Ο χυμός που ρυθμίζει την πίεση, προλαμβάνει την αναιμία και ενισχύει την όραση

χυμός

Ο συγκεκριμένος χυμός προέρχεται από ένα πράσινο φυλλώδες λαχανικό που είναι γεμάτο βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά όπως κάλιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, καροτίνη και φολικό οξύ.

Η ποσότητα σιδήρου σε αυτό το λαχανικό είναι σχεδόν διπλάσια από την ποσότητα που βρίσκεται σε άλλα λαχανικά όπως τα καρότα ή το λάχανο. Ο χυμός αυτός περιέχει θρεπτικά συστατικά όπως κάλιο, μαγνήσιο, βιταμίνη Κ, σίδηρο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Συμβαίνει επίσης να είναι υψηλός σε ορισμένα αντιοξειδωτικά, όπως η λουτεΐνη, η βήτα-καροτίνη, η βιολαξανθίνη και το φερουλικό οξύ. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην πρόληψη της βλάβης των κυττάρων και των ιστών που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα.

Τι είναι ο χυμός σπανάκι

Ένα ανοιχτό ή σκούρο πράσινο υγρό που παρασκευάζεται από ένα μείγμα φύλλων σπανακιού και νερού.

Όταν μαγειρεύετε το σπανάκι, χάνετε πολλά θρεπτικά συστατικά κατά τη διαδικασία. Έτσι, είναι πάντα σκόπιμο να το καταναλώνετε ωμό, τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, ή να πίνετε το χυμό του. Πίνοντας ένα ποτήρι χυμό σπανάκι κάθε μέρα, θα ωφεληθείτε με τους εξής τρόπους:

  1. Προλαμβάνει την αναιμία
  2. Ανακουφίζει από τη Ρευματοειδή Αρθρίτιδα
  3. Διατηρεί τα αλκαλικά επίπεδα
  4. Αντιμετωπίζει την αιμορραγία των ούλων
  5. Καταπολεμά τα καρκινικά κύτταρα
  6. Βοηθάει την όραση
  7. Καταπολεμά στομαχικά προβλήματα
  8. Μειώνει τον κίνδυνο Οστεοπόρωσης
  9. Καταπολεμά την υψηλή αρτηριακή πίεση

1. Προλαμβάνει την αναιμία

Η υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο στο σπανάκι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου αναιμίας  σύμφωνα με έρευνες.

2. Ανακουφίζει από τη Ρευματοειδή Αρθρίτιδα

Λόγω της υψηλής αλκαλικότητας του σπανακιού, μπορείτε να ανακουφιστείτε από τη ρευματοειδή αρθρίτιδα. Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι, έχουν  θρεπτικά συστατικά, πολλά εκ των οποίων μειώνουν τη φλεγμονή που σχετίζεται με την αρθρίτιδα.

Αρκετές μελέτες έδειξαν πως η υψηλή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών σχετίζεται με χαμηλότερους δείκτες φλεγμονής. Το σπανάκι περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά καθώς και φυτοχημικά που καταπολεμούν τη φλεγμονή.

3. Διατηρεί τα αλκαλικά επίπεδα

Το σπανάκι καθαρίζει τους ιστούς του σώματός σας και βοηθά στη διατήρηση του επιπέδου αλκαλικότητας του αίματός σας.

4. Αντιμετωπίζει την αιμορραγία των ούλων

Γεμάτος με βιταμίνη Κ, ο χυμός σπανακιού βοηθά στη θεραπεία της αιμορραγίας των ούλων αφού η συγκεκριμένη βιταμίνη συμβάλει στην ταχύτερη επούλωση των πληγών.

5. Καταπολεμά τα καρκινικά κύτταρα

Χάρη στην παρουσία χλωροφύλλης, φλαβονοειδών και λουτεΐνης στο σπανάκι, βοηθά στην καταπολέμηση του σχηματισμού καρκινικών κυττάρων.

6. Βοηθάει την όραση

Το σπανάκι βοηθά στην καταπολέμηση προβλημάτων όρασης, όπως η νυκταλωπία και ο καταρράκτης δεδομένης της υψηλής περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη Α και καροτενοειδή.

7. Καταπολεμά στομαχικά προβλήματα

Δεδομένου ότι το σπανάκι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βοηθά στην καταπολέμηση προβλημάτων του στομάχου, όπως η κολίτιδα, τα έλκη, η κακή πέψη και η δυσκοιλιότητα.

8. Μειώνει τον κίνδυνο Οστεοπόρωσης

Η βιταμίνη Κ που υπάρχει στο σπανάκι βοηθά στη σταθεροποίηση του ασβεστίου στα οστά σας, διασφαλίζοντας υγιή και γερά οστά.

9. Καταπολεμά την υψηλή αρτηριακή πίεση

Ένα από τα καλύτερα αποτελεσματικά οφέλη του χυμού σπανακιού είναι ότι καταπολεμά την υψηλή αρτηριακή πίεση.

Όλο Υγεία

Scroll to Top