Τα 2 μπαχαρικά που καταπολεμούν τη φλεγμονή και μειώνουν χοληστερίνη και αρτηριακή πίεση

μπαχαρικά

Τα μπαχαρικά χρησιμεύουν όχι μόνο ως ενισχυτικά γεύσης, αλλά μπορούν επίσης να είναι εξαιρετικά χρήσιμα για την υγεία σας.

Η ενσωμάτωση ορισμένων μπαχαρικών στα καθημερινά σας γεύματα μπορεί να καταπολεμήσει τη φλεγμονή, να ενισχύσει τη γνωστική λειτουργία, να υποστηρίξει την υγεία της καρδιάς και ακόμη και να σας βοηθήσει να χάσετε μερικά κιλά. Βάζοντας λοιπόν στα πιάτα σας συγκεκριμένα μπαχαρικά, μπορείτε να απογειώσετε την υγεία σας!

Τα δύο μπαχαρικά που ξεχωρίσουν και βοηθούν την υγεία σας είναι:

  1. Κουρκουμάς
  2. Κανέλα

Ας γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τα δύο αυτά μπαχαρικά.

1. Κουρκουμάς

Γνωστός για τη ζωντανή κίτρινη απόχρωσή του και τη χαρακτηριστική, γήινη γεύση του, ο κουρκουμάς προσφέρει κάτι περισσότερο από απλή μαγειρική ελκυστικότητα. Διαθέτει εκπληκτικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να αποτρέψουν τις επιπτώσεις της γήρανσης στον εγκέφαλο, την καρδιά και το σώμα.

Οι αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις του κουρκουμά προέρχονται κυρίως από τη δραστική του ένωση, την κουρκουμίνη, η οποία, σύμφωνα με μελέτες, «μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων και να βελτιώσει τη γνωστική λειτουργία μειώνοντας το στρες και τη φλεγμονή».

Η ενσωμάτωση του κουρκουμά στη διατροφή σας είναι πανεύκολη. Μπορεί να ενσωματωθεί σε σάλτσες, σούπες ή smoothies. Είναι επίσης βασικό συστατικό στη σκόνη κάρυ, προσφέροντας έναν βολικό τρόπο να προσθέσετε αυτό το ευεργετικό μπαχαρικό σε μια ποικιλία πιάτων.

2. Κανέλα

Ενώ η ζάχαρη κρύβει πολλούς κινδύνους για την υγεία, η κανέλα, από την άλλη πλευρά, χρησιμεύει ως ένα φανταστικό, γλυκό μπαχαρικό για το σώμα και τον εγκέφαλό σας.

Οι αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες της κανέλας οφείλονται στην υψηλή περιεκτικότητά της σε κινναμαλδεΰδη.

Μάλιστα έρευνες έχουν δείξει ότι η κανέλα μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη, συμβάλλοντας στη συνολική υγεία της καρδιάς.

Συνιστάται η ενσωμάτωση της κανέλας σε διάφορα πιάτα, τόσο γλυκά όσο και αλμυρά, καθώς και η προσθήκη της σε ροφήματα, όπως ο καφές ή το τσάι.

Αν και η προσθήκη αυτών των μπαχαρικών στα γεύματά σας μπορεί σίγουρα να ωφελήσει την υγεία σας, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι για να παραμείνετε υγιείς οφείλετε να υιοθετήσετε έναν συνολικότερο υγιεινό τρόπο ζωής.

Όλο Υγεία

Scroll to Top