Το κόλπο με τις κουρτίνες για πιο ζεστό σπίτι το χειμώνα που αποκαλύπτει ειδικός

κουρτίνες

Η διαμονή σε χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να επιβαρύνει το σώμα, καθώς και να προκαλέσει προβλήματα μέσα στο σπίτι, όπως υγρασία και ανάπτυξη μούχλας. Με αυτό το κόλπο με τις κουρτίνες, όμως, θα κρατήσετε το σπίτι σας ζεστό.

Συνιστάται να διατηρείτε το σπίτι μεταξύ 18 C και 21 C για να νιώθετε άνετα, αλλά αυτή η θερμότητα μπορεί εύκολα να διαφύγει από τις χαραμάδες της πόρτας, τα ρεύματα που δημιουργούνται από τα κουφώματα των παραθύρων και μέσα από τους κρύους τοίχους.

Ο David Miloshev, Πιστοποιημένος Ηλεκτρολόγος από την Fantastic Services, που ασχολείται με θέματα θέρμανσης είπε: «Υπάρχουν εκπληκτικά έξυπνα μικρά κόλπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κρατήσετε τον εαυτό σας πιο ζεστό και τους λογαριασμούς σας χαμηλότερους. Έχω συγκεντρώσει μερικά από τα καλύτερα για να έχετε υπόψη σας».

Ένα από αυτά περιλαμβάνει τη χρήση κουρτινών και περσίδων, που δεν καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια, αλλά μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά.

Ο ειδικός είπε: «Κρατήστε τα στόρια και τις κουρτίνες σας ανοιχτά τις ώρες της ημέρας που ο ήλιος λάμπει προς τα παράθυρά σας και κλείστε τα όταν αρχίζει να δύει.» Αφήνοντας τις ακτίνες του ήλιου να μπουν στο σπίτι σας, εκμεταλλεύεστε τη δωρεάν ηλιακή θερμότητα.

«Το κλείσιμο των κουρτινών και των περσίδων στη συνέχεια βοηθά στη δημιουργία ενός καλού μονωτικού στρώματος και σας επιτρέπει να διατηρήσετε αυτή τη δωρεάν ζεστασιά που έχετε συγκεντρώσει όλη την ημέρα».

Όσο πιο χοντρές είναι οι κουρτίνες, τόσο καλύτερα, καθώς θα βοηθήσουν να σταματήσει η διαφυγή περισσότερης θερμότητας, ειδικά αν έχετε παλιά παράθυρα.

Σύμφωνα με τα Windows Safe Style, περίπου το 18 τοις εκατό της συνολικής θερμότητας μέσα σε ένα σπίτι χάνεται μέσω των παραθύρων.

Μάνος Σιγανός

Ο Μάνος Σιγανός είναι δημοσιογράφος υγείας με πολυετή πείρα στο εν λόγω ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Β.Α) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες (Μ.Α). Μετά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα περιοδικά εισήλθε στον Digital κόσμο και έκανε σεμινάρια για τα social media. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά Vita, Prevention, Menshealth και ως δημοσιογράφος υγείας στα περιοδικά Woman’s Health και ΕΓΩ. Έχει επίσης εργαστεί στις ιστοσελίδες pathfinder.gr, dailypharmanews.gr, liveit.gr, worldsecrets.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες των περιοδικών που εργάστηκε.

Scroll to Top