Ερευνητής του Αλτσχάιμερ αποκαλύπτει 3 «λάθη» στον καφέ που έχουν αρνητική επίδραση στον εγκέφαλο

καφές

Ο καφές έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Αλλά συνηθισμένα λάθη κατά την προετοιμασία του μπορεί να οδηγήσουν σε περισσότερο κακό παρά καλό. Ένας νευροεπιστήμονας και ερευνητής του Αλτσχάιμερ περιγράφει τρία πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε με το αγαπημένο σας ρόφημα.

Πρόσφατα, ένας ειδικός σε θέματα υγείας στάθηκε στην κατανάλωση καφέ με άδειο στομάχι. Τώρα που έχουμε καλύτερες γνώσεις γύρω από με την ατελείωτη συζήτηση, ήρθε η ώρα να εξαλείψουμε τα κοινά λάθη που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία.

Ο Δρ. Robert Love είναι νευροεπιστήμονας, ερευνητής και εκπαιδευτικός με περισσότερους από 2,1 εκατομμύρια ακόλουθους στο TikTok. Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε τηλεοπτικά δίκτυα και περιοδικά, ενώ ηγείται μιας ερευνητικής ομάδας που ερευνά ένα νέο φάρμακο του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) για να βοηθήσει στην αναστροφή του Αλτσχάιμερ και άλλων μορφών άνοιας.

«Ειδικεύεται στο να βοηθά τους ανθρώπους να αποτρέψουν τη νόσο Αλτσχάιμερ με την επιστήμη» και είναι «ο νευροεπιστήμονας που έχουν παρακολουθήσει οι περισσότεροι στον πλανήτη», σύμφωνα με το βιογραφικό του στο LinkedIn.

Τα 3 «μεγαλύτερα λάθη» που πρέπει να αποφύγετε με τον καφέ

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προετοιμάσετε τον καφέ και σύμφωνα με τον Δρ. Robert Love, ορισμένες μέθοδοι είναι καλύτερο να αποφεύγονται λόγω της βλάβης που μπορούν να προκαλέσουν. Εδώ είναι τρία πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε με τον καφέ σας.

  1. Μην προσθέτετε γαλακτοκομικά στον καφέ
  2. Αποφύγετε τη ζάχαρη ή τα τεχνητά γλυκαντικά
  3. Επιλέγετε πάντα βιολογικό καφέ

1. Μην προσθέτετε γαλακτοκομικά

Η προσθήκη γαλακτοκομικών μπορεί να εξαλείψει τα οφέλη, λέει ο νευροεπιστήμονας. Οι πρωτεΐνες στα γαλακτοκομικά μπορούν να δεσμεύσουν το συστατικό που ονομάζεται πολυφαινόλες, καθιστώντας τις ιδιότητες του καφέ λιγότερο απορροφήσιμες.

Ο Δρ. Love προτείνει τη χρήση ελαίων MCT (τριγλυκερίδια μέσης αλύσου), όπως το λάδι καρύδας, το οποίο πιστεύεται ότι είναι πολύ καλύτερη επιλογή για τον εγκέφαλο. Οι πολυφαινόλες σχετίζονται με μειωμένη γήρανση του εγκεφάλου λόγω των αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων τους.

2. Αποφύγετε τη ζάχαρη ή τα τεχνητά γλυκαντικά

Η προσθήκη ζάχαρης και τεχνητών γλυκαντικών προκαλεί αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή και κίνδυνο διαβήτη τύπου 2. Αντίθετα, ο νευροεπιστήμονας συνιστά τρία πιο υγιεινά και φυσικά υποκατάστατα ζάχαρης που δεν είναι τόσο επιβλαβή για τον εγκέφαλό σας.

Σε ένα άλλο βίντεο στο TikTok, ο Δρ Robert εξηγεί λεπτομερώς τα οφέλη της Allulose, του Monk Fruit και της Stevia.

@robertwblove The Three BIGGEST Mistakes You Are Making With Your Coffee. #Coffee #Dairy #MCTOil #Polyphenols #dairyfree #Caffeine #Brain #Memory ##allulose##robertlove##robertwblove##organic ♬ original sound – Robert Love

3. Επιλέγετε πάντα βιολογικό καφέ

Ο νευροεπιστήμονας λέει ότι σε κάθε καφέ που δεν είναι βιολογικός, η επεξεργασία γίνεται με πολλά φυτοφάρμακα, κάτι που είναι επικίνδυνο για τον εγκέφαλο. Αντίθετα, ο ελαφρώς καβουρδισμένος καφές λέγεται ότι έχει περισσότερα οφέλη και καφεΐνη από τον πολύ καβουρδισμένο, και η μέθοδος που χρησιμοποιείται για την παρασκευή του έχει επίσης σημασία.

Ο νευροεπιστήμονας προτείνει drip coffee για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις πολυφαινόλες αντί για γαλλικό (φίλτρου) ή εσπρέσσο.

Όλο Υγεία

Scroll to Top