«Είμαι ειδικός στον καρκίνο – Αυτές είναι οι 5 τροφές που τρώω για να προστατευτώ»

τροφές - αντικαρκινική δράση

Θέλετε να προστατεύσετε τον οργανισμό σας και να μειώσετε τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου; Μια έμπειρη διατροφολόγος αποκαλύπτει τις 5 τροφές που εντάσσει καθημερινά στη διατροφή της, με στόχο την πρόληψη. Ποιες είναι αυτές;

Η Νο1 διατροφή που μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου έως και 17%, σύμφωνα με νέα μελέτη

Οι τροφές που προστατεύουν από καρκίνο – Ποιες προτείνει η διατροφολόγος

Είναι γνωστό ότι η διατροφή διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην πρόληψη του καρκίνου, με εκτιμήσεις να δείχνουν ότι το 30-40% των περιπτώσεων καρκίνου μπορούν να προληφθούν μέσω κατάλληλης διατροφής, σωματικής δραστηριότητας και διατήρησης υγιούς σωματικού βάρους.

Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες, φρούτα, λαχανικά, μικροθρεπτικά συστατικά και φυτοχημικά έχει αποδειχθεί ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, ενώ η υπερκατανάλωση ενέργειας, η παχυσαρκία, η κατανάλωση αλκοόλ, δίαιτες υψηλές σε λιπαρά και χαμηλές σε φυτικές ίνες, η μειωμένη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, τα επεξεργασμένα τρόφιμα, το κάπνισμα, η έκθεση σε αφλατοξίνες και η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων τύπων καρκίνου.

Μια διατροφολόγος για τον καρκίνο αποκάλυψε τις πέντε τροφές που πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά και οι οποίες, όπως υποστηρίζει, βοηθούν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης της νόσου. Η Nichole Andrews είναι εγγεγραμμένη διαιτολόγος και διατροφολόγος με εξειδίκευση στην ογκολογία και πάνω από 15 χρόνια εμπειρίας στον τομέα.

Καρκίνος: Πώς να τρώτε για να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να τον καταπολεμήσει

Οι 5 τροφές με ισχυρή αντικαρκινική δράση

Η 38χρονη παρουσίασε τις πέντε τροφές που δηλώνει πως καταναλώνει καθημερινά.

«Ως διαιτολόγος για τον καρκίνο, θα σας μοιραστώ τα πέντε πράγματα που τρώω κάθε μέρα για να μειώσω τον κίνδυνο καρκίνου και που μπορείτε κι εσείς να εντάξετε στη διατροφή σας, αν σας αρέσουν».

«Το πρώτο πράγμα είναι ότι πίνω πάντα γάλα. Τα γαλακτοκομικά μειώνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου. Προτείνω γάλα με 1-2% λιπαρά, επειδή τα υψηλότερα ποσοστά έχουν περισσότερα κορεσμένα λιπαρά, ενώ το άπαχο γάλα δεν βοηθά στην απορρόφηση της λιποδιαλυτής βιταμίνης D».

Στη συνέχεια, η Nichole αναφέρει ότι καταναλώνει καθημερινά μούρα.

Καρκίνος: Οι τροφές που δεν τρώει ποτέ ένας ογκολόγος – Αυξάνουν δραματικά τον κίνδυνο

«Θέλετε να υποστηρίξετε την υγεία του εγκεφάλου, του εντέρου και να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου; Φάτε περισσότερα μούρα. Τα αγαπημένα μου είναι τα raspberries γιατί ένα φλιτζάνι περιέχει 8 γραμμάρια φυτικών ινών και οι φυτικές ίνες μειώνουν επίσης τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού και του παχέος εντέρου».

Όταν πρόκειται για βασικά τρόφιμα όπως το ψωμί, το ρύζι ή τα ζυμαρικά, η Nichole προτείνει να επιλέγουμε ολικής άλεσης επιλογές. Όπως εξήγησε, «περιέχουν περισσότερες φυτικές ίνες και είναι πιο θρεπτικά».

Η Nichole αναφέρει επίσης ότι πίνει καθημερινά καφέ και τσάι  και υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, ενώ ορισμένες έρευνες συνδέουν την κατανάλωση καφέ με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων μορφών καρκίνου, όπως του ενδομητρίου και του ήπατος.

Τέλος, η Nichole καταναλώνει καθημερινά ελληνικό γιαούρτι, το οποίο, όπως λέει, είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και επίσης μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου για καρκίνο του παχέος εντέρου. Σύμφωνα με την ίδια, η διατροφή είναι ένα βασικό όπλο για την πρόληψη της ασθένειας.

Η Nichole δήλωσε:

«Ξέρω πόσο καταπληκτική και ισχυρή μπορεί να είναι η διατροφή για να βοηθήσει τους επιζώντες να έχουν καλύτερα αποτελέσματα στις θεραπείες και να μειώσουν τον κίνδυνο υποτροπής. Δυστυχώς, υπάρχει τόση παραπληροφόρηση που ο κόσμος δεν μπορεί να διατρέφεται σωστά – γι’ αυτό είμαι τόσο χαρούμενη που μπορώ να ξεκαθαρίσω τη σύγχυση και να βοηθήσω τους ανθρώπους να τρώνε με αυτοπεποίθηση».

Καρκίνος: Ένα μόνο ποτήρι αυτού του ροφήματος την ημέρα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο, σύμφωνα με ειδικούς

Η διατροφή αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας για να φροντίσουμε την υγεία μας και να προλάβουμε σοβαρές ασθένειες, όπως ο καρκίνος. Εντάσσοντας καθημερινά στη διατροφή μας τροφές με αντικαρκινικές ιδιότητες, όπως αυτές που προτείνει η ειδικός Nichole Andrews, μπορούμε να μειώσουμε σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου και να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Η σωστή πληροφόρηση και η συνειδητή επιλογή τροφών είναι το πρώτο βήμα προς μια ζωή με περισσότερη υγεία και ευεξία.

Αλέξανδρος Παντελάκης

O Αλέξανδρος Παντελάκης είναι αρχισυντάκτης του «Όλο Υγεία». Έχει συνεργαστεί με blog, εφημερίδες και περιοδικά ποικίλης θεματολογίας αποκτώντας σφαιρική εμπειρία σε διάφορα είδη δημοσιογραφικής γραφής. Πιστεύει ότι σήμερα, με την πληθώρα πληροφοριών που μας κατακλύζει, η ανάγκη για αξιόπιστη και τεκμηριωμένη ενημέρωση από έμπιστα Μέσα είναι πιο σημαντική από ποτέ.

Scroll to Top