Οι 2 υδατάνθρακες που πρέπει να τρώτε το πρωί για να ελέγξετε το σάκχαρο και να αδυνατίσετε

υδατάνθρακες πρωινό

Η διατήρηση του σακχάρου στο αίμα σε σταθερά επίπεδα είναι ένα κρίσιμο μέρος της απώλειας βάρους.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτό, όπως ότι όταν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα αυξάνονται, το σώμα απελευθερώνει μια ορμόνη που ονομάζεται ινσουλίνη, η οποία οδηγεί σε περισσότερη αποθήκευση λίπους.

Επιπλέον, οι αιχμές και η πτώση του σακχάρου στο αίμα μπορεί να οδηγήσουν σε λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα -και όλοι γνωρίζουμε ότι η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να έχει συνέπειες για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης βάρους.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επιλέγετε ένα υγιεινό πρωινό κάθε πρωί -δηλαδή, ένα που μπορεί να σταθεροποιήσει το σάκχαρό σας αντί να το αυξήσει. Εκεί μπαίνουν οι σύνθετοι υδατάνθρακες.

Τι είναι οι σύνθετοι υδατάνθρακες

Οι σύνθετοι υδατάνθρακες είναι τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα και χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αφομοιωθούν, παρέχοντας μια σταθερή πηγή ενέργειας και βοηθώντας στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Χρησιμεύουν ως μια εξαιρετική λύση, εναλλακτική των επεξεργασμένων υδατανθράκων, οι οποίοι είναι πιθανό να αυξήσουν το σάκχαρο και να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους με την πάροδο του χρόνου.

Ποιοι είναι λοιπόν μερικοί από τους καλύτερους σύνθετους υδατάνθρακες για πρωινό; Οι ειδικοί λένε ότι το πλιγούρι βρώμης και το τοστ με πολύσπορο ψωμί ολικής αλέσεως είναι από τις πιο νόστιμες, πιο υγιεινές επιλογές για να διατηρήσετε υπό έλεγχο το σάκχαρό σας και να προωθήσετε μια πιο λεπτή μέση. Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη του καθενός.

1. Πλιγούρι βρώμης (κουάκερ)

Φωτογραφία: micheile henderson/Unsplash

Δεν υπάρχει διαφωνία για τα πλεονεκτήματα της βρώμης για την υγεία. Πρόκειται για μια από τις πιο υγιεινές τροφές για πρωινό. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, ευέλικτη και τόσο νόστιμη. Η κατανάλωση βρώμης το πρωί είναι ένας φανταστικός τρόπος για να διατηρήσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας σταθερά και να χάσετε βάρος.

Η βρώμη σε μορφή κουάκερ είναι μια εξαιρετική επιλογή ολικής αλέσεως που αφομοιώνεται αργά και έτσι παρέχει μια σταθερή απελευθέρωση γλυκόζης στην κυκλοφορία του αίματος, βοηθώντας στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα.

«Για ένα θρεπτικό πρωινό, σκεφτείτε να μαγειρέψετε βρώμη σε νερό ή μη ζαχαρούχο γάλα φυτικής προέλευσης και να προσθέσετε μούρα, τα οποία προσφέρουν μια επιπλέον ενίσχυση φυτικών ινών και μια φυσική γλυκύτητα», λέει στη SheFinds η διατροφολόγος Kelsey Costa.

2. Πολύσπορο ψωμί ολικής αλέσεως

Φωτογραφία: Taylor Kiser/Unsplash

Ποιος δεν λατρεύει μια ωραία φέτα τοστ το πρωί; Δυστυχώς, πολλές επιλογές ψωμιού, όπως το λευκό ψωμί, έχουν σοβαρές συνέπειες για την υγεία όταν καταναλώνονται υπερβολικά. Ωστόσο, το πολύσπορο ψωμί ολικής αλέσεως είναι μια εξαίρεση. Οι ειδικοί συνιστούν αυτό το ψωμί, ειδικά όταν πρόκειται για το σάκχαρο στο αίμα και την απώλεια βάρους —και ευτυχώς, είναι και νόστιμο.

Το πολύσπορο ψωμί ολικής αλέσεως συνδυασμένο με αβοκάντο παρέχει μια τέλεια ισορροπία σύνθετων υδατανθράκων, υγιών λιπών και φυτικών ινών, προάγοντας σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και βοηθώντας στη διαχείριση του βάρους.

Και όπως και με το πλιγούρι βρώμης, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ετοιμάσετε τοστ που ταιριάζει στις προτιμήσεις σας και να αποκομίσετε περισσότερα οφέλη για την υγεία από αυτό. Το τοστ με αβοκάντο είναι μια εξαιρετική, ιδιαίτερα υγιεινή επιλογή.

Το συμπέρασμα

Αν και υπάρχουν πολλές δελεαστικές, γεμάτες ζάχαρη τροφές πρωινού εκεί έξω, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η θρέψη του σώματός σας με θρεπτικές τροφές – ειδικά στο πρωινό – είναι ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά της συνολικής υγείας σας.

Και αν ο στόχος σας είναι μια πιο επίπεδη κοιλιά και σταθερό σάκχαρο στο αίμα, είναι πάντα μια καλή ιδέα να ανταλλάξετε αυτά τα εκλεπτυσμένα αρτοσκευάσματα με σύνθετους υδατάνθρακες όπως αυτοί. Το σώμα σας θα σας ευχαριστήσει!

Όλο Υγεία

Scroll to Top