Βούρτσα μαλλιών: Το απόλυτο τρικ για να την καθαρίσετε

βούρτσα μαλλιών

Αφιερώνετε πολύ χρόνο και προσπάθεια για να φροντίσετε τα μαλλιά σας. Αυτό περιλαμβάνει τα πάντα, από την εύρεση του σωστού σαμπουάν για τον τύπο των μαλλιών σας μέχρι το στέγνωμα με πιστολάκι και τη θρέψη τους με μάσκες μαλλιών. Καταβάλλετε όμως την ίδια προσπάθεια για να καθαρίσετε τη βούρτσα μαλλιών;

Αν και πιθανότατα καθαρίζετε τα πινέλα του μακιγιάζ σας, για κάποιο λόγο, φαίνεται ότι το να καθαρίσετε τη βούρτσα μαλλιών δεν είναι απαραίτητο, αλλά θα έπρεπε. Ο Διονύσης Αλεξός, hair expert, μας δίνει τις πολύτιμες συμβουλές του.

Γιατί είναι σημαντικό να καθαρίζετε τακτικά τη βούρτσα μαλλιών;

Για να αφαιρέσετε τη βρωμιά. Οι βούρτσες μαλλιών επικαλύπτονται με τα προϊόντα μαλλιών που χρησιμοποιείτε, καθώς και με βακτήρια, περιβαλλοντική ρύπανση, σκόνη, ιδρώτα, σμήγμα, έλαια, νεκρά κύτταρα του δέρματος που βρίσκονται στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής σας. Εάν χρησιμοποιείτε τακτικά μια βρώμικη βούρτσα για να χτενίζετε τα μαλλιά σας, θα μεταφέρετε τη βρωμιά στις τρίχες και στο τριχωτό της κεφαλής σας.

Το να διατηρείτε τη βούρτσα των μαλλιών σας καθαρή, δεν σημαίνει απλά ότι αφαιρείτε τις τρίχες που συσσωρεύονται πάνω της. Έχετε παρατηρήσει ποτέ αυτό που φαίνεται να είναι σκονισμένο γκρι χνούδι στη βούρτσα σας; Αυτό είναι σκόνη από το περιβάλλον, καθώς και υπολείμματα προϊόντων, έλαια και νεκρά κύτταρα του δέρματος που βρίσκονται στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής.

Αυτοί οι ρύποι στη βούρτσα μαλλιών σας μπορεί να είναι η αιτία για την υπερανάπτυξη βακτηρίων και μυκητιάσεων, επομένως υπάρχει κίνδυνος λοίμωξη.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε τη βούρτσα μαλλιών σας;

Είναι καλύτερο να μην περιμένετε να φανεί η βρωμιά πάνω της ή να έχει συσσωρεύσει πολλές τρίχες. Γενικά, θα πρέπει να καθαρίζετε τη βούρτσα μαλλιών σας κάθε δύο έως τέσσερις εβδομάδες. Ωστόσο, αυτό διαφέρει από άτομο σε άτομο, ανάλογα με το πόσο προϊόν styling χρησιμοποιείτε, πόσο συχνά χρησιμοποιείτε τη βούρτσα μαλλιών και πόσο συχνά λούζετε τα μαλλιά σας.

Πόσο συχνά πρέπει να αντικαθιστάτε τη βούρτσα μαλλιών σας;

Εξαρτάται από τη βούρτσα μαλλιών. Αν οι τρίχες ή οι οδοντώσεις της βούρτσας σπάνε ή λυγίζουν ή το σώμα της βούρτσας σας ξεφλουδίζει ή σπάει, ήρθε η ώρα να την αντικαταστήσετε.

Πώς να αφαιρέσετε τις τρίχες από τη βούρτσα σας

Ανεξάρτητα από τον τύπο βούρτσας μαλλιών, το πρώτο βήμα είναι να αφαιρέσετε τις τρίχες από τη βούρτσα σας.

Είναι καλύτερο να αφαιρείτε τις τρίχες που έχουν κολλήσει στη βούρτσα σας μετά από κάθε χρήση. Εάν έχετε πολλές παλιές τρίχες κολλημένες στη βούρτσα χρησιμοποιήστε το μυτερό άκρο μιας χτένας ή τα δάχτυλά σας για να τις αφαιρέσετε. Ωστόσο, μην κόβετε τις τρίχες με ψαλίδι, καθώς θα μπορούσε να γρατσουνίσει και να καταστρέψει τη βούρτσα σας.

Αν έχετε πλαστική βούρτσα μαλλιών

 

βούρτσα μαλλιών

 

  • Αναμείξτε το σαμπουάν με ζεστό νερό ή δύο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα με δύο φλιτζάνια ζεστό νερό, σε ένα μπολ. Βυθίστε τη βούρτσα μαλλιών και αφήστε τη να μουλιάσει για 10 έως 15 λεπτά.
  • Χρησιμοποιώντας μια μαλακή, καθαρή οδοντόβουρτσα, τρίψτε απαλά μεταξύ των οδόντων.
  • Ξεπλύνετε καλά και στραγγίξτε το υπερβολικό νερό.
  • Αφήστε τη βούρτσα σας να στεγνώσει σε μια πετσέτα χεριών ή στη σχάρα των πιάτων σας. Αυτό μπορεί να διαρκέσει από 12 έως 24 ώρες.

Αν έχετε βούρτσα μαλλιών με φυσική τρίχα

 

βούρτσα μαλλιών

 

  • Αφαιρέστε όλες τις τρίχες από τη βούρτσα σας.
  • Αναμείξτε ένα απαλό σαμπουάν με ζεστό νερό ή δύο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα με δύο φλιτζάνια ζεστό νερό, σε ένα μπολ.
  • Οι φυσικές βούρτσες δεν πρέπει να μουλιάζουν στο νερό. Αντίθετα, βουτήξτε τη γρήγορα (με την πλευρά των τριχών προς τα κάτω) σε ζεστό σαπουνόνερο και αφαιρέστε τη αμέσως. Προσοχή και με τις ξύλινες λαβές, καθώς το σαπούνι και το νερό μπορεί να επηρεάσουν το φινίρισμα.
  • Χρησιμοποιώντας μια μαλακή, καθαρή οδοντόβουρτσα, τρίψτε απαλά μεταξύ των οδόντων. Στραγγίξτε το υπερβολικό νερό και αφήστε τη βούρτσα σας να στεγνώσει εντελώς σε μια πετσέτα χεριών.
Scroll to Top