Ο πράσινος χυμός που μειώνει τη χοληστερόλη και βοηθά στην απώλεια βάρους – Προλαμβάνει τον καρκίνο και προστατεύει την καρδιά

πράσινος χυμός

Είναι ένα από τα πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά λαχανικά. Ο πράσινος χυμός του είναι γεμάτος με βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Σας χαρίζει μακροζωία και προστατεύει τον οργανισμό σας από πολλές παθήσεις.

Ο χυμός από αυτό το λαχανικό περιέχει σημαντικές ποσότητες δύο καροτενοειδών, τη λουτεΐνη και τη ζεαξανθίνη, που μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας και καταρράκτη. Επίσης, είναι μία καλή φυτική πηγή ασβεστίου και μαγνησίου, ενώ περιέχει και κάλιο, το οποίο έχει συνδεθεί με μειωμένη αρτηριακή πίεση.

Ο θαυματουργός πράσινος χυμός προέρχεται από τη λαχανίδα (kale). Σίγουρα έχετε δοκιμάσει τον χυμό σέλινου. Έχετε δοκιμάσει τον χυμό καρότου. Για τον χυμό λαχανίδας είναι πολύ πιθανό να μην έχετε ακούσει ξανά. Και επειδή έχει σκούρο πράσινο φύλλο μπορεί να μην είχατε σκεφτεί ποτέ μέχρι σήμερα ότι μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τα οφέλη της λαχανίδας και να τη χρησιμοποιήσετε για τον σούπερ χυμό σας.

Τα οφέλη του χυμού λαχανίδας

  1. Είναι πλούσιος σε βιταμίνες που βοηθούν στην αντιγήρανση
  2. Είναι γεμάτος αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ενώσεις
  3. 3. Βοηθά στην απώλεια βάρους και τη μείωση της χοληστερόλης

Πλούσιος σε βιταμίνες που βοηθούν στην αντιγήρανση

Η λαχανίδα (kale) είναι μία από τις πιο θρεπτικές φυτικές τροφές που υπάρχουν και δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή σας. Ένα φλιτζάνι ωμής λαχανίδας μπορεί να σας καλύψει τις ημερήσιες ανάγκες για βιταμίνη Α, υπό τη μορφή β-καροτενίου, και για βιταμίνη C και σας προσφέρει το 68% των ημερήσιων αναγκών σας για βιταμίνη Κ1! Μπορεί να σας φαίνεται απίστευτο αλλά είναι αληθινό!

«Ένας χυμός από λαχανίδα είναι μία από τις καθημερινές ρουτίνες που συνιστώ σε όλους τους ασθενείς μου για να παραμείνουν νέοι σε κάθε ηλικία» εξηγεί στη Vogue ο Dr. Vicente Mera, επικεφαλής της αντιγηραντικής ιατρικής στην αγαπημένη των διασημοτήτων Sha Wellness Clinic. «Το λάχανο περιέχει 50% περισσότερο ασβέστιο από το γάλα, τρεις φορές περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια και τέσσερις φορές περισσότερο φυλλικό οξύ από τα αυγά» ανέφερε ο ίδιος.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Το λάχανο περιέχει επίσης μακρο- και μικροθρεπτικά συστατικά που έχει αποδειχθεί ότι υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς, την υγεία των ματιών, ρίχνουν τη χοληστερόλη, ενώ προστατεύουν και από ορισμένες ασθένειες, όπως ο καρκίνος.

2. Γεμάτος αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ενώσεις

Αλλά, ίσως, το πιο εντυπωσιακό όφελος του λάχανου -και άλλων σταυρανθών λαχανικών, όπως το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών και η ρόκα-προέρχεται από το πλήθος των λιγότερο γνωστών αντιφλεγμονωδών αντιοξειδωτικών και φυτικών ενώσεών του. Αν και είναι δύσκολες λέξεις για να τις προφέρετε, είναι εξαιρετικά ωφέλιμες για τον οργανισμό σας.

Πρόκειται για ουσίες όπως η ινδόλη-3-καρβινόλη, η σουλφοραφάνη, η κερκετίνη και η καμφερόλη, που είναι γνωστοί κυτταροπροστατευτικοί παράγοντες. Καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου, ενώ η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη, που είναι καροτενοειδή αντιοξειδωτικά, υποστηρίζουν την υγιή όραση.

3. Βοηθά στην απώλεια βάρους και τη μείωση της χοληστερόλης

Το λάχανο μπορεί επίσης να βοηθήσει να χάσετε βάρος και να μειώσετε τη χοληστερόλη στο σώμα σας, επειδή περιέχει φυτικές ίνες και ουσίες που μπορούν να δεσμεύσουν τα χολικά οξέα και να τα εμποδίσουν από το να επαναπορροφηθούν από το σώμα. «Το λάχανο δεν περιέχει λίπος, αλλά περιέχει θειούχες ενώσεις που μειώνουν την απορρόφηση των λιπιδίων» εξηγεί ο Mera.

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι ειδικοί σας συνιστούν να εντάξετε τον χυμό λαχανίδας στο διαιτολόγιό σας γιατί έχει πολλά οφέλη. Σε μια τρίμηνη μελέτη, διαπιστώθηκε ότι η τακτική κατανάλωση χυμού λαχανίδας μείωσε τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου. Μία άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι η τακτική κατανάλωση του χυμού για οκτώ εβδομάδες αύξησε τα επίπεδα “καλής” χοληστερόλης.

Μπορείτε να φτιάξετε τον δικό σας αγαπημένο πράσινο χυμό βάζοντας στο μπλέντερ μαζί με τη λαχανίδα και άλλα φρούτα και λαχανικά για να ενισχύσετε τα εκπληκτικά θρεπτικά αποτελέσματα και να ζήσετε πολλά χρόνια, με υγεία!

Scroll to Top