει ειδικός

χρώμα

Ορισμένα χρώματα στους τοίχους μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας και συμβάλλουν στην εξοικονόμηση λογαριασμών ενέργειας, λέει ο ειδικός

Κατά τους χειμερινούς μήνες, συχνά προτεραιότητα είναι η προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας όπου είναι δυνατόν, ειδικά όταν αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους.

Μπορεί να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι υπάρχουν ορισμένες συμβουλές εσωτερικής διακόσμησης που μπορούν να συμβάλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας στο νοικοκυριό σας. Αυτό, ωστόσο,  σημαίνει ότι μπορείτε να συνδυάσετε την ενεργειακή απόδοση με ένα καλά διακοσμημένο σπίτι επιτυγχάνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα και στους δύο τομείς.

Η Kate Conrad, σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων στο κατάστημα λιανικής πώλησης οικιακών ειδών πολυτελείας Madison & Mayfair, δείχνει τα κόλπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε τη θερμοκρασία του σπιτιού και να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας.

Το χρώμα του τοίχου έχει σημασία

Η Kate λέει: «Ως ένα τόσο σημαντικό στοιχείο στο σπίτι σας, οι τοίχοι σας παίζουν ζωτικό ρόλο στον έλεγχο του φωτισμού και της ζεστασιάς ενός δωματίου. Μπορεί να είναι πολύ ωφέλιμο να χρησιμοποιείτε πιο ανοιχτόχρωμα χρώματα στην οροφή σας, μειώνοντας την ποσότητα φωτός και θερμότητας που απορροφάται σε ένα αχρησιμοποίητο τμήμα του χώρου».

«Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε πιο τολμηρά, πιο σκούρα χρώματα στους τοίχους σας, επειδή είναι πιο ικανά να διατηρούν τη θερμότητα, κάτι που μπορεί να εξασφαλίσει ότι ο χρησιμοποιούμενος χώρος διατηρεί την επιθυμητή θερμοκρασία πιο αποτελεσματικά».

Δώστε προσοχή στο δάπεδό σας

Η Kate λέει: «Όπως οι τοίχοι σας, το δάπεδό σας παίζει ζωτικό ρόλο στο πώς ένα δωμάτιο κρατάει τη ζεστασιά. Τα χοντρά χαλιά είναι ιδανικά για την απορρόφηση της θερμότητας σε ένα δωμάτιο. Με τόσες πολλές διαθέσιμες επιλογές, μπορείτε εύκολα να βρείτε ένα προσιτό χαλί που να συμπληρώνει τη διακόσμηση και το στυλ σας, είτε θέλετε να ξεχωρίζει είτε να βρίσκεται ουδέτερα ανάμεσα στα έπιπλά σας.

Προσοχή στα παράθυρα

Η Κέιτ λέει: «Τα ρεύματα μπορούν πραγματικά να δημιουργήσουν μια αίσθηση ψύχρας στο σπίτι σας, κάνοντάς σας να θέλετε να αυξήσετε τη θέρμανση όταν μπορεί να μην χρειάζεται πραγματικά. Τα παράθυρα είναι ο ένοχος για την απώλεια θερμότητας και η εγκατάσταση διπλών υαλοπινάκων υψηλής εμβέλειας δεν είναι πάντα η πιο οικονομική λύση.

Αντίθετα, επενδύστε σε μερικές βαρέως τύπου κουρτίνες για να αποτρέψετε τη διείσδυση του αέρα στο σπίτι σας και μη διστάσετε να κάνετε μια τολμηρή επιλογή με εντυπωσιακά μοτίβα».

Όλο Υγεία

Scroll to Top