Αυτή η φριτάτα με πατάτες είναι γεμάτη γεύση από τα φρέσκα μυρωδικά και τα λαχανικά. Το τυρί προσθέτει μια κρεμώδη, απαλή γεύση στο πιάτο. Η φριτάτα ξεκολλάει εύκολα από το μαντεμένιο τηγάνι, αποκαλύπτοντας μια νόστιμη κρούστα στον πάτο που ενισχύει τη γεύση και την υφή. Μη χάσετε τη συνταγή.
Τραγανοί ρεβυθοκεφτέδες με σάλτσα ταχίνι, πλούσιοι σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά
Φριτάτα με τυρί και πατάτες στον φούρνο
Χρόνος προετοιμασίας
| Χρόνος προετοιμασίας | Συνολικός χρόνος | Μερίδες |
|---|---|---|
|
25 λεπτά |
40 λεπτά |
8 |
Ψητές πατάτες γεμιστές με τυρί και μπέικον – Εύκολη και νόστιμη συνταγή
Υλικά
- 12 μεγάλα αυγά
- ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
- ½ φλιτζάνι πλήρες γάλα
- ¾ φλιτζανιού τριμμένο havarti με άνηθο
- 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (όπως σχοινόπρασο, μαϊντανό ή/και άνηθο), συν επιπλέον για γαρνίρισμα
- 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο πιπέρι
- ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένη πανσέτα ή μπέικον (περίπου 60 γραμμάρια)
- 1 κουταλιά της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες καθαρισμένες πατάτες
- ½ φλιτζάνι λεπτοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
- ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
- 2 φλιτζάνια ελαφρώς πατημένο baby σπανάκι, χοντροκομμένο
Κοτόπουλο ψητό με σπαράγγια και σως βαλσάμικο
Οδηγίες
Βήμα 1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C. Χτυπήστε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το havarti, τα μυρωδικά, την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι μαζί σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 2
Μαγειρέψτε την πανσέτα και το λάδι σε ένα μεγάλο μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς η πανσέτα, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε τις πατάτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την πιπεριά. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν οι πατάτες, περίπου 6 λεπτά. Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαραθεί, περίπου 1 λεπτό.
Βήμα 3
Ρίξτε το μείγμα των αυγών πάνω από τα λαχανικά στο τηγάνι, ανακινώντας απαλά το τηγάνι ώστε να κατανέμεται ομοιόμορφα το μείγμα. Μαγειρέψτε χωρίς να ανακατέψετε, μέχρι οι άκρες να σταθεροποιηθούν ελαφρώς, περίπου 2 λεπτά.
Βήμα 4
Μεταφέρετε το τηγάνι στον φούρνο. Ψήστε μέχρι να σταθεροποιηθεί το κέντρο, για 12 έως 15 λεπτά. Κόψτε σε 8 κομμάτια και γαρνίρετε με επιπλέον μυρωδικά, αν το επιθυμείτε.
Smoothie bowl με αμύγδαλα και μάνγκο
Διατροφική αξία ανά μερίδα (1 κομμάτι)
- Θερμίδες: 247
- Υδατάνθρακες: 7g – 3% της ΣΗΠ
- Φυτικές ίνες: 1g – 4% της ΣΗΠ
- Σάκχαρα: 3g
- Πρωτεΐνη: 15g – 30% της ΣΗΠ
- Ολικά λιπαρά: 17g – 22% της ΣΗΠ
- Κορεσμένα λιπαρά: 8g – 40% της ΣΗΠ
- Χοληστερίνη: 303mg – 101% της ΣΗΠ
* Οι τιμές ποσοστών της Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης βασίζονται σε δίαιτα 2.000 θερμίδων.
** Η διατροφική αξία μπορεί να έχει αποκλείσεις ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποιήσετε ή με το αν κάνετε αντικαταστάσεις.
