Ποιο είναι το εξωτικό φρούτο που σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα -Βελτιώνει τη στοματική υγεία και προλαμβάνει τον διαβήτη

Ποιο είναι εξωτικό φρούτο που σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα

Είναι ένα φρούτο εξωτικό που είναι πολύ νόστιμο και έχει εξαιρετικά οφέλη για την υγεία. Είναι μια υγιεινή επιλογή για όσους αναζητούν μια πρόσθετη πηγή αντιοξειδωτικών, αφού έχει ιδιότητες που σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα, μειώνουν τη φλεγμονή και σας προστατεύουν από διάφορες παθήσεις.

Το φρούτο αυτό είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και περιέχει μια καλή ποσότητα φυτικών ινών και βιταμίνης C. Είναι ενδιαφέρον ότι πολλά μέρη του καρπού χρησιμοποιούνται φαρμακευτικά, συμπεριλαμβανομένων των φύλλων και των καρπών. Χρησιμοποιείται επίσης στη μαγειρική και μπορεί να εφαρμοστεί ακόμη και στο δέρμα.

Μελέτες έχουν δείξει ότι το συγκεκριμένο φρούτο μπορεί να βοηθήσει σε όλα, από την ανακούφιση της φλεγμονής έως την επιβράδυνση της ανάπτυξης του καρκίνου. Βοηθά στην καταπολέμηση της υψηλής αρτηριακής πίεσης, των ιών, των βακτηρίων και των καρκινικών κυττάρων.

Είναι ένα εξαιρετικό φρούτο που καταπολεμά τις ασθένειες και σας βοηθά να διατηρήσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα ισχυρό και το πεπτικό σας σύστημα υγιές.

Πρόκειται για τη γκραβιόλα, γνωστή και ως σουρσόπ, που είναι ο καρπός του δέντρου Annona muricata. Το δέντρο προέρχεται από τις τροπικές περιοχές της Αμερικής και ο αγκαθωτός πράσινος καρπός του έχει κρεμώδη υφή και έντονη γεύση που συχνά συγκρίνεται με τον ανανά ή τη φράουλα.

Δείτε τα 5 οφέλη της γκραβιόλας για την υγεία σας:

  1. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά
  2. Σκοτώνει καρκινικά κύτταρα
  3. Καταπολεμά τα βακτήρια
  4. Μειώνει τη φλεγμονή
  5. Σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου

1. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά

Τα οφέλη της γκραβιόλας οφείλονται στην υψηλή περιεκτικότητά της σε αντιοξειδωτικά. Τα αντιοξειδωτικά μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων ασθενειών, όπως καρδιακών παθήσεων, καρκίνου και διαβήτη.

2. Σκοτώνει καρκινικά κύτταρα

Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η γκραβιόλα θα μπορούσε ενδεχομένως να βοηθήσει στην εξάλειψη των καρκινικών κυττάρων.

Σε μια μελέτη χορηγήθηκε σε καρκινικά κύτταρα του μαστού εκχύλισμα γκραβιόλας και φάνηκε ότι μπόρεσε να μειώσει το μέγεθος του όγκου, να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα και να ενισχύσει τη δραστηριότητα του ανοσοποιητικού συστήματος.

3. Καταπολεμά τα βακτήρια

Εκτός από τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι η γκραβιόλα περιέχει και ισχυρές αντιβακτηριακές ιδιότητες.

Σε μια μελέτη, εκχυλίσματα σουρσόπ με διαφορετικές συγκεντρώσεις χρησιμοποιήθηκαν σε διάφορους τύπους βακτηρίων που είναι γνωστό ότι προκαλούν στοματικές ασθένειες.

Η γκραβιόλα ήταν σε θέση να σκοτώσει αποτελεσματικά πολλαπλούς τύπους βακτηρίων, συμπεριλαμβανομένων στελεχών που προκαλούν ουλίτιδα, τερηδόνα και μολύνσεις από ζυμομύκητες.

4. Μειώνει τη φλεγμονή

Μελέτες έχουν δείξει ότι η γκραβιόλα και τα συστατικά της βοηθούν στην καταπολέμηση της φλεγμονής η οποία ευθύνεται για την εμφάνιση διαφόρων ασθενειών, όπως η αρθρίτιδα.

Μία μελέτη έδειξε ότι η γκραβιόλα μειώνει το πρήξιμο και ανακουφίζει τη φλεγμονή.

5. Σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου

Η γκραβιόλα συμβάλλει στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Το φρούτο αυτό θα μπορούσε να είναι ευεργετικό για τα άτομα με διαβήτη, αρκεί να συνδυάζεται με μια υγιεινή διατροφή και έναν ενεργό τρόπο ζωής.

Πώς να φάτε τη γκραβιόλα

Από χυμούς μέχρι παγωτά και σορμπέ, η γκραβιόλα είναι ένα δημοφιλές συστατικό που βρίσκεται σε όλη τη Νότια Αμερική και απολαμβάνεται με διάφορους τρόπους.

Η σάρκα του μπορεί να προστεθεί σε smoothies, να γίνει τσάι ή ακόμη και να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στη γλυκαντική επεξεργασία ψημένων προϊόντων.

Ωστόσο, επειδή έχει έντονη, φυσικά γλυκιά γεύση, η γκραβιόλα απολαμβάνεται πιο συχνά ωμή.

Όταν επιλέγετε φρούτα, διαλέξτε ένα που είναι μαλακό ή αφήστε το να ωριμάσει για λίγες ημέρες πριν το φάτε. Στη συνέχεια, απλά κόψτε το κατά μήκος, βγάλτε τη σάρκα από τη φλούδα και απολαύστε το!

Scroll to Top