Θέλετε το τοστ σας να έχει πιο πλούσια γεύση και να θυμίζει λαχταριστό σνακ από αγαπημένο bistro; Υπάρχει ένα μυστικό υλικό που μπορείτε να προσθέσετε πριν το ψήσετε και κάνει όλη τη διαφορά. Χαρίζει έντονη γεύση και θα σας κάνει να το φτιάχνετε ξανά και ξανά.
Kardashians: Το ποπ κορν της οικογένειας με την περισσότερη πρωτεΐνη που γίνεται viral στο Tiktok
Το υλικό που θα απογειώσει τη γεύση του τοστ σας
Το ψήσιμο του ψωμιού επηρεάζει τη θρεπτική του αξία. Πειράματα που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο μελέτης που δημοσιεύτηκε στο Journal of Food Science, έδειξαν ότι το ψήσιμο μειώνει σημαντικά την αποτελεσματικότητα της πρωτεΐνης του ψωμιού, όπως μετρήθηκε μέσω του δείκτη «protein efficiency ratio» (PER). Επιπλέον, παρατηρήθηκε αύξηση του δείκτη μετατροπής τροφής (feed conversion ratio), υποδεικνύοντας ότι απαιτείται περισσότερη τροφή για την ίδια αύξηση βάρους. Οι αλλαγές αυτές σχετίζονταν με την ένταση του καψίματος των φετών ψωμιού, με τα πιο σκουρόχρωμα κομμάτια να παρουσιάζουν μεγαλύτερη μείωση στη θρεπτική αξία.
Σημαντικό, λοιπόν, να μην αφήνετε τις φέτες να «καίγονται» στην τοστιέρα. Αν παρόλα αυτά δεν θέλετε να στερηθείτε την αγαπημένη σας συνήθεια, τότε σας έχουμε έναν τρόπο για να απολαύσετε ακόμη περισσότερο το τοστ σας.
Τα τοστ με τυρί γίνονται ακόμη πιο νόστιμα με την προσθήκη ενός μόνο επιπλέον υλικού, το οποίο απογειώνει πραγματικά τη γεύση. Το τοστ με τυρί είναι ένα δημοφιλές γεύμα για τους περισσότερους από εμάς. Μπορεί να φτιαχτεί μέσα σε λίγα μόνο λεπτά στην τοστιέρα και γίνεται τέλεια λιωμένο και τραγανό όταν ετοιμαστεί σωστά. Ενώ πολλοί επιλέγουν απλώς τυρί και ψωμί, υπάρχουν πολλά άλλα υλικά που μπορείτε να προσθέσετε στο τοστ με τυρί για να το κάνετε ακόμα πιο νόστιμο.
Μια μαγείρισσα, γνωστή στο διαδίκτυο ως Swasthi’s Recipes, μοιράστηκε τη συνταγή της για το πιο νόστιμο τοστ με τυρί, το οποίο περιλαμβάνει ψωμί, τυρί και το επιπλέον υλικό: σκόρδο.
Νόστιμα σνακ χαμηλά σε υδατάνθρακες που σας χορταίνουν
Το σκόρδο έχει πολλά οφέλη για την υγεία
Το σκόρδο προσφέρει πολλά αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία. Περιέχει ενώσεις θείου, όπως η αλισίνη, που του προσδίδουν ισχυρές φαρμακευτικές ιδιότητες. Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες C και B6 και μαγγάνιο, ενώ έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες.
Η τακτική κατανάλωση σκόρδου μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα, να μειώσει την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα της LDL (κακής) χοληστερόλης, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων. Επιπλέον, οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες ενδέχεται να προστατεύουν από νευροεκφυλιστικές ασθένειες όπως το Αλτσχάιμερ και η άνοια. Το σκόρδο μπορεί επίσης να βελτιώσει την αθλητική απόδοση, να βοηθήσει στην αποτοξίνωση του σώματος από βαρέα μέταλλα και να ενισχύσει την υγεία των οστών.
Η μαγείρισσα χαρακτηρίζει αυτή τη συνταγή για τοστ με τυρί εύκολη στην παρασκευή, καθώς και «γρήγορη και πεντανόστιμη». Σύμφωνα με την ίδια, το τοστ με τυρί μπορεί να γίνει και σε τηγάνι ή σε φριτέζα αέρος. Μπορεί επίσης να ψηθεί στον φούρνο, αν το ετοιμάζετε για όλη την οικογένεια.
Είναι πράγματι πιο υγιεινά τα ψητά πατατάκια; Τι αναφέρει ειδικός
Πώς να φτιάξετε το πεντανόστιμο τόστ;
Πρώτα απ’ όλα, χρειάζεστε ψωμί με μεσαίο πάχος. Θα χρειαστείτε επίσης ανάλατο βούτυρο, τυρί (όποιο χρησιμοποιείτε συνήθως για τοστ με τυρί), φρέσκο ψιλοκομμένο σκόρδο και όποια μυρωδικά και μπαχαρικά θέλετε να προσθέσετε.
Η μέθοδος παρασκευής είναι αρκετά απλή. Το σκόρδο ενσωματώνεται στο βούτυρο, δίνοντας στο σάντουιτς μια υπέροχη, πλούσια γεύση σκόρδου όταν μαγειρευτεί. Αλείψτε τις φέτες του ψωμιού και από τις δύο πλευρές με το βούτυρο σκόρδου που φτιάξατε.
Στη συνέχεια, τοποθετήστε το τηγάνι σας σε μέτρια φωτιά και μόλις φτάσει στη σωστή θερμοκρασία, ψήστε το ψωμί μέχρι να γίνει τραγανό από τη μία πλευρά. Έπειτα, γυρίστε τις φέτες και ψήστε τις σε χαμηλή φωτιά.
Έπειτα, απλώστε το τυρί πάνω στο ψωμί και προσθέστε όποια μυρωδικά και μπαχαρικά επιθυμείτε. Η συγκεκριμένη μαγείρισσα χρησιμοποίησε νιφάδες τσίλι και μαύρο πιπέρι.
Τέλος, σκεπάστε το τηγάνι και ψήστε το τοστ σας σε χαμηλή φωτιά. Αφήστε το τυρί να λιώσει αλλά βεβαιωθείτε ότι το ψωμί δεν καίγεται.